back to top
18.7 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Deal με… γαλλικό «κλειδί» στον (αντ)ασφαλιστικό κλάδο

Στην Uniqa  οι μονάδες της ΑΧΑ σε Τσεχία-Σλοβακία και Πολωνία, ενώ η Covea διαπραγματεύεται την εξαγορά της PartnerRe

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

«Αρωμα»..Γαλλίας έχουν τα deals που κυοφορούνται στον ασφαλιστικό κλάδο το τελευταίο διάστημα: Μόλις την Παρασκευή, ο όμιλος ΑΧΑ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν (σχετικά είχε γράψει και το iw) και ανακοίνωσε επίσημα την πώληση των μονάδων της σε Τσεχία, Σλοβακία και Πολωνία στον αυστριακό όμιλο Uniqa έναντι τιμήματος 1 δις, ευρώ.

Όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ Thomas Buberl, «Η συμφωνία συνιστά ακόμα ένα σημαντικό βήμα όχι μόνο προς την απλοποίηση του αποτυπώματος της ΑΧΑ, αλλά και προς την ενίσχυση του ισολογισμού της, λόγω της αναμενόμενης ενίσχυσης του δείκτη φερεγγυότητας κατά SolvencyII κατά τουλάχιστον 2 ποσοστιαίες μονάδες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δραστηριότητες της ΑΧΑ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα επωφεληθούν από την ισχυρή παρουσία και τεχνογνωσία της Uniqa ώστε να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης».

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, τα νερά τάραξε η είδηση ότι η γαλλική ασφαλιστική Covea –την οποία προσπάθησε διακαώς να εξαγοράσει προ διετίας η συμπατριώτισσά της Scor- βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ExorNV (την εταιρία holding της οικογένειας Ανιέλι) για να εξαγοράσει την θυγατρική αντασφαλιστική της Exor με έδρα τις Βερμούδες, PartnerRe, έναντι 9 δις. δολ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Coveaπροσέγγισε την Exor με μια πρόταση για την PartnerRe και είναι σε αποκλειστικές συνομιλίες, τις οποίες επιβεβαίωσαν οι δυο εταιρείες. Η Exor ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Exor, την οποία διοικεί ο γόνος της οικογένειας Ανιέλι, John Elkann –επίσης πρόεδρος των Fiat και Ferrari- συμφώνησε να αγοράσει την PartnerRe το 2015, αποτιμώντας την εταιρεία στα 6,9 δισ. δολάρια.

Επρόκειτο για μέρος ενός σχεδίου διαφοροποίησης των assets από τον κλάδο του αυτοκινήτου. Μια πώληση ύψους 9 δισ. δολαρίων σε μετρητά, θα σηματοδοτούσε σημαντικό κέρδος για την οικογένεια των Ιταλών δισεκατομμυριούχων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Ρωσοουκρανικός πόλεμος: Τι σημαίνει για τις ασφαλιστικές η κλιμάκωση της Πολωνίας

Η σημερινή είσοδος και κατάρριψη ρωσικών drones στον εναέριο χώρο της Πολωνίας αυξάνει την ασφαλιστική εγρήγορση σε 3 κρίσιμους τομείς

SCOR, AXA XL, Marsh: Στηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση μέσω ενός mega-ναυτιλιακού project

Οι SCOR, AXA XL και Marsh ένωσαν τις δυνάμεις τους και την τεχνογνωσία τους για να υποστηρίξουν την ενεργειακή μετάβαση

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Vienna Insurance Group πέρασε η Ασφαλιστική της Νυρεμβέργης

Τι ανέφερε ο Hartwig Löger της VIG και ο Harald Rosenberger της Nürnberger

Allianz Commercial: Ο πόλεμος Νο 1 κίνδυνος πολιτικής βίας για περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις παγκοσμίως

Eπιταχύνεται η ζήτηση για προγράμματα ασφάλισης έναντι πολιτικής βίας και τρομοκρατίας, αλλάζουν οι στρατηγικές διαχείρισης κινδύνων εφοδιαστικής αλυσίδας

O HALA στο FUEDI & NIVRE Seminar 2026

Οι πραγματογνώμονες διαμορφώνουν το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Η Σύρος έτρεξε στους ρυθμούς του Run Greece με τη στήριξη της ERGO Hellas

Η διοργάνωση ενώνει τον αθλητισμό με τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη συμμετοχή όλων των ηλικιών

Οι ΤΟΜΥ δίπλα στον πολίτη: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το 2025

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες τοπικές ανάγκες