back to top
3.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

«Μπάχαλο» στα συμβεβλημένα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Την υπομονή ασφαλισμένων και παρόχων υγείας δοκιμάζουν οι νέοι κανόνες για τις δωρεάν επισκέψεις στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιατρεία. Αν και το καινούργιο σύστημα μετρά ήδη 4 ημέρες λειτουργίας, η εμπειρία είναι μάλλον απογοητευτική, αφού δεν πληρούνται οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνταν εντός συγκεκριμένου ωραρίου. Κατά την αναζήτηση γιατρού στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ, όμως, δεν υπάρχει κάποια σχετική πληροφορία για το κοινό. Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, αυτό συμβαίνει διότι η φόρμα στο e-ΔΑΠΥ για τη δήλωση του ωραρίου από τους παρόχους ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Δευτέρας. Κάτι το οποίο είναι προφανές ότι θα έπρεπε να έχει γίνει αρκετές ημέρες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου συστήματος.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι επισκέψεις που δεν κατέστη δυνατό να καταχωρηθούν πριν τη δήλωση του ωραρίου λειτουργίας του ιατρείου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, από 2-4/10, μπορούν να καταχωρηθούν αναδρομικά.

Την ίδια ώρα, προβληματική αναδεικνύεται η δήλωση των ραντεβού. Από τις οδηγίες που έχουν δοθεί, προκύπτει ένας μέσος ημερήσιος όρος 20 δωρεάν επισκέψεων (ή 100 την εβδομάδα). Πάροχοι οι οποίοι προσπάθησαν, όμως, να καταχωρήσουν την 21η επίσκεψη της ημέρας βρέθηκαν μπροστά στο δυσάρεστο γεγονός να μπλοκάρεται η ενέργεια αυτή από το ηλεκτρονικό σύστημα της ΗΔΙΚΑ. Στο μεταξύ, η διαθεσιμότητα των δωρεάν ραντεβού στην πλατφόρμα του ΕΟΠΥΥ δεν εμφανίζεται σε επίπεδο ημέρας ή εβδομάδας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι μπορούν να πληροφορηθούν μόνο το υπόλοιπο των δωρεάν ραντεβού του μήνα.

- Advertisement -

«Εάν δεν αποσύρετε άμεσα την εγκύκλιο, με δική σας ευθύνη, θα είναι αδύνατη εφεξής η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μέσα από τη σύμβαση» προειδοποιεί τους ιθύνοντες η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, που κάνει λόγο για τόσο για προχειρότητα όσο και για αδυναμία αντίληψης των οδηγιών που δημοσίευσαν.

Θα μπορούσε, βέβαια, κανείς να πει ότι κάθε αρχή και δύσκολη και με αυτή την έννοια να κυριαρχήσει η ψυχραιμία και η υπομονή για τη σταδιακή βελτίωση του συστήματος. Όμως, ο Οργανισμός είχε συνολικά 4 μήνες περιθώριο για να προετοιμαστεί κατάλληλα. Άλλωστε, ο ίδιος έθεσε τόσο τους όρους όσο και τις προθεσμίες. Συνεπώς, ο εκνευρισμός που προκλήθηκε δεν είναι αδικαιολόγητος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καλεί τα μέλη της να εξυπηρετούν δωρεάν τους ασφαλισμένους όταν και εφόσον το σύστημα ομαλοποιηθεί και δέχεται τις επισκέψεις. Ειδάλλως να λειτουργήσουν ιδιωτικά και επ’ αμοιβή, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το «φιάσκο» στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και τις «άστοχες επιλογές της».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρέμβαση Γ. Χατζηθεοδοσίου για το ζήτημα μείωσης του ωραρίου

Για το θέμα που άνοιξε σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου