back to top
12.3 C
Athens
Τρίτη 24 Μαρτίου 2026

COVID-19: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει 4.600 νοσηλευτές με 6,9 εκατ. ευρώ

Έμπρακτα εκφράζει την ευγνωμοσύνη του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε 4.600 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, ιατρούς και εργαζόμενους καθαρισμού στην πρώτη γραμμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και κλινικές νοσηλείας των νοσοκομείων αναφοράς για τον COVID-19 ανά την Ελλάδα. που προσέφεραν με αυτοθυσία έργο  την περίοδο της πανδημίας.

Το ΙΣΝ, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, προσφέρει τιμητική ενίσχυση, σε όλους, συνολικού ύψους 7.5 εκατομμυρίων δολαρίων (6,9 εκατομμυρίων ευρώ).  

- Advertisement -

O Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος αναφέρει για το σκεπτικό αυτής της κίνησης «Για εμάς η υποστήριξη όλων των γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού καθαρισμού στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα ήταν και είναι μέγιστη προτεραιότητα. Στο πρόσωπό τους βλέπουμε αληθινούς, καθημερινούς ήρωες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτή η τιμητική ενίσχυση, που θα δοθεί ισάξια σε όλους, είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ από όλους εμάς. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για όλους εκείνους που προσφέρουν τόσα πολλά».

Το ποσό θα προσφερθεί ισάξια, στους προαναφερόμενους εργαζομένους των ΜΕΘ, των μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

- Advertisement -

Η ενίσχυση των εργαζόμενων εντάσσεται στον πρώτο κύκλο, 35 συνολικά δωρεών της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19 , συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων (άνω των 91 εκατομμυρίων ευρώ).

Από το ίδρυμα αναγνωρίζεται η προσφορά όλων των εργαζόμενων στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο- πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μάχη ενάντια στην πανδημία, αλλά οι ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές του, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Εν όψει ενός δεύτερου κύματος COVID-19  ενισχύεται το ΕΣΥ στο Πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19, με επιμέρους δωρεά 17.9 εκ. δολάρια (16,5 εκ ευρώ).

Στόχος είναι η ανακαίνιση χώρων σε 15 νοσοκομεία, αποσκοπώντας στη προσθήκη συνολικά 155 κλινών εντατικής θεραπείας και 19 κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσωπικό σε ΜΕΘ.

Ακόμη, πραγματοποιείται,  η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου και την Αλίκη Περρωτή.

Οι δύο κύκλοι δωρεών, ύψους περίπου 59 εκατομμυρίων δολαρίων (54 εκατομμυρίων ευρώ) του ΙΣΝ αποβλέπουν στην κάλυψη υγειονομικών αναγκών, στη διασφάλιση σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και στην έκτακτη υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ αλλά και πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική και σε όλο τον κόσμο, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρές ελλείψεις και ανισότητες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας σύμφωνα με νέες έρευνες

Πρωτιά στην έλλειψη πρόσβασης λόγω οικονομικών και γεωγραφικών εμποδίων, υπερπροσπάθεια προσωπικού και εξάντληση πόρων μεταξύ των πορισμάτων

Η Φ. Μιχάλη μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη διαμόρφωση της πορείας του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανακοίνωσε σήμερα τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής (Advisory Council) που αποτελείται

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μνημόνιο Συνεργασίας και σεμινάριο DRG από το ΚΕΤΕΚΝΥ στην Κρήτη

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια φιλοξένησε το πρώτο σεμινάριο DRG στην Ελλάδα αποκλειστικά για φοιτητές Ιατρικής

Εθνική Δράση για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Οικογενειών: Νέα προγράμματα πρόληψης

Παρεμβάσεις που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα φιλοδοξούν να καλύψουν τα κενά λόγω πανδημίας, ψηφιακής υπερέκθεσης και σύγχρονων κοινωνικών πιέσεων

Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για γονείς από το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη συμβολή της NN Hellas

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου» συνεχίζεται, εμπλουτισμένο με νέα θεματική ενότητα, για την ψυχική ανθεκτικότητα στο σχολείο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»