back to top
28.6 C
Athens
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκή Πίστη: Τα Δίκτυα φέρνουν όλη την παραγωγή στο αυτοκίνητο

Στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας για το 2019, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εμπλουτίζει ή ανανεώνει τα προγράμματα αυτοκινήτου. Ο κλάδος αυτοκινήτου στην Ευρωπαϊκή Πίστη είναι κερδοφόρος, όπως αναφέρει ο διευθυντής Εκδόσεων Κλάδου Αυτοκινήτου, κ. Παναγιώτης Μαρκόπουλος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μεταξύ των τριών μεγαλυτέρων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, συγκρίνοντας την παραγωγή του Αυτοκινήτου.

 

- Advertisement -

Στην Ελενα Ερμείδου

 

- Advertisement -
  • Το Αυτοκίνητο πάει «στον αυτόματο» ή χρειάζονται αλλαγές σε καλύψεις που παρέχει ο κλάδος;

 

Το αυτοκίνητο τεχνολογικά εξελίσσεται διαρκώς. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη αφενός οι υπάρχουσες καλύψεις να εμπλουτίζονται με πρόσθετες παροχές, αφετέρου να αυξάνεται το όριό τους για νέες καλύψεις.

Παρατηρούμε μεταστροφή των προτιμήσεων των αγοραστών σε υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Οι ίδιες οι αντιπροσωπείες αυξάνουν τα μοντέλα τους με νέες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα η τιμή διάθεσης των αυτοκινήτων να είναι προσιτή στο αγοραστικό κοινό.

Η τεχνολογία των ημιαυτόνομων και αυτόνομων οχημάτων συνεχώς εξελίσσεται και κομμάτια της ενσωματώνονται σε ολοένα και περισσότερα οχήματα παραγωγής.

Συνεπώς, χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση και αλλαγή ή προσαρμογή των καλύψεων σύμφωνα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, αφενός από την τεχνολογική εξέλιξη, αφετέρου από τη ζήτηση, ώστε αυτές να καλύπτουν πραγματικές ανάγκες.

 

  • Πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Πίστη από πλευράς κατάταξης στην αγορά (παραγωγή); Τι μερίδια αντιστοιχούν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τις πωλήσεις που κάνει κατευθείαν η εταιρεία;

 

Η εταιρεία μας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μεταξύ των τριών μεγαλυτέρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, συγκρίνοντας την παραγωγή του Αυτοκινήτου.

Η αύξηση και η διατήρηση της εταιρείας μας στις πρώτες, παραγωγικά, θέσεις έχει προέλθει και συνεχίζει να προέρχεται από τη στήριξη και τη συστηματική προσπάθεια των συνεργατών μας να βάλουν την Ευρωπαϊκή Πίστη σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Έχουμε δηλώσει ότι η πώληση ασφαλειών γίνεται και πρέπει να γίνεται από ασφαλιστές, χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη. Εξάλλου, για να μπορέσουν οι συνεργάτες μας να τοποθετήσουν στην εταιρεία μας τη συγκεκριμένη παραγωγή, προσπαθούμε να έχουν ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο μηχανογραφικό σύστημα πληροφόρησης και εκτέλεσης των εργασιών τους, με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία και αποκέντρωση.

Είναι κατανοητό ότι η παραγωγή μας προέρχεται εξολοκλήρου από τα δίκτυα πωλήσεων.

 

  • Κάποιοι λένε ότι χρειάζονται αυξήσεις τιμολογίων, κάποιοι επιμένουν πως όχι. Εσείς τι πιστεύετε και από ποιες παραμέτρους εξαρτώνται όλα αυτά;

 

Την τελευταία σχεδόν δεκαετία της οικονομικής κρίσης, το ασφάλιστρο του Αυτοκινήτου συρρικνώθηκε κατά 40-45%. Η μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, και επομένως της συχνότητας των ατυχημάτων, καθώς και η συγκράτηση του κόστους των ζημιών, με την εισαγωγή στη διαδικασία αποζημίωσης των συμβεβλημένων-συνεργαζόμενων συνεργείων, είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί και το κόστος των ζημιών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν κραδασμοί.

Τα δύο τελευταία χρόνια, φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση στον παράγοντα της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και, επομένως, η συχνότητα ζημιών. Ήδη «έχει ανάψει το λαμπάκι» ότι πλέον δεν υπάρχει άλλο περιθώριο μείωσης του ασφαλίστρου, αλλά αντιθέτως αύξησης.

Επίσης, όλο και συχνότερα, έχουμε εμφάνιση ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως το χαλάζι και η πλημμύρα. Αύξηση της συχνότητας των κλοπών, λόγω αφενός έλλειψης ανταλλακτικών, ως αποτέλεσμα της κρίσης και ενός γερασμένου στόλου, αφετέρου της εξέλιξης των μέσων που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες, και, τέλος, αύξηση και στις φωτιές, λόγω της ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων.

Ακόμα και καλύψεις που παλαιότερα αποτελούσαν μαξιλάρι ασφαλείας για τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα τελευταία χρόνια αυξάνονται σημαντικά τα ποσοστά ζημιάς τους και σε αυτές.

Εμείς παρακολουθούμε τόσο τη συχνότητα όσο και την εξέλιξη των ζημιών και κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις με σκοπό αφενός τη διόρθωση των αποτελεσμάτων, αφετέρου τη διατήρηση του χαρτοφυλακίου.

 

  • Κερδοφορία στο Αυτοκίνητο έχετε βγάλει;

 

Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο κλάδος χωρίς κερδοφορία. Πέραν της νομοθεσίας και του εποπτικού μηχανισμού, που έχει θέσει τα όρια λειτουργίας και φερεγγυότητας, διαχρονικά, η εταιρεία μας στους στόχους που θέτει έχει περάσει στους ανθρώπους-στελέχη της τη φιλοσοφία της σωστής και ισορροπημένης ανάπτυξης, με πρωταρχικό κριτήριο την κερδοφορία. Μόνο μέσω της κερδοφορίας μπορείς να αναπτυχθείς και να βαδίζεις σε στέρεα βάση. Συνεπώς, υλοποιώντας τη συγκεκριμένη αρχή προσπαθούμε και έχουμε κερδοφορία στον κλάδο αυτοκινήτου.

 

  • Νέα προγράμματα ετοιμάζετε για το 2019;

 

Είμαστε στην αρχή της χρονιάς. Το υφιστάμενο εύρος των προγραμμάτων μας κρίνουμε ότι ικανοποιεί τις ανάγκες των ασφαλισμένων μας. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις τόσο της αγοράς όσο και στον τομέα της εξέλιξης του αυτοκινήτου και εφόσον προκύψει ανάγκη, άμεσα εμπλουτίζουμε τα προϊόντα μας με πρόσθετες καλύψεις ή με αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων.

 

  • Οι στόχοι σας για το 2019;

 

Οι στόχοι μας για το 2019 δεν είναι άλλοι από την αύξηση της παραγωγής και της κερδοφορίας του κλάδου, όπως αυτοί έχουν περιγραφεί στο πενταετές πλάνο της εταιρείας μας. Παράλληλα, στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας τόσο ως προς τους συνεργάτες μας όσο και ως προς τους ασφαλισμένους μας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η παγίδα της άδειας πόλης και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα

Με λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους, πολλοί οδηγοί αισθάνονται πως δεν υπάρχει κίνδυνος. Κι όμως, τα στατιστικά αποδεικνύουν το αντίθετο

Έξυπνο παρκάρισμα: Η BYD υποκαθιστά τις ασφαλιστικές κι αναλαμβάνει τις ζημιές

Η υπόσχεση της BYD αφορά ζημιές που θα προκύψουν επί κινεζικού εδάφους σε αυτοκίνητα με σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης God's Eye

Ξένοιαστο καλοκαίρι με δωρεάν τεχνικό έλεγχο από τη SUZUKI

Με το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου Drive ‘N Smile Summer Edition όλοι οι κάτοχοι SUZUKI προετοιμάζουν το όχημά τους για καλοκαιρινές μετακινήσεις

Εμπορική απαξίωση ενός οχήματος: Μια σημαντική λεπτομέρεια που αγνοούν πολλοί στη σημερινή αγορά μεταχειρισμένων

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την αξία του οχήματος - Τι πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι πωλητές και ποια σωστή πρακτική να εφαρμόσουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιση κατοικίας: Πώς θα «ξεκολλήσει» η αγορά από τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης; 

Ποιοι λόγοι κρύβονται πίσω από αυτήν την εικόνα και πώς μπορεί αυτή να αναστραφεί προς όφελος όλων

Η τρομοκρατία και οι πολιτικοί κίνδυνοι αναδύονται ως δύο πολύ σημαντικές απειλές για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ασφάλεια

Προς επανεξέταση ο τρόπος με τον οποίο κράτη, επιχειρήσεις και ασφαλιστικοί μηχανισμοί διαχειρίζονται τον κίνδυνο

NP Ασφαλιστική: Τα οφέλη της ομαδικότητας στην εργασία

Η αποτελεσματική ομαδική εργασία ενισχύει τη συλλογική ικανότητα και διευκολύνει την επίτευξη κοινών στόχων - Ποια είναι τα μυστικά της;

Η. Τσολάκης: 368 δράσεις σε 6 χρόνια αποδεικνύουν ότι η παρουσία της ΠΟΑΔ είναι απαραίτητη

Τη συνεισφορά της ΠΟΑΔ στα δρώμενα της ιδιωτικής ασφάλισης εξαίρει ο πρόεδρος Ηλίας Τσολάκης ενόψει εκλογοαπολογιστικών εργασιών και ΓΣ

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

100 Χρόνια ΕΕΑ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον 2ο Αγώνα Δρόμου για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες

Ο Αγώνας Δρόμου του ΕΕΑ αποτελεί μια γιορτή που φέρνει κοντά επαγγελματίες, οικογένειες και φίλους - Έως την 1η Οκτωβρίου οι εγγραφές

Η Ελλάδα επενδύει στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της Google DeepMind

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι εμβάθυνσης της συνεργασίας σε πεδία όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η πρόληψη φυσικών καταστροφών

Θεραπευτική Κλινική Ν. Αλεξάνδρα: Πρώτο πιλοτικό Δίκτυο Ολοκληρωμένης Αντιμετώπισης Γυναικολογικού Καρκίνου

Με ιδιαίτερη φροντίδα οι Έλληνες επιστήμονες σχηματίζουν «μονοπάτια» ασθενών για κάθε γυναικολογική κακοήθεια

Back to school! Ομαλή προσαρμογή γονέων και παιδιών

Το δύσκολο έργο της οργάνωσης και του συντονισμού μετά τις διακοπές μπορούμε να το διευθετήσουμε ακολουθώντας κάποια βασικά βήματα

Ξεκινά σήμερα το τριήμερο ασφαλιστικό συνέδριο της Sofos Insurance Agency στη Λίμνη Πλαστήρα

Το συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου και φιλοδοξεί να αναδείξει τις τάσεις, τις προκλήσεις και τις καινοτομίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης