back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξησε κατά 11,7% την παραγωγή της το α΄ 3μηνο 2018

Σταθερή διατήρησε την κερδοφορία της η Εθνική Ασφαλιστική το α΄ 3μηνο του 2018, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε €18,6 εκατ. (3μηνο 2017 €18,7 εκατ.) Παράλληλα, η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο, ανήλθε σε €174,0 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,7% έναντι του 2017.  Όσο για το συνολικό μερίδιο αγοράς, το α΄ τρίμηνο του 2018 διαμορφώθηκε στο 17,4% (23,9% στον Κλάδο Ζωής και 11,9% στους Γενικούς Κλάδους), επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρείας στην ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα.

«Η Εθνική Ασφαλιστική, συνεχίζοντας με τη δυναμική που επέδειξε το 2017, εισήλθε στο 2018 ακόμα πιο αποφασιστικά ενισχύοντας την ηγετική της θέση στην Ελληνική αγορά, υπερβαίνοντας τους στόχους της, επιτυγχάνοντας σταθερά υψηλά επίπεδα κερδοφορίας και εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του Κλάδου Ζωής αυξήθηκαν κατά 3,6% και ανήλθαν σε €119,3 εκατ. έναντι €115,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Σε ό,τι αφορά τους Κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του κλάδου Αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 3% σε €18,4 εκατ., συνεχίζοντας την ανοδική τάση που ήδη καταγράφηκε από το 2017, ενώ η παραγωγή του κλάδου Πυρός εμφανίζεται αυξημένη κατά 71,6% σε €29,1 εκατ., κυρίως λόγω της ανανέωσης σημαντικών συμβολαίων εντός του 2018 με διάρκεια άνω του ενός έτους.

Το δίκτυο Bancassurance συνέχισε επίσης την αυξητική του πορεία, σημειώνοντας άνοδο στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 21,5% σε €49,4 εκατ. έναντι €40,6 εκατ. του 2017, κυρίως λόγω του προϊόντος «Εθνική Εφάπαξ +».

- Advertisement -

Η δυναμική παρουσία της  Εθνικής Ασφαλιστικής στην ασφαλιστική αγορά αποτυπώνεται στα βραβεία που λαμβάνει για τις ενέργειές της, με πιο πρόσφατη βράβευση εκείνη στα Sales Excellence Awards 2018, με Silver Award στην κατηγορία «Προωθητική Ενέργεια σε Τελικό Σημείο Πώλησης», για την πρωτοποριακή προωθητική ενέργεια «Ελάτε να μιλήσουμε για την ασφάλισή σας».

Στους τομείς της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων, της υγείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού η Εθνική Ασφαλιστική πραγματοποίησε πέρυσι περισσότερες από 50 δράσεις. Συνεχίζοντας το φιλανθρωπικό της έργο, βραβεύτηκε στα Hellenic Responsible Business Awards 2018 για την επιλογή της να υλοποιήσει ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων, τα οποία επικεντρώνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς με έμφαση τα παιδιά, που «αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».

Παράλληλα η Εθνική Ασφαλιστική, έχοντας αναλάβει για δεύτερη συνεχή χρονιά το ρόλο του Μεγάλου Χορηγού στο Ευ Αγωνίζεσθαι, στήριξε μέσα από το 2ο No Finish Line παιδιά που το έχουν ανάγκη προσφέροντας στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η εταιρεία κατέκτησε την πρώτη θέση, με το ανθρώπινο δυναμικό της να καταγράφει συνολικά 4.353 χιλιόμετρα.

«Πιστή στις διαχρονικές αξίες της και στον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό της, η Εθνική Ασφαλιστική βελτιώνει συνεχώς τις υποδομές της, στοχεύοντας στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων και κορυφαίων υπηρεσιών οι οποίες διαρκώς βελτιώνονται, επικαιροποιούνται και εκσυγχρονίζονται, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής, αλλά και στις επιμέρους επιθυμίες του κόσμου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

«Η Εταιρία δεν έχει κερδίσει άλλωστε τυχαία την εμπιστοσύνη του ενός και πλέον εκατομμυρίου των ασφαλισμένων της. Μέσα από μια σειρά σημαντικών κοινωνικών δράσεων, στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα, βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον Έλληνα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Skroutz: 1.400 επιχειρήσεις έσπασαν το φράγμα των 100.000 ευρώ σε ετήσιο τζίρο!

21% αύξηση στις παραγγελίες και 22% αύξηση (μ.ό.) στον παραγόμενο τζίρο των επιχειρήσεων παρατηρήθηκε το 2025

Η PENCO πίσω από την ασφαλιστική κάλυψη του εργοστασίου της Βιολάντα στα Τρίκαλα

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν στο συνασφαλιστήριο περιουσίας και διακοπής εργασιών

Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκλειδώνει τον ανταγωνισμό, ανοίγει την πόρτα σε νέους παίκτες

Επιβεβαιώνεται το από 15/1 ρεπορτάζ του «ΙW» – Τρία ερωτήματα για το επικείμενο ντιλ με τη Βιοϊατρική και πότε αναμένονται επίσημες απαντήσεις

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ

Νέο εξ αποστάσεως πρόγραμμα προετοιμασίας ασφαλιστικών πρακτόρων από τον Όμιλο ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να προετοιμαστούν οργανωμένα και αποτελεσματικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης του Φεβρουαρίου

Ίδρυμα Reale – Υδρόγειος Ασφαλιστική στηρίζουν μελισσοκόμους και εθελοντές δασοπυροσβέστες της Χίου μετά τις πυρκαγιές

«Φροντίζοντας τους ανθρώπους για έναν καλύτερο κόσμο, μαζί», το κοινωφελές ίδρυμα του Ομίλου Reale προάγει ανθεκτικές, βιώσιμες κοινότητες

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε νέα, σύγχρονα γραφεία

Οι καινούριες εγκαταστάσεις αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της εταιρείας: υψηλή ποιότητα, τεχνολογία αιχμής, συνεργασία και προσανατολισμός στο αύριο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: 1η Φεβρουαρίου τα αποκαλυπτήρια του πρώτου ανδριάντα του Ι. Καποδίστρια στην Αττική

Παράλληλα, η Πλατεία Δημαρχείου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετονομάζεται σε Πλατεία Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια

Τερέζα Σκαρλάτου: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων και Εγγυήσεων από την Allianz Trade προσφέρει στις επιχειρήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται» 

Η CEO της Allianz Trade αποκαλύπτει στο «IW» μια φιλοσοφία ηγεσίας που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, στη συνεργασία αλλά και στη δύναμη των δεδομένων

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Η HDI παρουσιάζει τη νέα υπηρεσία «Climate Risk Consulting Service»

Mια επιστημονική λύση πρόγνωσης νέας γενιάς, που αξιοποιεί την ΤΝ και τα πιο σύγχρονα γεωχωρικά εργαλεία της εταιρείας

Η ανατροφή ενός παιδιού στην Ελλάδα: Κόστος, προκλήσεις και ο ρόλος του οικονομικού σχεδιασμού

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Generali Greece, το συγκεκριμένο κόστος μέχρι την ενηλικίωση αγγίζει κατά μέσο όρο τις 233.000 ευρώ