Οι καλές πρακτικές ούτε “στόμα ούτε μιλιά έχουν”. Αρα, τι κάνουν καταλαμβάνουν μόνο χώρο στις μελέτες;
Μία καλή πρακτική για το ασφαλιστικό κλάδο είναι οι τρόποι ενδυνάμωσης συνεργειών. Ο κλάδος είναι επιρρεπής και στην καινοτομία, παρατηρεί κατά καιρούς η στήλη του Ανασφάλιστου. Πρόθεση του κλάδου είναι να αναζητά ευκαιρίες και να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να τις αξιοποιήσει.
Ο Ανασφάλιστος από αυτήν εδώ στην στήλη έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό που ενισχύει τις συνεργασίες, θα καταχωρηθεί ως καινοτομία και θα ανεβάσει και το κύρος του στην κοινωνία.
Τι μπορεί να είναι αυτό ; Συνεργαστείτε εθελουσίως με το κράτος, παρέχετε αλληλεγγύη σε συνεργασία με το δημόσιο για το περιορισμός της διάδοσης του ιού.
Μην προλάβετε να κατακρίνετε την στήλη για ουτοπικές ιδέες. Εχει προλάβει και έχει ενημερωθεί. Το ξεκινούν οι Γάλλοι συνάδελφοι και το ανακοινώνει η Ενωση Εταιρειών Γαλλίας.
Είναι και μία ευκαιρία να αναχαιτιστεί πλήρως η εικόνα που δημιουργήθηκε για τον κλάδο. Τι λέτε, αντέχει μία τέτοια διαφοροποίηση ο κλάδος; Οι “φίλοι” της Scor που έρχονται και στην Υδρα ακούμε αυτές τις ημέρες να λένε ότι ο ρόλος του κλάδου είναι βοηθήσει την κοινωνία να περιοριστεί η διάδοση του ιού.
Το πώς μπορεί αυτό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ο κλάδος όπως λέμε διακρίνεται για την καινοτομία του, αν το πάρει απόφαση θα το εύρει.
Και για να είμαστε ρεαλιστές, ο αντίκτυπος στο κλάδο θα είναι πολύ μικρός όπως πληροφορείται η στήλη διαβάζοντας τις διεθνείς αναλύσεις και σήμερα της Moody’s, όπως και τις μελέτες της Zurich Insurance και άλλων αναλυτών. Τα ταξίδια, ελάχιστα αποζημιώνοντας οι περισσότερες πολιτικές εξαιρούν την πανδημία, ενώ τα συμβόλαια επιχειρησιακής συνέχειας έχουν όγκο απαιτήσεων αλλά είναι χαμηλής αξίας.