back to top
17.2 C
Athens
Παρασκευή 3 Απριλίου 2026

Ευρωπαϊκή Πίστη: Ημερίδα για την Ιδιωτική Σύνταξη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση της διαδικτυακής Ημερίδας με θέμα: «Ιδιωτική Σύνταξη – Η ανάγκη, οι προκλήσεις, τα εργαλεία και οι ευκαιρίες», που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Πίστη αποκλειστικά για τα μέλη του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών της.

Στόχος της Ημερίδας ήταν η καταγραφή της σημερινής κατάστασης στον τομέα των συντάξεων, η ανάγκη για αποταμίευση, οι προκλήσεις που υπάρχουν, τα εργαλεία που έχουν στην διάθεση τους οι πολίτες για να εξασφαλίσουν μια πρόσθετη σύνταξη, αλλά και οι σημαντικές προοπτικές που εμφανίζονται για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.

- Advertisement -

Στην Ημερίδα, η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 διακεκριμένοι Συνεργάτες της Εταιρίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και παρουσιάσεις από κορυφαίους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, έγκριτους καθηγητές και να λάβουν μοναδικές πληροφορίες, πολλές εκ των οποίων παρουσιάζονταν δημόσια για πρώτη φορά.

Η προσφώνηση και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Γιώργο Γκοτζαγεώργη, Διευθυντή Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και προϊδέασε το κοινό για τις άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που θα ακολουθούσαν. 

- Advertisement -

Η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Νικόλαο Φίλιππα, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά & Ιδρυτή του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, ο οποίος μέσω της παρουσίασης εξαιρετικά ενδιαφέροντων και σπάνιων στοιχείων ενημέρωσε το κοινό για την αξία της αποταμίευσης και τον σημαίνοντα ρόλο του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού για τη νέα γενιά.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον Δρ. Χρήστο Νούνη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. & Πρόεδρο του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ., ο οποίος αναφέρθηκε στον εναλλακτικό πυλώνα συμπληρωματικών συνταξιοδοτικών παροχών, κάνοντας εκτενή αναφορά για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του 2ου & 3ου πυλώνα ασφάλισης.

Τον Δρ. Νούνη διαδέχθηκε η Εμπορική Διευθύντρια της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη κα. Βασιλική Ρούσση, η οποία με την εμπειρία της και την πολυετή παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά, ανέδειξε στους συμμετέχοντες τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην προώθηση Επενδυτικών Προγραμμάτων συνδεδεμένων με την ασφάλιση.

Η Ημερίδα συνεχίστηκε με την ομιλία του κ. Θωμά Κωνσταντινίδη, Διευθύνοντα Συμβούλου της Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. Ο κ. Κωνσταντινίδης μέσα από γλαφυρά παραδείγματα και πραγματικά δεδομένα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως τα Αμοιβαία Κεφάλαια αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργίας σύνταξης.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύνδεση με την Κύπρο, όπου την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Μανώλης Κυριάκου, CLU, ChFC, FLMI, Senior Regional Executive LIMRA & LOMA & Senior LIMRA Consultant & Instructor. Ο κ. Κυριάκου μίλησε για τα παγκόσμια megatrends στην Ασφάλιση, όπως αυτά καταγράφονται στο “Limra Insurance Barometer 2022”, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ανεκμετάλλευτα κοινά και στους τρόπους προσέγγισής τους. 

Οι ομιλίες της Ημερίδας έκλεισαν με τον πλέον ενδιαφέροντα τρόπο. Με τη φιλοξενία 3 κορυφαίων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και διακεκριμένων μελών του Δικτύου Επίλεκτων Συνεργατών της Εταιρίας. Ο λόγος για τους κ.κ. Αδάμ Γροπατσάκη, Ανδρέα Καμπάνταη και Ιωάννη Μπακρατσά. Κάθε ένας παρουσίασε με το δικό του τρόπο τα «Best Practices» του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και μέσα από βιωματικές εμπειρίες και πρακτικά παραδείγματα ανέδειξαν στο κοινό, τρόπους προσέγγισης πελατών, αύξησης πελατολογίου, αλλά και πρακτικές βελτίωσης προσωπικών δεξιοτήτων.

Η αποφώνηση και το κλείσιμο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη. Ο κ. Γεωργακόπουλος μέσα από την ομιλία του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην αδιαμφισβήτητη αξία του επαγγέλματος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και τόνισε τη σημαντικότητα των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, χαρακτηρίζοντας τα ως ένα πολύτιμο μέσο για την ευημερία του ανθρώπου μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού του βίου.

Η Ευρωπαϊκή Πίστη με τη συγκεκριμένη Ημερίδα έδειξε την έμπρακτη στήριξή της στο επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις, προκειμένου να εφοδιάζει συνεχώς με καινοτόμα εργαλεία και γνώσεις τους Συνεργάτες της

Σχετικές δημοσιεύσεις

Λειψυδρία και πλημμύρες: Στο επίκεντρο ημερίδας με τη στήριξη της Εθνικής Ασφαλιστικής οι δύο μεγάλες απειλές για το νερό

Στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας επιστήμονες και φορείς ανέδειξαν την ανάγκη άμεσης δράσης, καθώς και τη σημασία της πρόληψης και των ανθεκτικών υποδομών

4η Ημερίδα Θρομβοκαρδιολογίας από το ΥΓΕΙΑ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό

Νέα Διευθύντρια Πωλήσεων στην Brokers Union η Έλενα Μαζιώτη

Ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με ένα έμπειρο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η ιδιωτική ασφάλιση ως μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η τοποθέτηση του Προέδρου του ΕΕΑ στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το ΤΑΥΦΕ και το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης του ΠαΔΑ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

Αναβαθμισμένο, πλήρες και καινοτόμο το νέο ετήσιο πρόγραμμα «EIAS Diploma in Insurance Science and Operations – EDI 2026»

Τις ενότητές του εμπλουτίζουν οι διεθνείς συνεργασίες του Ινστιτούτου με CII, IUA και Lloyd’s Academy

NP Ασφαλιστική: Ξεκινά το 2ο μέρος των Σεμιναρίων Επανεκπαίδευσης για τον Τομέα Α΄ 2026

Μια σειρά από 11 διά ζώσης εκπαιδευτικές συναντήσεις σε Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Σπάρτη, Ιωάννινα, Πάτρα, Χαλκίδα, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη

Μετεκπαίδευση στην Ασφαλιστική και Χρηματοοικονομική Συμβουλευτική από τον ΠΣΑΣ και το ΕΙΑΣ

Το πρόγραμμα, με τη χορηγική υποστήριξη του ΕΕΑ, οδηγεί στην απόκτηση Professional Diploma in Financial and Insurance Advice

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

SOFMEDICA: Επέκταση στη Σλοβενία και ενίσχυση της πρόσβασης σε καινοτόμες λύσεις υγείας στη Νέα Ευρώπη

Mέρος της αποστολής της εταιρείας να φέρνει την τεχνολογία που σώζει ζωές πιο κοντά σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας

Έφτασε η ώρα των πρώτων Greek Risk Management Awards

Τα #grma26 έρχονται την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Δείτε τις θεματικές ενότητες και τους ομιλητές

Ποιοι μπορούν να πωλήσουν και ποιοι να σε πουλήσουν, αγαπητέ ασφαλιστή;

Ποιος από τους δύο τύπους πωλητή βγαίνει τελικά κερδισμένος, αναρωτιέται ο Ανασφάλιστος...

Η ERGO Ασφαλιστική σταθερή σύμμαχος στη νέα εποχή της βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ρ. Αλεξοπούλου: «Η ασφάλιση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως βασικό στοιχείο βιώσιμης λειτουργίας και όχι ως απλή κανονιστική απαίτηση»

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων