back to top
16.1 C
Athens
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026

Deal με… γαλλικό «κλειδί» στον (αντ)ασφαλιστικό κλάδο

Στην Uniqa  οι μονάδες της ΑΧΑ σε Τσεχία-Σλοβακία και Πολωνία, ενώ η Covea διαπραγματεύεται την εξαγορά της PartnerRe

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Αρωμα»..Γαλλίας έχουν τα deals που κυοφορούνται στον ασφαλιστικό κλάδο το τελευταίο διάστημα: Μόλις την Παρασκευή, ο όμιλος ΑΧΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν (σχετικά είχε γράψει και το iw) και ανακοίνωσε επίσημα την πώληση των μονάδων της σε Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία στον αυστριακό όμιλο Uniqa έναντι τιμήματος 1 δις, ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Thomas Buberl, «Η συμφωνία συνιστά ακόμα ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο προς την απλοποίηση του αποτυπώματος της ΑΧΑ, αλλά και προς την ενίσχυση του ισολογισμού της, λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης του δείκτη φερεγγυότητας κατά SolvencyII κατά τουλάχιστον 2 ποσοστιαίες μονάδες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητες της ΑΧΑ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα επωφεληθούν από την ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία της Uniqa ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης».

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, τα νερά τάραξε η είδηση ότι η γαλλική ασφαλιστική Covea –την οποία προσπάθησε διακαώς να εξαγοράσει προ διετίας η συμπατριώτισσά της Scor- βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ExorNV (την εταιρία holding της οικογένειας Ανιέλι) για να εξαγοράσει την θυγατρική αντασφαλιστική της Exor με έδρα τις Βερμούδες, PartnerRe, έναντι 9 δις. δολ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Coveaπροσέγγισε την Exor με μια πρόταση για την PartnerRe και είναι σε αποκλειστικές συνομιλίες, τις οποίες επιβεβαίωσαν οι δυο εταιρείες. Η Exor ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Exor, την οποία διοικεί ο γόνος της οικογένειας Ανιέλι, John Elkann –επίσης πρόεδρος των Fiat και Ferrari- συμφώνησε να αγοράσει την PartnerRe το 2015, αποτιμώντας την εταιρεία στα 6,9 δισ. δολάρια.

Επρόκειτο για μέρος ενός σχεδίου διαφοροποίησης των assets από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Μια πώληση ύψους 9 δισ. δολαρίων σε μετρητά, θα σηματοδοτούσε σημαντικό κέρδος για την οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η επόμενη μεγάλη κρίση για τις ΜμΕ μπορεί να έρθει από μια κυβερνοεπίθεση

Ο COO της ERGO International εξηγεί πώς ένα διαχειρίσιμο περιστατικό μπορεί να εξελιχθεί για μια μικρότερη επιχείρηση σε υπαρξιακή απειλή

Ταξίδι επιβράβευσης στην Πολωνία για συνεργάτες των MEGA BROKERS και INTERASCO

Η MEGA BROKERS επενδύει σταθερά στους συνεργάτες της, επιβραβεύοντας έμπρακτα τη συνέπεια, την αφοσίωση και την υψηλή απόδοσή τους

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Ρωσοουκρανικός πόλεμος: Τι σημαίνει για τις ασφαλιστικές η κλιμάκωση της Πολωνίας

Η σημερινή είσοδος και κατάρριψη ρωσικών drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας αυξάνει την ασφαλιστική εγρήγορση σε 3 κρίσιμους τομείς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Πάνος Λελεδάκης σε διεθνές webinar για την τεχνητή νοημοσύνη

Στη διεθνή συζήτηση για τον μετασχηματισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμμετέχει ο Πάνος Λελεδάκης, Founder

Insurance Europe: Ζητά ουσιαστική απλούστευση του Digital Omnibus

Την ανάγκη για ένα πιο συνεκτικό και λειτουργικό ευρωπαϊκό ψηφιακό πλαίσιο υπογραμμίζει η Insurance Europe, σχολιάζοντας τη διαπραγματευτική θέση

Generali x IRONMAN: Με στόχο την κορυφή

Η Generali ανανέωσε για μία ακόμη χρονιά τη συνεργασία της με το PCC IRONMAN® 70.3® Costa Navarino, που πραγματοποιήθηκε

50 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στο Ωνάσειο Νοσοκομείο: Γνωρίζοντας από κοντά την ιατρική του αύριο

Πενήντα φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ωνάσειο Νοσοκομείο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Πάνος Λελεδάκης σε διεθνές webinar για την τεχνητή νοημοσύνη

Στη διεθνή συζήτηση για τον μετασχηματισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμμετέχει ο Πάνος Λελεδάκης, Founder

AIG Greece: Άμεση υποστήριξη σε περιστατικά κυβερνοασφάλειας μέσω του First Response

Στην έγκαιρη διαχείριση των κυβερνοκινδύνων εστιάζει η AIG Greece, αναδεικνύοντας τη σημασία της άμεσης κινητοποίησης όταν υπάρχουν ενδείξεις ψηφιακής απειλής.

Η Designia Insurance Brokers κεντρικός χορηγός στο Leadership Summit της ΕΑΣΕ στη Θεσσαλονίκη

Η αποτυχία ως αφετηρία μάθησης και εξέλιξης βρέθηκε στο επίκεντρο του Leadership Summit της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων

Πώς να μη χαθεί η φιλοδοξία των νέων εργαζομένων

Η φιλοδοξία χωρίς εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Η εμπειρία, όμως, δεν αποκτάται χωρίς προσπάθεια, πρωτοβουλία και δοκιμές.

Insurance Europe: Ζητά ουσιαστική απλούστευση του Digital Omnibus

Την ανάγκη για ένα πιο συνεκτικό και λειτουργικό ευρωπαϊκό ψηφιακό πλαίσιο υπογραμμίζει η Insurance Europe, σχολιάζοντας τη διαπραγματευτική θέση