back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Απέφυγε ξανά στο παραπέντε την αθέτηση πληρωμών η Evergrande…

Στο παραπέντε απέφυγε ξανά μία αθέτηση πληρωμών η Evergrande… Προχώρησε σε εκπρόθεσμη πληρωμή τόκων που είχαν λήξει στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά ήταν εντός της περιόδου χάριτος 30 ημερών.  Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στην  κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων καθώς προσπαθεί να αντλήσει ρευστότητα πουλώντας περιουσιακά στοιχεία της.

Έτσι κατόχων οι κάτοχοι δολαριακού ομολόγου με επιτόκιο 9,5% και ωρίμανση το 2024 έλαβαν ενημέρωση ότι πληρώθηκαν την Πέμπτη, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση της υπόθεσης. Η Evergrande δεν κατάφερε να πληρώσει τόκους που έληγαν στις 29 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών προτού οι επενδυτές κηρύξουν χρεοκοπία.

- Advertisement -

H Evergrande γλίτωσε και πάλι από το χείλος της χρεοκοπίας την περασμένη εβδομάδα, καταβάλλοντας άλλο ένα καθυστερημένο κουπόνι προτού λήξει η περίοδος χάριτος. Το γεγονός εξέπληξε ορισμένους επενδυτές, καθώς οι πιστωτές ετοιμάζονται για μια αναδιάρθρωση χρέους, που θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Κίνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Προβλέψεις Allianz Trade, ποιο το χειρότερο σενάριο από την εκλογή του Τράμπ

Στο δυσμενέστερο σενάριο αύξησης των εμπορικών δασμών το παγκόσμιο ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά -0,8%, στο 1/3 της παγκόσμιας ανάπτυξης.

To παράδειγμα της ΑΟΝ Ελλάδος

Συντονισμένη με το  Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώνει στο Λονδίνο η Morgan Stanley με το Χ.Α , η ΑΟΝ σε μία ξεχωριστή εκδήλωση για τις τάσεις των M&A  στην αίθουσα του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών στην Σοφοκλέους ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη, τον κόσμο και τις διεθνείς αγορές.

ΕΚΤ: Σήμερα η κρίσιμη μέρα με αποφάσεις για τα επιτόκια

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο κλίμα των αγορών στα ομόλογα, τα Αμοιβαία και τις αποταμιεύσεις

Νέες εξετάσεις πιστοποίησης στις 10&11 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΤτΕ για τις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)

Σημαντική επέκταση συνεργασίας Howden με Cyberwriter για 52 χώρες

Η εκπαίδευση των πελατών βασικό στοιχείο επιτυχίας. Ομοίως και οι βελτιώσεις της πολιτικής ανάλυψης cyber κινδύνων ...

“Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει, τα καλύτερα έρχονται”

Με έναν εμπνευσμένο λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, απευθύνθηκε στην λαμπρή βραδιά βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου.

Κοινοπραξία αποκτά μια κορυφαία πλατφόρμα ασφαλίσεων ζωής

Ένα κονσόρτσιουμ που περιλαμβάνει τις Allianz, BlackRock και T&D Holdings θα αποκτήσει την ιδιοκτησία της Viridium Group (Viridium)

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τριπλή διάκριση για την ERGO Ασφαλιστική

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ERGO Ασφαλιστική στα φετινά Digital Finance Awards 2025, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Συνάντηση Συνεργατών της MEGA Brokers στην Πάτρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η συνάντηση συνεργατών της MEGA Brokers στην Περιφέρεια, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη

«ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τα μέλη του ΣΠΑΤΕ

Την Τετάρτη 19/3/2025 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΠΑΤΕ

12th Digital Banking Forum/GenAI & embedded finance: Οι νέες προκλήσεις για τις ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Οι αλλαγές που φέρνει το GenAI, αλλά και το embedded finance, αποτέλεσαν το επίκεντρο του 12th Digital Banking Forum

Η σημερινή ενημέρωση από την Insurance Europe για τα RIS

Τρεις προτάσεις υποβάλλει σήμερα Insurance Europe για τις επενδύσεις λιανικής (RIS)