back to top
19.7 C
Athens
Κυριακή 24 Μαΐου 2026

Εορτασμός 20 χρόνων ζωής και Κοινωνικής προσφοράς Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η συμπλήρωση των 20 χρόνων ζωής και κοινωνικής προσφοράς του Ιατρικού Διαβαλκανικού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτατζίδης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και η καθηγήτρια παιδιατρικής – αιματολογίας της ιατρικής σχολής ΑΠΘ και επιστημονική διευθύντρια του Διαβαλκανικού κ. Φανή Αθανασιάδου Πιπεροπούλου εξήραν τη σημασία και τη συνεισφορά του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης στην άνοδο του επιπέδου της παροχής υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

- Advertisement -

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό, μια επένδυση 200 εκ ευρω, έχει καταστήσει σήμερα τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων στο χώρο της υγείας, προσφέροντας κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες, με τεχνολογία αιχμής. Στα 20 χρόνια ζωής περισσότεροι από 2 εκ Έλληνες και διεθνείς ασθενείς έχουν κάνει χρήση των υπηρεσιών του Διαβαλκανικου, ενώ έχουν δαπανηθεί 325 εκ ευρω σε μισθοδοσίες και 300 εκ ευρω σε εισφορές και φόρους στο Ελληνικό δημόσιο. Σήμερα, το Διαβαλκανικό, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της βορείας Ελλάδας,  απασχολεί 1000 άτομα μόνιμο προσωπικό και περισσότερους από 1.000 καταξιωμένους συνεργάτες Ιατρούς, δίνοντας οικονομική πνοή στη βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ  με αναφορές σε ιστορικές στιγμές δίνοντας έμφαση στο έργο του Ομίλου και ιδιαίτερα του Προέδρου σε θέματα εθνικής σημασίας και κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Advertisement -

Στην ομιλία του ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εκλιπόντες βασικούς συνεργάτες – γιατρούς του Διαβαλκανικού Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη, Χρήστο Αντωνιάδη, Παναγιώτη Σπύρου και Κωνσταντίνο Σαμαρά στη μνήμη των οποίων θα δοθούν τα ονόματά τους στις χειρουργικές αίθουσες του Διαβαλκανικού, όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, θα δοθούν και 3 υποτροφίες σε φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ εις μνήμην των Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη και Χρήστου Αντωνιάδη .

Ο Αντιπρόεδρος κ. Χρήστος Αποστολόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος  στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στους στρατηγικούς στόχους και το όραμα του Ομίλου, υπογραμμίζοντας πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών αλλά και το Διαβαλκανικό, που αποτελεί βασικό μέρος αυτού, θα συνεχίσει να είναι ο πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στον κλάδο, ο κυρίαρχος ελληνικός πόλος και το διαχρονικό σημείο σταθερότητας και αναφοράς στο χώρο της ελληνικής υγείας προς όφελος των Ελλήνων ιατρών και ασθενών.

Ειδικότερα, ο κ. Χρήστος Αποστολόπουλος, έδωσε έμφαση στις νέες επενδύσεις σε τεχνολογία και εξοπλισμό αιχμής που συνεχίζονται δυναμικά σε όλα τα νοσοκομεία του Ομίλου. Εστίασε, παράλληλα, στη μετάβαση από τη Θεραπευτική στη Προληπτική Ιατρική, εξηγώντας πώς εφαρμόζεται ένα νέο, ολοκληρωμένο μοντέλο, οπού προτεραιότητα γίνεται πλέον η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας («preventive and promotive healthcare»).

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος εστίασε κυρίως στη στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου τονίζοντας τη δέσμευσή του για περεταίρω επέκταση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία πρότυπης ιατρικής πανεπιστημιακής σχολής στο Διαβαλκανικό, μόλις το νομικό και θεσμικό πλαίσιο το επιτρέψουν, την ενίσχυση της εξωστρέφειας με επέκταση στον ιατρικό τουρισμό και τη δημιουργία νέου υπερσύγχρονου τμήματος IVF με αναφορά την ΝΑ Ευρώπη. Τέλος, αναφέρθηκε στη στρατηγική δέσμευση του Ομίλου για «brain gain» με τη συνεχιζόμενη προσέλευση στον Όμιλο νέων κορυφαίων ιατρών από το εξωτερικό.

Η ανάπτυξη του Ιατρικού Διαβαλκανικού με αριθμούς

Στα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Οικονομία, την Κοινωνία και την Υγεία, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα:

  • €325.000.000 σε δαπάνες μισθοδοσίας
  • €180.000.000 σε καταβολές στο Ελληνικό Δημόσιο
  • €131.000.000 σε καταβολές σε ασφαλιστικά ταμεία
  • 000.000 σε προμήθειες από ελληνικές εταιρείες
  • €200.000.000 σε επενδύσεις, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση στον ιδιωτικό τομέα στη Β. Ελλάδα
  • €60.000.000 σε εισροή συναλλάγματος από διεθνείς ασθενείς
  • 000 εισαγωγές ασθενών προς νοσηλεία
  • 750.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία
  • 000 ακρίτες εξυπηρετούνται με τηλεϊατρική μέσω Vodafone
  • 700 εργαζόμενοι και ιατροί συνεργάτες
  • 35 ΜΚΟ, ακριτικές περιοχές & φορείς στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
  • Χιλιάδες αθλητές στο πρόγραμμα ιατρικής χορηγίας ομοσπονδιών, ομάδων & συλλόγων

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ολοκληρωμένο πακέτο προληπτικού ελέγχου για παιδιά από το Ιατρικό Διαβαλκανικό

Ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για παιδιά σε ειδική, μειωμένη τιμή προσφέρει το Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης ώστε οι μαθητές να είναι προετοιμασμένοι

Καινοτόμες επεμβάσεις σε δύο ασθενείς στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Συσκευή Watchman FLX για τη σύγκλειση του ωτίου του αριστερού κόλπου της καρδιάς τοποθετήθηκε, με εξαιρετικά αποτελέσματα, σε δύο ασθενείς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

FIVI*: Νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης εγκαινίασε πριν λίγες μέρες την FIVI, τη νέα, υπερσύγχρονη και μεγαλύτερη Μονάδα

Ηλεκτροφυσιολογική μελέτη καρδιάς ΧΩΡΙΣ ακτινοβολία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Για πρώτη φορά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης διενεργήθηκε ηλεκτροφυσιολογική μελέτη στην καρδιά 10χρονου παιδιού, χωρίς καθόλου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

Οι ΤΟΜΥ δίπλα στον πολίτη: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το 2025

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες τοπικές ανάγκες

Σοβαρές καταγγελίες για το νέο σύστημα αιμοδοσίας: Το ΕΚΕΑ προειδοποιεί για θεσμικά λάθη και κινδύνους

Η αποσύνδεση των αιμοδοσιών από τον εθνικό φορέα, επισημαίνεται, αντιβαίνει στις διεθνείς πρακτικές και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του αίματος

Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταπολεμά τις αλληλεπιδράσεις των φαρμάκων!

Μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα Ελλήνων ειδικών παρουσιάστηκε στο 10ο Health Innovation Conference – #hico26

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή