Η DGTAL, η agentic πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης για τον κλάδο της (αντ)ασφάλισης και συναφείς ρυθμιζόμενους κλάδους, ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια έσοδα και αναδιαμορφώνει τη διοικητική της δομή για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έχουν ανοίξει μπροστά της.
Η εταιρεία στοχεύει στον διπλασιασμό των εσόδων της εντός των επόμενων δώδεκα μηνών και έχει συγκροτήσει ηγετική ομάδα που να ανταποκρίνεται σε αυτές τις φιλοδοξίες.
Νέο κεφάλαιο στην ηγεσία της εταιρείας
Η Βάντα Γιανναρά, συνιδρύτρια και πρώην CCO, αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου (CEO). Διαδέχεται τον Arndt Gossmann, ο οποίος ξεκίνησε και καθοδήγησε την εταιρεία κατά τα ιδρυτικά της χρόνια.
Ο A. Gossmann παραμένει ο κύριος μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην ηγετική ομάδα, μαζί με τη Β. Γιανναρά, εντάσσεται ο Richard Hundt, CTO (Chief Technology Officer) – αναγνώριση του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει η τεχνολογία στην πορεία ανάπτυξης της DGTAL.
Η ευρύτερη ομάδα διοίκησης έχει επίσης ενισχυθεί: η Νατάσα Μανιού αναλαμβάνει τη θέση της Chief Client Officer (CCO), η Nicola Robben αναλαμβάνει τον ρόλο της Chief Operating Officer (COO) και η Sirarpi Arshakyan αναλαμβάνει τον ρόλο της Chief of Staff (CoS).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοικητική ομάδα της DGTAL αποτελείται πλέον κατά 80% από γυναίκες — σε μια εποχή που το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 20% στον ευρωπαϊκό χώρο της τεχνολογίας.
Από τολμηρό στοίχημα, αποδεδειγμένη agentic πλατφόρμα
Η DGTAL οικοδομήθηκε γύρω από μία μοναδική πεποίθηση: ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αναδιαμορφώσει ριζικά τους χειροκίνητους, data-driven κλάδους και ο ασφαλιστικός κλάδος βρισκόταν πάντα στην κορυφή αυτής της λίστας.
Η αποδεδειγμένη agentic πλατφόρμα της εταιρείας έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη 8 διεθνών πελατών σε παραγωγικό περιβάλλον (production). Σήμερα, η DGTAL συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων εταιρειών στην Ευρώπη που διαθέτουν γνήσια agentic τεχνητή νοημοσύνη σε κλίμακα – σε έναν τομέα που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 190 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως έως το 2030.
Διαβάστε περισσότερα στο banks.com.gr













