back to top
16.4 C
Athens
Πέμπτη 16 Απριλίου 2026

Ευρωκλινική Αθηνών: Καθολική εφαρμογή της gold standard μεθόδου στα bypass ανοικτής καρδιάς

Το Πρότυπο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης Μυοκαρδίου (Bypass) της Ευρωκλινικής Αθηνών πιστοποιήθηκε ως «Center of Excellence» από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA HELLAS. Η απονομή πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 6 Ιουλίου στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ παρουσία πλήθους ιατρών και λοιπών επιστημόνων.

Το Κέντρο, το οποίο τελεί υπό τη διεύθυνση του διεθνώς αναγνωρισμένου Καρδιοχειρουργού Ιωάννη Χλωρογιάννη, πιστοποιήθηκε για το υψηλότατο επίπεδο εξειδίκευσης της ομάδας και την τεράστια εμπειρία στην εφαρμογή της απαιτητικής τεχνικής της ολικής αρτηριακής επαναιμάτωσης του μυοκαρδίου.

- Advertisement -

Η τεχνική αυτή αφορά την καθολική χρήση αρτηριακών παρακαμπτήριων μοσχευμάτων και θεωρείται σήμερα διεθνώς το gold standard (μέθοδος εκλογής) για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε εγχείρηση bypass ανοικτής καρδιάς. Σε σύγκριση  με τη συνήθη πρακτική χρήσης των φλεβικών μοσχευμάτων, επιτυγχάνει μεγάλη αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και ταυτόχρονα σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής του καρδιοπαθούς ασθενούς χωρίς στηθάγχη ή ανάγκη επανεπέμβασης.

Η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται στην Ευρωκλινική Αθηνών στο εντυπωσιακό ποσοστό  99,5% των περιστατικών και αφορά περισσότερους από 2.600 συνεχόμενους καρδιοχειρουργικούς ασθενείς της κλινικής που υποβλήθηκαν σε bypass αποκλειστικά με αρτηριακά μοσχεύματα, όταν στις ΗΠΑ – που θεωρείται η Μέκκα της Ιατρικής– το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει μόλις το 4%.

- Advertisement -

Ο διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός & Διευθυντής του Πρότυπου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης Μυοκαρδίου (Bypass) Ιωάννης Χλωρογιάννης δήλωσε: «Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ήρθε ως αποτέλεσμα της τεράστιας εμπειρίας μας και της προσήλωσής μας στην εφαρμογή της τεχνικής της Ολικής Αρτηριακής Επαναιμάτωσης του Μυοκαρδίου. Στην Ευρωκλινική Αθηνών πραγματοποιούμε τη συγκεκριμένη απαιτητική τεχνική σε όλους μας τους ασθενείς, χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής τους».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε: «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένα Κέντρα Αριστείας, όπως αυτό της Ευρωκλινικής Αθηνών και του κ. Χλωρογιάννη, τα οποία αναδεικνύουν την ποιότητα και την επιστημονική αρτιότητα των Ελλήνων ιατρών».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Βουκλαρής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής, δήλωσε: «Εδώ και 20 χρόνια στην Ευρωκλινική κέντρο μας είναι ο ασθενής. Η προσήλωσή μας στην ποιότητα και στην καινοτομία αποδεικνύεται έμπρακτα από τις διεθνείς διακρίσεις των επιστημόνων ιατρών μας και τις πιστοποιήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου μας ως “Centers of Excellence”».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής καταργεί τη… χαρτούρα

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής πραγματοποιεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, καταργώντας από τα σημεία υποδοχής των Κλινικών του τα έντυπα σε φυσική μορφή

Σύμβαση ΕΔΟΕΑΠ και με την «Ευρωκλινική» για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη

Επισημαίνεται ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είχε οφειλές 1,250 εκατ. ευρώ στην «Ευρωκλινική» και για αυτό είχε δεσμευθεί το (κεντρικό) κτήριο του Οργανισμού (Σισίνη 18, Αθήνα). Το κτήριο αποδεσμεύθηκε και περιήλθε στην κύρια κυριότητα του ΕΔΟΕΑΠ (Σεπτέμβριος 2019) κατόπιν εξόφλησης με σημαντική έκπτωση, ύστερα από επίπονες και σκληρές διαπραγματεύσεις της νυν διοίκησης

Πανευρωπαϊκή πρωτιά από την Ευρωκλινική: Ολική αρθροπλαστική ισχίου/γόνατος χωρίς νοσηλεία!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στην Ευρωκλινική Αθηνών από την χειρουργική ομάδα του Δρ. Βασίλειου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνέδριο Διαμεσολάβησης 2026 στη Χαλκίδα – Στο επίκεντρο αμοιβές, συμβόλαια και επαγγελματική εξέλιξη

Με ισχυρό περιεχόμενο και έμφαση στην επαγγελματική αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, πραγματοποιείται το Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικής

Το Professional Diploma in Financial and Insurance Advice δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα

Συχνά αναβάλλουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση είναι ένα από αυτά.

«αν ήξερες!»: Γιατί η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αποτελεί επάγγελμα με προοπτική και ουσία

Η σειρά vidcast «αν ήξερες!» του insuranceworld.gr συνεχίζει δυναμικά, επιχειρώντας να αναδείξει, με απλό και ουσιαστικό τρόπο, κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ασφάλιση και τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία.

Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα εποχή για το Επικουρικό Κεφάλαιο: Ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος μιλά στο IW Talks

Στα πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, το Επικουρικό Κεφάλαιο καταγράφει την καλύτερη φάση της ιστορικής του πορείας, με εικόνα ισχύος

Συνέδριο Διαμεσολάβησης 2026 στη Χαλκίδα – Στο επίκεντρο αμοιβές, συμβόλαια και επαγγελματική εξέλιξη

Με ισχυρό περιεχόμενο και έμφαση στην επαγγελματική αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, πραγματοποιείται το Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικής

Το Professional Diploma in Financial and Insurance Advice δεν είναι ένα ακόμα πρόγραμμα

Συχνά αναβάλλουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι θα μας πάνε ένα βήμα μπροστά. Η εκπαίδευση είναι ένα από αυτά.

Οι τεχνολογίες που αλλάζουν την ασφάλιση

Η ασφαλιστική βιομηχανία εισέρχεται σε μια νέα φάση βαθιάς τεχνολογικής μετάβασης, σύμφωνα με την έκθεση “Tech Trend Radar 2026”

11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα με περισσότερες από 200 συζητήσεις – Ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια πραγματικότητα μετασχηματίζεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών