back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2026

Ευρωκλινική Αθηνών: Καθολική εφαρμογή της gold standard μεθόδου στα bypass ανοικτής καρδιάς

Το Πρότυπο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης Μυοκαρδίου (Bypass) της Ευρωκλινικής Αθηνών πιστοποιήθηκε ως «Center of Excellence» από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS. Η απονομή πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 6 Ιουλίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ παρουσία πλήθους ιατρών και λοιπών επιστημόνων.

Το Κέντρο, το οποίο τελεί υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Καρδιοχειρουργού Ιωάννη Χλωρογιάννη, πιστοποιήθηκε για το υψηλότατο επίπεδο εξειδίκευσης της ομάδας και την τεράστια εμπειρία στην εφαρμογή της απαιτητικής τεχνικής της ολικής αρτηριακής επαναιμάτωσης του μυοκαρδίου.

- Advertisement -

Η τεχνική αυτή αφορά την καθολική χρήση αρτηριακών παρακαμπτήριων μοσχευμάτων και θεωρείται σήμερα διεθνώς το gold standard (μέθοδος εκλογής) για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε εγχείρηση bypass ανοικτής καρδιάς. Σε σύγκριση  με τη συνήθη πρακτική χρήσης των φλεβικών μοσχευμάτων, επιτυγχάνει μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής του καρδιοπαθούς ασθενούς χωρίς στηθάγχη ή ανάγκη επανεπέμβασης.

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται στην Ευρωκλινική Αθηνών στο εντυπωσιακό ποσοστό  99,5% των περιστατικών και αφορά περισσότερους από 2.600 συνεχόμενους καρδιοχειρουργικούς ασθενείς της κλινικής που υποβλήθηκαν σε bypass αποκλειστικά με αρτηριακά μοσχεύματα, όταν στις ΗΠΑ – που θεωρείται η Μέκκα της Ιατρικής– το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει μόλις το 4%.

- Advertisement -

Ο διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός & Διευθυντής του Πρότυπου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης Μυοκαρδίου (Bypass) Ιωάννης Χλωρογιάννης δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ήρθε ως αποτέλεσμα της τεράστιας εμπειρίας μας και της προσήλωσής μας στην εφαρμογή της τεχνικής της Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης του Μυοκαρδίου. Στην Ευρωκλινική Αθηνών πραγματοποιούμε τη συγκεκριμένη απαιτητική τεχνική σε όλους μας τους ασθενείς, χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Αριστείας, όπως αυτό της Ευρωκλινικής Αθηνών και του κ. Χλωρογιάννη, τα οποία αναδεικνύουν την ποιότητα και την επιστημονική αρτιότητα των Ελλήνων ιατρών».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, δήλωσε: «Εδώ και 20 χρόνια στην Ευρωκλινική κέντρο μας είναι ο ασθενής. Η προσήλωσή μας στην ποιότητα και στην καινοτομία αποδεικνύεται έμπρακτα από τις διεθνείς διακρίσεις των επιστημόνων ιατρών μας και τις πιστοποιήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου μας ως “Centers of Excellence”».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής καταργεί τη… χαρτούρα

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, καταργώντας από τα σημεία υποδοχής των Κλινικών του τα έντυπα σε φυσική μορφή

Σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης

Πανευρωπαϊκή πρωτιά από την Ευρωκλινική: Ολική αρθροπλαστική ισχίου/γόνατος χωρίς νοσηλεία!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών από την χειρουργική ομάδα του Δρ. Βασίλειου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΣΕΜΑ: Η ασφαλιστική αγορά ξανά μαζί – Ισχυρό «παρών» και ουσιαστικό networking στην Ετήσια Εκδήλωση

Μια βραδιά που ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης – Δείτε τα στιγμιότυπα

Follow, like, κέρδισε 7 μεγάλα δώρα από την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Μεγάλος διαγωνισμός από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2026 – Δείτε τα δώρα και τις οδηγίες συμμετοχής

Όλα όσα θα παρακολουθήσουμε στο 11th Business Forum Greece-Sweden

Με κεντρικό θέμα «Europe 2026: Resilience, Innovation & Competitiveness», την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 στο Divani Caravel

Η Tina Weeks για τη σημασία των πραγματικών σχέσεων στο financial planning

Ενόψει του 2nd Financial Planning Forum της HFPA, 20 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Gen Z είναι η καλύτερη… φίλη της τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα της Kaspersky δείχνει ότι οι Zoomers χρησιμοποιούν AI πιο ενεργά από κάθε άλλη γενιά, μόλις το 42% όμως παίρνει τα μέτρα του

Bain & Company: Η συνεχής αστάθεια μετατρέπεται σε νέα κανονικότητα για τις B2B επιχειρήσεις

Ποιοι είναι οι 5 βασικοί στρατηγικοί πυλώνες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους

Revolut: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο 700 λογαριασμούς και απειλούν με δημοσιοποίηση δεδομένων

Δεν πρόκειται για επίθεση με τη συνήθη έννοια, καθώς κανείς δεν παραβίασε τους διακομιστές της εταιρείας ούτε χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό

ΣΕΜΑ: Η ασφαλιστική αγορά ξανά μαζί – Ισχυρό «παρών» και ουσιαστικό networking στην Ετήσια Εκδήλωση

Μια βραδιά που ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης – Δείτε τα στιγμιότυπα

Μπροστά στην αναβάθμιση και τις πληθωριστικές πιέσεις

Διαβάστε δωρεάν στο «ΧΡΗΜΑ Week» τ. 1.057, που κυκλοφορεί την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου...