back to top
7.7 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

H Allianz επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για νέες εξαγορές

της Ελενας Ερμείδου

Το ενδιαφέρον της Allianz για νέες εξαγορές εξέφρασε o διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης στην Ευρώπη ασφαλιστικής  Oliver Baete σε συνέντευξη του στην  καθημερινή κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung, τονίζοντας ότι το «μάτι» της Allianz είναι στραμμένο προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων ο Oliver Baete δήλωσε : «Μόνο οι μεγάλου μεγέθους  εξαγορές μπορούν να μας βοηθήσουν.  Οι εξαγορές μικρών εταιρειών δεν έχουν νόημα για εμάς».

«Θα πρέπει να εξετάσουμε : ποιος ταιριάζει σε εμάς καλύτερα, ποιος έχει καθαρό ισολογισμό και είναι προσιτός», συμπληρώνοντας ότι «οι εταιρείες των ΗΠΑ ήταν υπερβολικά ακριβές».

- Advertisement -

Ο Ο. Baete ξεκαθάρισε ότι δεν αναζητά εξαγορές εταιρειών μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά επίσης και από την Ευρώπη που εξειδικεύονται στο κλάδο περιουσίας, στις επενδύσεις και την ασφάλιση πιστώσεων.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που εμφανίζουν την Allianz να επιδεικνύει ενδιαφέρον προς Ελβετική ανταγωνίστρια εταιρεία Zurich η οποία δραστηριοποιείται και στις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε ότι η Allianz δεν υιοθέτησε ποτέ επιθετικές εξαγορές και γνωρίζει ότι επίσης ότι οι μεγάλες εξαγορές θέτουν κινδύνους κατά την διαδικασία συγχώνευσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Allianz Ιδρυτικό Μέλος του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Thess INTEC

Η Allianz ανακοινώνει τη στήριξή της ως Χρυσός Δωρητής στο Διεθνές Τεχνολογικό Κέντρο Thess INTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center)

Allianz: Σε σταθερή βάση το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα – “Aγκάθι” το δημογραφικό

Οι μεταρρυθμίσεις που ακολούθησαν την κρίση του ευρώ έχουν θέσει το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα σε σταθερή βάση.

Ο Ασφαλιστικός Γονέας επιβράβευσε τους πελάτες της Allianz με € 1,3 εκατομμύρια Επιστροφή Ασφαλίστρων!

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη επιβράβευσε τους κατόχους του προγράμματος Ασφαλιστικός Γονέας με ποσό που αγγίζει τα 1.300.000 €, για το 2024.

Allianz: Ανανέωση της συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Η Allianz, παραμένοντας αφοσιωμένη στην ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και της ισότιμης πρόσβασης στη γνώση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Τι μας λέει η Allianz-Trade για τέσσερις μεγάλους βιομηχανικούς κλάδους

Τέσσερις μεγάλοι βιομηχανικοί κλάδο (το αλουμίνιο, η αμμωνία, ο χάλυβας και το τσιμέντο) θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο

Προβληματισμοί, ανησυχίες και προσδοκίες ασφαλιστών για το έτος 2025

«Δαίδαλα πάντα ἀσφαλίσματα» έγραψε και δίδαξε από την αυλή του φιλόμουσου βασιλιά της Μακεδονίας, Αντίγονου του Γονατά, ο πλέον τιμημένος

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου