back to top
31.3 C
Athens
Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025

«Μπάχαλο» στα συμβεβλημένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Την υπομονή ασφαλισμένων και παρόχων υγείας δοκιμάζουν οι νέοι κανόνες για τις δωρεάν επισκέψεις στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρεία. Αν και το καινούργιο σύστημα μετρά ήδη 4 ημέρες λειτουργίας, η εμπειρία είναι μάλλον απογοητευτική, αφού δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνταν εντός συγκεκριμένου ωραρίου. Κατά την αναζήτηση γιατρού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, όμως, δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφορία για το κοινό. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αυτό συμβαίνει διότι η φόρμα στο e-ΔΑΠΥ για τη δήλωση του ωραρίου από τους παρόχους ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας. Κάτι το οποίο είναι προφανές ότι θα έπρεπε να έχει γίνει αρκετές ημέρες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου συστήματος.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι επισκέψεις που δεν κατέστη δυνατό να καταχωρηθούν πριν τη δήλωση του ωραρίου λειτουργίας του ιατρείου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, από 2-4/10, μπορούν να καταχωρηθούν αναδρομικά.

Την ίδια ώρα, προβληματική αναδεικνύεται η δήλωση των ραντεβού. Από τις οδηγίες που έχουν δοθεί, προκύπτει ένας μέσος ημερήσιος όρος 20 δωρεάν επισκέψεων (ή 100 την εβδομάδα). Πάροχοι οι οποίοι προσπάθησαν, όμως, να καταχωρήσουν την 21η επίσκεψη της ημέρας βρέθηκαν μπροστά στο δυσάρεστο γεγονός να μπλοκάρεται η ενέργεια αυτή από το ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Στο μεταξύ, η διαθεσιμότητα των δωρεάν ραντεβού στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ δεν εμφανίζεται σε επίπεδο ημέρας ή εβδομάδας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι μπορούν να πληροφορηθούν μόνο το υπόλοιπο των δωρεάν ραντεβού του μήνα.

- Advertisement -

«Εάν δεν αποσύρετε άμεσα την εγκύκλιο, με δική σας ευθύνη, θα είναι αδύνατη εφεξής η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσα από τη σύμβαση» προειδοποιεί τους ιθύνοντες η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που κάνει λόγο για τόσο για προχειρότητα όσο και για αδυναμία αντίληψης των οδηγιών που δημοσίευσαν.

Θα μπορούσε, βέβαια, κανείς να πει ότι κάθε αρχή και δύσκολη και με αυτή την έννοια να κυριαρχήσει η ψυχραιμία και η υπομονή για τη σταδιακή βελτίωση του συστήματος. Όμως, ο Οργανισμός είχε συνολικά 4 μήνες περιθώριο για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Άλλωστε, ο ίδιος έθεσε τόσο τους όρους όσο και τις προθεσμίες. Συνεπώς, ο εκνευρισμός που προκλήθηκε δεν είναι αδικαιολόγητος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη της να εξυπηρετούν δωρεάν τους ασφαλισμένους όταν και εφόσον το σύστημα ομαλοποιηθεί και δέχεται τις επισκέψεις. Ειδάλλως να λειτουργήσουν ιδιωτικά και επ’ αμοιβή, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το «φιάσκο» στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τις «άστοχες επιλογές της».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για το ζήτημα μείωσης του ωραρίου

Για το θέμα που άνοιξε σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΦΚΑ: Μαζί θα καταβάλλονται κύριες και επικουρικές συντάξεις

Στόχος η απλοποίηση της διαδικασίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων - Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Αυγούστου

Brokers Union Συνέδριο & Βραβεύσεις Συνεργατών: Μια βραδιά αφιερωμένη σε όσους χτίζουν το αύριο

Με κεντρικό μήνυμα το #προτεραιότητά_μας_οι_συνεργάτες_μας, η Brokers Union πραγματοποίησε το Συνέδριο – Βραβεύσεις Συνεργατών 2024

Πρόσκρουση επί ακινητοποιημένου οχήματος εντός της ΛΕΑ – Ψυχική οδύνη 630.000 ευρώ

Επισήμανση ακινητοποιηθέντος οχήματος ή έλλειψη (τριγωνική πινακίδα – φώτα έκτακτης ανάγκης – αλάρμ) δεν τελεί σε αιτιώδη συνάφεια με το επελθόν ατύχημα

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει μετασχηματιστεί θεαματικά

Η σημαντική αναδιοργάνωση που έχει πραγματοποιήσει μέσα σε λίγα μόλις χρόνια η Εθνική Ασφαλιστική, βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική πολυεπίπεδου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τι έδειξε το mystery shopping της EIOPA στην ασφαλιστική αγορά;

Τα αποτελέσματα της άσκησης θα αξιοποιηθούν σε μελλοντικές δράσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση της διαδικασίας πώλησης

Η ΕΑΕΕ για την υπαγωγή στο άρθρο 23 του νόμου για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Πρόκειται για το άρθρο του νόμου Ν. 5116/2024 που αφορά την καταβολή αχρεωστήτως καταβληθέντων σε δόσεις

EEA: Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με τη γ.γ. Ισότητας

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία Επιτροπής και Πολιτείας, καθώς και το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ισότητας στους χώρους εργασίας

ΕΦΚΑ: Μαζί θα καταβάλλονται κύριες και επικουρικές συντάξεις

Στόχος η απλοποίηση της διαδικασίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων - Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του Αυγούστου

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στηρίζει τις επιχειρήσεις στην ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Η κλιματική κρίση συντελεί στην αύξηση της συχνότητας των φυσικών καταστροφών, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική προστασία