back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Deal με… γαλλικό «κλειδί» στον (αντ)ασφαλιστικό κλάδο

Στην Uniqa  οι μονάδες της ΑΧΑ σε Τσεχία-Σλοβακία και Πολωνία, ενώ η Covea διαπραγματεύεται την εξαγορά της PartnerRe

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Αρωμα»..Γαλλίας έχουν τα deals που κυοφορούνται στον ασφαλιστικό κλάδο το τελευταίο διάστημα: Μόλις την Παρασκευή, ο όμιλος ΑΧΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν (σχετικά είχε γράψει και το iw) και ανακοίνωσε επίσημα την πώληση των μονάδων της σε Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία στον αυστριακό όμιλο Uniqa έναντι τιμήματος 1 δις, ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Thomas Buberl, «Η συμφωνία συνιστά ακόμα ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο προς την απλοποίηση του αποτυπώματος της ΑΧΑ, αλλά και προς την ενίσχυση του ισολογισμού της, λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης του δείκτη φερεγγυότητας κατά SolvencyII κατά τουλάχιστον 2 ποσοστιαίες μονάδες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητες της ΑΧΑ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα επωφεληθούν από την ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία της Uniqa ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης».

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, τα νερά τάραξε η είδηση ότι η γαλλική ασφαλιστική Covea –την οποία προσπάθησε διακαώς να εξαγοράσει προ διετίας η συμπατριώτισσά της Scor- βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ExorNV (την εταιρία holding της οικογένειας Ανιέλι) για να εξαγοράσει την θυγατρική αντασφαλιστική της Exor με έδρα τις Βερμούδες, PartnerRe, έναντι 9 δις. δολ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Coveaπροσέγγισε την Exor με μια πρόταση για την PartnerRe και είναι σε αποκλειστικές συνομιλίες, τις οποίες επιβεβαίωσαν οι δυο εταιρείες. Η Exor ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Exor, την οποία διοικεί ο γόνος της οικογένειας Ανιέλι, John Elkann –επίσης πρόεδρος των Fiat και Ferrari- συμφώνησε να αγοράσει την PartnerRe το 2015, αποτιμώντας την εταιρεία στα 6,9 δισ. δολάρια.

Επρόκειτο για μέρος ενός σχεδίου διαφοροποίησης των assets από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Μια πώληση ύψους 9 δισ. δολαρίων σε μετρητά, θα σηματοδοτούσε σημαντικό κέρδος για την οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η επόμενη μεγάλη κρίση για τις ΜμΕ μπορεί να έρθει από μια κυβερνοεπίθεση

Ο COO της ERGO International εξηγεί πώς ένα διαχειρίσιμο περιστατικό μπορεί να εξελιχθεί για μια μικρότερη επιχείρηση σε υπαρξιακή απειλή

Ταξίδι επιβράβευσης στην Πολωνία για συνεργάτες των MEGA BROKERS και INTERASCO

Η MEGA BROKERS επενδύει σταθερά στους συνεργάτες της, επιβραβεύοντας έμπρακτα τη συνέπεια, την αφοσίωση και την υψηλή απόδοσή τους

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Ρωσοουκρανικός πόλεμος: Τι σημαίνει για τις ασφαλιστικές η κλιμάκωση της Πολωνίας

Η σημερινή είσοδος και κατάρριψη ρωσικών drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας αυξάνει την ασφαλιστική εγρήγορση σε 3 κρίσιμους τομείς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Η HDI Global Belgium διευρύνει τις υπηρεσίες της στον τομέα της αεροπορίας με τη δημιουργία νέας ομάδας Aviation

Η HDI Global (HDI) Belgium ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας μιας εξειδικευμένης ομάδας underwriting Αεροπορικών Κινδύνων (Aviation)

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου

Κατά την περίοδο 28 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν 1.208.786.298,6 ευρώ σε 1.745.73 δικαιούχους

O μέγας κίνδυνος από την Τεχνητή Νοημοσύνη και τους Πράκτορες AI

Νομοτελειακά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο καμπής με την Τεχνητή Νοημοσύνης και τους Πράκτορες ΑΙ

Τι λέει ο Νόμος 5327/2026 για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

Περισσότερες δυνατότητες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, διεύρυνση των επιλογών συμπληρωματικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και άλλες διατάξεις.

Έρευνα EY: Οι CFOs καλούνται να υιοθετήσουν το AI

Οι CFOs βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο της δημιουργίας αξίας σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο και αβέβαιο περιβάλλον.