back to top
18.1 C
Athens
Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026

Δ. Λύχρου: Να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης

Μήνυμα σύμπνοιας και ενότητας για τον κόσμο της Διαμεσολάβησης εκπέμπει η πρόεδρος της ΕΕΑΕ κα Δήμητρα Λύχρου, στο editorial του νέου τεύχους του περιοδικού “Διασφαλίζω”.

“Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί” αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά της η κα Λύχρου.

- Advertisement -

Παράλληλα τονίζει ότι είναι απαραίτητο να καταβληθεί οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Αναλυτικά:

- Advertisement -

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Οι έντονες αλλαγές στον ασφαλιστικό κλάδο, οι νέες και αυξημένες υποχρεώσεις του επαγγέλματός μας που αναδύθηκαν και μέσω της πανδημίας, μάς υποχρεώνουν να αναλογιστούμε υπεύθυνα τα επόμενα που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και απαιτούν νέες συντονισμένες προσπάθειες για να είναι αντάξια και ανώτερα των όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα.

Η Διαμεσολάβηση στο σύνολό της οφείλει να είναι παρούσα στην μετεξέλιξη του κλάδου και να είναι πολύ καλά εκπαιδευμένη, προκειμένου να εκπαιδεύσει και το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί.

Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που παράλληλα και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του, θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες.

Πριν 10 περίπου χρόνια, η ευτυχής σύμπτωση στα προεδρεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης ανθρώπων με τις ίδιες αξίες και οράματα πέτυχε να ενώσει την φωνή όλων, να εκφράσει από κοινού και να διεκδικήσει δίκαια αιτήματα που αφορούσαν όλους, σε όποια βαθμίδα και αν ανήκαν.

Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΑΔΕ που κατάφερε να σταθεί ως άξιος θεσμικός συνομιλητής, όπου κλήθηκε, και να αποκτήσει κύρος χάρις στην συγκροτημένη και σοβαρή στάση της.

Αυτό επαινέθηκε από τους φορείς και τούς ανθρώπους που για εμάς μετράει η γνώμη τους και πολεμήθηκε από μικρή μερίδα αμφισβητιών του χώρου μας, γιατί υπάρχουν και αυτοί.

Μας απασχολεί καιρό τώρα η ανάγκη μετεξέλιξης της ΕΑΔΕ και η δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού οργάνου ικανού να στεγάσει τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις του συνόλου της διαμεσολάβησης.

Το εγχείρημα θα γίνει εύκολο, καθώς γνωρίζουμε όλοι ότι τα ουσιαστικά θέματα που μας απασχολούν είναι κοινά.

Τα νομοτεχνικά θα βρουν λύσεις.

Ως Ένωση ήμασταν πρωτοπόροι στη σύλληψη και δημιουργία της ΕΑΔΕ, και θα καταβάλουμε και πάλι όποια προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης.

Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

Ένας αιώνας ΕΕΑ: Όταν ο θεσμός ξεπερνά τον εαυτό του! (Βίντεο)

Το Επιμελητήριο, υπό την ηγεσία της σημερινής Διοίκησης του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, έχει πετύχει κάτι που λίγοι θεσμοί καταφέρνουν

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ – Σήμερα το επετειακό 4ο Συνέδριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το «Insurance World» βρίσκεται ήδη στον χώρο και θα καλύψει ολόκληρη τη διάρκεια του Συνεδρίου

Η Δήμητρα Λύχρου τιμήθηκε για τη διαχρονική της προσφορά – Μια πορεία εμπιστοσύνης, συνέπειας και αγάπης για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Η 7η Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών βράβευσε μια γυναίκα που αντιμετώπισε το επάγγελμά της ως αποστολή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Καραβίας: Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τις ζημιές του μπλακάουτ στο FIR

Τι αναφέρει η ΥΠΑ για τον εντοπισμό της βλάβης - Οι νέοι πομποδέκτες και οι αποζημιώσεις της Aegean

Νέος ΚΟΚ 2026: Αλλάζει η οδηγική κουλτούρα στην Ελλάδα;

Σημάδια ουσιαστικής αλλαγής στην οδική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών καταγράφονται με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής

Με έμφαση στην αξιοπιστία υποδέχεται το 2026 η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική

Με θετικό πρόσημο και σαφές μήνυμα συνέχειας στις βασικές της αξίες υποδέχεται το 2026 η ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική (Orizon Insurance)

Το μέτωπο των διαμεσολαβητών είναι αρραγές και ενιαίο

Με την ανατολή του 2026 οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές και δύσκολες.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Παροχή διευκρινίσεων από την ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων

Η νέα Εγκύκλιος επικεντρώνεται στις αλλαγές που εισήγαγε ο ν. 5178/2025 και σε 3 βασικά σημεία του υφιστάμενου πλαισίου επαγγελματικής ασφάλισης

Γ. Καραβίας: Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει τις ζημιές του μπλακάουτ στο FIR

Τι αναφέρει η ΥΠΑ για τον εντοπισμό της βλάβης - Οι νέοι πομποδέκτες και οι αποζημιώσεις της Aegean

Για δεύτερη συνεχή χρονιά «World-class Workplace» ο Όμιλος INTERAMERICAN

Μια αναγνώριση που αντανακλά άμεσα το επίπεδο ικανοποίησης, εμπιστοσύνης και δέσμευσης των ανθρώπων της ασφαλιστικής

Η ανακοίνωση της ΕΑΔΕ για την απόφαση του ΣτΕ

Η Ένωση αναμένει όπως οι ασφαλιστικές προβούν άμεσα στη διαμόρφωση των ρητρών αναπροσαρμογής κατά τις προϋποθέσεις που θέτει η απόφαση

Ψηλά οι μετοχές των Interlife – Ευρώπη Holdings

Πού αποδίδονται οι νέες αξιοσημείωτες χρηματιστηριακές επιδόσεις των δύο εταιρειών