22.2 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Της Έλενας Ερμείδου

Εθνική Ασφαλιστική, ΝΝGenerali και Groupama, με ορίζοντα το 2027, ξεκινούν να γράφουν το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας τους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Στόχος τους είναι η αύξηση και διατήρηση της κερδοφορίας τους, έχοντας μπροστά τους να επιλύσουν τα προβλήματα με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, που κυρίως έγκεινται στις αμοιβές, αλλά και να πείσουν τον κόσμο να ασφαλιστεί και ότι αυτά που υπόσχονται τα εκπληρώνουν. Μεγάλο εμπόδιο στους στόχους των ασφαλιστικών, η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας.

- Advertisement -

Το τιτάνιο έργο της Εθνικής Ασφαλιστικής – όπως το αποκάλεσε ο Δημήτρης Μαζαράκης

Η Εθνική Ασφαλιστική θέλει να σπάσει τα ρεκόρ με την έκδοση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας την 1η Ιανουαρίου 2027, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα της Εθνικής Ασφαλιστικής συν 18 νέα προϊόντα που σχεδιάζει. Η Εθνική Ασφαλιστική έχει στόχο σε βάθος τριών ετών να τριπλασιάσει της πωλήσεις της και σύντομα να φτάσει τα 800.000 συμβόλαια αυτοκινήτου. Στοχεύει, επίσης να διορθώσει κενά στον κλάδο υγείας, εφαρμόζοντας αποτελεσματικότερο έλεγχο και αξιοποιώντας με συνέργειες τα νοσοκομεία του Ομίλου Πειραιώς.

- Advertisement -

Σε ό,τι αφορά το χρηματοοικονομικό κομμάτι, με το νέο ομόλογο των 200 εκατομμυρίων ευρώ, που βγήκε από την Πειραιώς για να αντικαταστήσει το προηγούμενο από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Ασφαλιστική εξοικονομεί περί τα 1,39 εκατ. ευρώ από τόκους τον χρόνο. Η Εθνική Ασφαλιστική είχε συνολικό δανεισμό με ΕΤΕ 175 εκατ.: Tier 1,50 εκατ., επιτόκιο 10,77% (Euribor 6 μηνών 2,770% + 8,00% – 800 μονάδες βάσης) και Tier 2, 125 εκατ., επιτόκιο 6,50%. Το αντικατέστησε με RT1 (Perpetual NC5.5) 100 εκατ. με επιτόκιο 6,875% αόριστης διάρκειας και δυνατότητα ανάκλησης ύστερα από 5,5 χρόνια, και Και Tier 2 (10.25NC5.25) 100 εκατ. με επιτόκιο 5,25%, διάρκειας 10,25 χρόνων και δυνατότητα ανάκλησης ύστερα από 5,25 χρόνια. Η Εθνική πέτυχε φτηνότερο δανεισμό, αντλώντας 25 εκατομμύρια ευρώ από τη νέα έκδοση των 200 εκατ. ευρώ. (175 + 25 = 200).

Η ΝΝ απέρριψε την σύσταση του Συνηγόρου του Πολίτη να αποζημιώσει νοσηλεία

Η ΝΝ βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε πρώτο πλάνο στην ασφαλιστική αγορά, αφού αρνήθηκε να πληρώσει ως φαίνεται υπερβολικό ύψους νοσηλείας στο Metropolitan σε ασφαλισμένο τηςo οποίος έκανε καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΝΝ προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή

Η ΝΝ, η οποία αξιολογεί κάθε πρόταση που θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά, καθώς από το 2027 η Πειραιώς θέτει σε πλήρη λειτουργία της πλατφόρμα bancassurance με την Εθνική Ασφαλιστική, δέχτηκε μια ασυνήθιστη σύσταση από την Ανεξάρτητη Αρχή, τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Η σύσταση υποδείκνυε στην Ασφαλιστική κατόπιν καταγγελίας ασφαλισμένου να πληρώσει έξοδα νοσηλείας στο Metropolitan. Η Αρχή, σε συνομιλία που είχε το «IW», υποστήριξε ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις δεν επιδέχονται αντίρρηση.

Συζητώντας η ΝΝ σήμερα με το «IW», επαναλαμβάνει τη θέση της:

«Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξεταστεί από την εταιρεία σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και με βάση τους όρους του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, καθώς και τα διαθέσιμα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας κατά την αξιολόγησή της. Η αξιολόγηση της ιατρικής αναγκαιότητας πραγματοποιείται σύμφωνα με τις προβλέψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου και τις προβλεπόμενες διαδικασίες της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα ιατρικά στοιχεία κάθε περίπτωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η θέση της εταιρείας έχει ήδη κοινοποιηθεί αρμοδίως στις εμπλεκόμενες αρχές. Η NN Hellas αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα κάθε παράπονο ή αίτημα ασφαλισμένου και συνεργάζεται διαχρονικά με τους αρμόδιους θεσμούς, παρέχοντας τα αναγκαία στοιχεία και διευκρινίσεις όπου ζητούνται. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και εμπιστευτικότητας, δεν είναι δυνατόν να σχολιάσουμε επιπλέον τις επιμέρους παραμέτρους ή τα ιατρικά δεδομένα που αφορούν συγκεκριμένη υπόθεση.

»Παράλληλα, δεν θεωρούμε σκόπιμο να τοποθετηθούμε περαιτέρω επί θεμάτων που αποτελούν αντικείμενο διαφορετικών εκτιμήσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Η δέσμευσή μας παραμένει η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους μας, με συνέπεια, διαφάνεια και σεβασμό στο ισχύον κανονιστικό και συμβατικό πλαίσιο».

Είναι γεγονός πλέον που δεν αμφισβητείται ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία υπερχρεώνουν τους ιδιωτικά ασφαλισμένους, αλλά και γνωματεύσεις των ιατρών κινούνται προς την αυτή κατεύθυνση, με άμεσες και έμμεσες χρεώσεις προς τις ασφαλιστικές, όπως είναι η υπερβάλλουσα χρήση αναλωσίμων.

Generali και Groupama

Η Generali, η οποία θέλει να βρεθεί στην πρώτη τριάδα των μεγαλύτερων ασφαλιστικών, αναπροσαρμόζει τα προϊόντα της, ωστόσο το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στη δίνη αντιπαράθεσης.

Πραγματοποίησε αυξήσεις σε συμβόλαια υγείας από 3,5% μέχρι 9% από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς από το ποσοστό της αύξησης να δικαιούνται προμήθειες οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, σύμφωνα με την ΕΑΔΕH Generali από την πλευρά της απαντά στο «IW» ότι «δεν μειώνει τις προμήθειες προς τους συνεργάτες της, αλλά προσαρμόζοντας την πολιτική της δεν διευρύνει το προμηθειακό καθεστώς επάνω στο πληθωριστικό μέρος της αναπροσαρμογής. Οι προμήθειες που καταβάλλονταν με βάση τους όρους του κάθε συμβολαίου συνεχίζουν και καταβάλλονται κανονικά».

H Groupama κατάφερε το 2025 να αντιστρέψει τις ζημιές σε κέρδη και να ενισχύσει τα αποτελέσματα του κλάδου αυτοκινήτου, όπως τόνισε στο «Ι ο Hassene Feki.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Revolut: Χάκερ έβαλαν στο στόχαστρο 700 λογαριασμούς και απειλούν με δημοσιοποίηση δεδομένων

Δεν πρόκειται για επίθεση με τη συνήθη έννοια, καθώς κανείς δεν παραβίασε τους διακομιστές της εταιρείας ούτε χρησιμοποίησε κακόβουλο λογισμικό

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Ενεργότερη η παρουσία της Atradius Greece στη διαμεσολάβηση

Συμμετοχή της Atradius στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η αγορά αναζητά νέα εργαλεία

Η Τειρεσίας στη ΔΕΘ σε διάλογο με τράπεζες και επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας

Επίκεντρο των συναντήσεων, η αξιόπιστη πληροφορία, οι σύγχρονες ανάγκες του χρηματοπιστωτικού-επιχειρηματικού οικοσυστήματος και οι νέες της υπηρεσίες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Ενεργότερη η παρουσία της Atradius Greece στη διαμεσολάβηση

Συμμετοχή της Atradius στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η αγορά αναζητά νέα εργαλεία

Digital Omnibus: Τέσσερις αλλαγές ζητά η Insurance Europe για AI και δεδομένα

Προκειμένου το κανονιστικό πλαίσιο να αντιμετωπίζει τα δύο ζητήματα ως πλευρές του ίδιου ψηφιακού μετασχηματισμού