back to top
28.7 C
Athens
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026

H PCS Αργυρός Χορηγός στο 5o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η PCS ΑΕ, μέλος του ομίλου EPSILON NET, συμμετέχει ως Αργυρός Χορηγός στο συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση στο νέο θεσμικό περιβάλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Προκλήσεις και Προοπτικές» που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και την ethosEVENTS και αποσκοπεί στην καταγραφή και αποκωδικοποίηση των τελευταίων εξελίξεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του εγχώριου συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

- Advertisement -

Μέσω τοποθετήσεων, εμπειρικών αναλύσεων και εμπεριστατωμένων παρουσιάσεων διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό επιχειρείται η ολοκληρωμένη και εις βάθος ενημέρωση των συμμετεχόντων επί των θεμάτων που απασχόλησαν αλλά και που αναμένεται να απασχολήσουν την νέα χρονιά, τον 2ο πυλώνα ασφάλισης σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Απώτερος στόχος του Συνεδρίου, είναι μια ολιστική προσέγγιση της φιλοσοφίας, των μηχανισμών λειτουργίας και του ρόλου των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών οχημάτων, σε όλα τα δυνητικώς εμπλεκόμενα μέρη της αγοράς εργασίας (εργοδοτών – εργαζομένων) στον κλάδο της επαγγελματικής ασφάλισης.

- Advertisement -

Στο virtual booth της, η PCS θα παρουσιάσει τις λύσεις της που επιτρέπουν σε δημόσια και ιδιωτικά ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, ασφαλιστικές εταιρείες, ΤΕΑ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την παροχή αποτελεσματικών και αποδοτικών υπηρεσιών διαχείρισης συνταξιοδοτικών προγραμμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://ethosevents.eu/event/5o-synedrio-epaggelmatikis-asfalisis/

Λίγα λόγια για τον σημαντικό θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) :

Τα ΤΕΑ είναι, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχουν ως σκοπό την παροχή στους ασφαλισμένους και δικαιούχους των παροχών, επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για τους ασφαλιστικούς κινδύνους. Χορηγούν παροχές σε είδος ή σε χρήμα που καταβάλλονται περιοδικώς ή εφάπαξ.

Ιδρύονται προαιρετικά ανά επιχείρηση ή κλάδο ή κλάδους εργαζομένων, με πρωτοβουλία των εργαζομένων ή των εργοδοτών ή με συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζομένων, υπό την προϋπόθεση ότι ο αριθμός των ασφαλιζομένων κατά επιχείρηση ή επαγγελματικό κλάδο υπερβαίνει τους 100.

Τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης που χορηγούν συνταξιοδοτικές παροχές λειτουργούν με βάση το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Το site της  Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το site της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ για να δείτε το θεσμικό πλαίσιο των Τ.Ε.Α.

http://www.hcmc.gr/el/tameia-epangelmatikes-asphalises1

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το τέλος της γεωπολιτικής αθωότητας: Η επόμενη μέρα

Όσα συζητήθηκαν στο 3ο πάνελ του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου για την ουσιαστική ανάπτυξη του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Όσα συζητήθηκαν στο 3ο πάνελ του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Η Νίκη Κεραμέως κεντρική ομιλήτρια στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

To #ocin26 θα πραγματοποιηθεί στις 18/6 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, με παράλληλη μετάδοση από το LiveOn Events+

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευ. Αγγελίδης: Transforming Self-Invested Pensions’ Fund Management

Η ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Profile Software στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Κ. Σπανδωνίδης: Οι αρχές του ελβετικού wealth management σε θεσμική εφαρμογή

Η ομιλία του Founding Partner της WWEALTH-E στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Ν. Βαγιάννης: Η ασφάλιση εξαγωγών αποτελεί προϋπόθεση για ισχυρή ελληνική εξωστρέφεια

Στο επίκεντρο ο ρόλος της Export Credit Greece στη χρηματοδότηση, την ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός ως κομβικό εργαλείο υλοποίησης της Ένωσης Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων

Όσα συζητήθηκαν στο 6ο πάνελ του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Ευ. Αγγελίδης: Transforming Self-Invested Pensions’ Fund Management

Η ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Profile Software στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Κ. Σπανδωνίδης: Οι αρχές του ελβετικού wealth management σε θεσμική εφαρμογή

Η ομιλία του Founding Partner της WWEALTH-E στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Ευ. Τουρνάς: «Η κλιματική κρίση δεν μας δίνει παράταση»

Έως τις 22 Ιουνίου οι καθαρισμοί οικοπέδων, από τις 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι

Ν. Βαγιάννης: Η ασφάλιση εξαγωγών αποτελεί προϋπόθεση για ισχυρή ελληνική εξωστρέφεια

Στο επίκεντρο ο ρόλος της Export Credit Greece στη χρηματοδότηση, την ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου και τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς αγορές