back to top
7.4 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Έργο «φάντασμα» 11 εκατ. ευρώ!

Του Αιμίλιου Νεγκή

Καθίστε πριν διαβάσετε παρακάτω. Σήμερα, σας παρουσιάζω ένα έργο, που ως Κράτος παραλάβαμε επισήμως προ ημερών. Είναι κάτι που έλειπε από το ΕΣΥ: ένα υπερσύγχρονο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Μας στοίχισε 11 εκατ. ευρώ και εκτείνεται σε 4.600 τ.μ. Έχει μόνο ένα πρόβλημα: Είναι στην… Ηγουμενίτσα και το πλησιέστερο νοσοκομείο απέχει 20 χλμ.!!!

- Advertisement -

Δεν σας είπα και το καλύτερο: Για να λειτουργήσει χρειάζονται:

  • επιπλέον 3-4 εκατ. ευρώ για να αγοραστεί ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και
  • να προσληφθούν περίπου 110 άτομα προσωπικό!

Το έργο που πέρασε από σαράντα κύματα παραλήφθηκε πρόσφατα από την περιφέρεια Ηπείρου. Υπάρχει αλήθεια κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να τεθεί σε λειτουργία; Βάζω στοίχημα από τώρα…

- Advertisement -

Στη νέα μονάδα, προβλέπεται να λειτουργήσουν, τμήμα επειγόντων περιστατικών και επειγόντων παιδιατρικών περιστατικών, μονάδες βραχυχρόνιας νοσηλείας 25 κλινών, ένα μικρό άσηπτο γενικό χειρουργείο και διαγνωστικά εργαστήρια. Ήθελα να ξέρα ποιος έκανε και κυρίως ποιος ενέκρινε τη μελέτη σκοπιμότητας του έργου…

Προφανώς, η ευθύνη για την πρωτάκουστη αυτή υπόθεση δεν ανήκει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το έχω ξαναπεί και επ’ ευκαιρίας θα το επαναλάβω. Η χώρα διαλύθηκε λόγω των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Απλώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη φυσική συνέχεια και δίνει τη χαριστική βολή.

Για την ιστορία, έχει σημασία να γνωρίζουμε το ιστορικό του έργου:

Το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας δημοπρατήθηκε στις 31/07/2006 και η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή του υπεγράφη την 17/06/2008.

Ο Ανάδοχος περαίωσε τις εργασίες του την 30/04/2013 και στις 30/09/2014 έληξε και η 15μηνη ευθύνη συντήρησης του έργου από τον ανάδοχο. Μάλιστα, στη συνέχεια υπήρξαν βανδαλισμοί και οι ζημιές χρεώθηκαν σε βάρος της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει ο ανάδοχος!

Στις 24/12/2014 εκδόθηκε η βεβαίωση περαίωσης εργασιών, ενώ στις 02/07/2015 ορίστηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου επιτροπή προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου. Το έργο παραλήφθηκε πριν λίγες ημέρες.

Για να τεθεί σε λειτουργία το έργο πρέπει να ενταχθεί στο οργανόγραμμα κάποιου φορέα, που θα αναλάβει τη λειτουργία και την κάλυψη των δαπανών. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να ενταχθεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών, το οποίο όμως αφενός απέχει 20 χλμ και αφετέρου δεν μπορεί να το υποστηρίξει επιστημονικά.

Στο τραπέζι έχει πέσει επίσης η πρόταση να διασυνδεθεί λειτουργία με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων!

Το έργο «φάντασμα» στην Ηγουμενίτσα έρχεται να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο με «αχρείαστα» έργα, που έγιναν για ψηφοθηρικούς λόγους ή απλώς για να απορροφήσουν κοινοτικούς πόρους και να τα φάνε οι εργολάβοι.

Τι να πρωτοθυμηθώ: Θα αναφέρω μόνο δύο παραδείγματα:

  • Φτιάξαμε ένα μεγαθήριο 750 κλινών στην Αλεξανδρούπολη, όταν οι ανάγκες της περιοχής θα καλύπτονταν άνετα από ένα νοσοκομείο με τη μισή δυναμικότητα.
  • Σήμερα χτίζεται νέο νοσοκομείο 280 κλινών στη Χαλκίδα! Το έργο μας έχει στοιχίσει ήδη περίπου 24 εκατ. ευρώ και για την ολοκλήρωσή του χρειάζονται άλλα 47 εκατ. που έχουν ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.

Υ.Γ. Απολαύστε το ακόλουθο βίντεο για να δείτε πώς «πετάχτηκαν» τόσα λεφτά στην Ηγουμενίτσα…

Δείτε το βίντεο στο virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Σε ιδιωτικές κλινικές πιθανόν να πραγματοποιηθούν χειρουργεία του Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Για συνολικό πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στην χώρα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη που ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο  να χειρουργηθούν περιστατικά από την λίστα του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε ιδιωτικές κλινικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου