back to top
18.4 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Στο επίκεντρο η ανθεκτικότητα και οι στρατηγικές προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεκίνησαν οι εργασίες του 26ου Insurance & Reinsurance Meeting, ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς για την ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της διεθνούς ασφαλιστικής κοινότητας.

Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, η Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ, και η Θεώνη Αλαμπάση, Γενική Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θέτοντας το πλαίσιο για μια υψηλού επιπέδου συζήτηση σχετικά με το μέλλον της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής βιομηχανίας.

- Advertisement -

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η συζήτηση με θέμα «Insurance & Reinsurance at a Turning Point: Strategy and Resilience», την οποία συντόνισε ο Γουίλιαμ Βιντόνια, Head of Conduct of Business της Insurance Europe. Στη συζήτηση συμμετείχε ο Μάριο Μπάοτιτς (Head of International Growth Markets, Howden Re), ο Μάρκο Ντάλε Βάκε (General Manager of MEDI Cluster, AIG), η Νταϊάνα Σαντίν (Regional Manager MEDI & Country Manager Italy, Lloyd’s Europe) και ο Αλφόνσο Βαλέρα (CEO International, Reinsurance Solutions, Aon).

Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις για το νέο περιβάλλον κινδύνων, τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την κλιματική κρίση, αλλά και τις κανονιστικές αλλαγές που επηρεάζουν την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία, επενδύσεις στην καινοτομία και ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου ο ασφαλιστικός κλάδος να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις απαιτήσεις της νέας εποχής και να διατηρήσει τον κομβικό του ρόλο στη στήριξη της οικονομικής σταθερότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το 26ο Insurance & Reinsurance Meeting συνεχίζεται με σημαντικές παρεμβάσεις και το «IW» θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, μεταφέροντας όλα τα βασικά συμπεράσματα και τις τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών της αγοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρήγεωργιου: Ο σεισμός απειλητικός για την Ελλάδα κίνδυνος

Αναφορά στους κινδύνους φυσικών καταστροφών έκανε ο πρόεδρος της EAEE από το βήμα του 26ου Συνεδρίου της Ύδρας

50 χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Τι δήλωσαν οι ομιλητές στο περιθώριο του επετειακού συνεδρίου

Οι σύντομες on-camera δηλώσεις ανέδειξαν διαφορετικές πτυχές της σημαντικής επετείου – Δείτε τα βίντεο

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Περιοδεία του ΕλΔΑΠ στη Β. Ελλάδα για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και της ανθεκτικότητας

Με σειρά δράσεων το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων επιβεβαιώνει τον ρόλο του ως συντονιστή του Greek Adaptation Hub και στρατηγικού εταίρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Η Σύρος έτρεξε στους ρυθμούς του Run Greece με τη στήριξη της ERGO Hellas

Η διοργάνωση ενώνει τον αθλητισμό με τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη συμμετοχή όλων των ηλικιών

RETURN. TALENT. IMPACT.: Το ετήσιο συνέδριο του BrainReGain έρχεται στις 29 Μαΐου

Παρουσιάζοντας το νέο, 360° μοντέλο της Πρωτοβουλίας για τη σύνδεση του παγκόσμιου ελληνικού ταλέντου με το μέλλον της Ελλάδας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Η Σύρος έτρεξε στους ρυθμούς του Run Greece με τη στήριξη της ERGO Hellas

Η διοργάνωση ενώνει τον αθλητισμό με τις τοπικές κοινωνίες, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τη συμμετοχή όλων των ηλικιών

Οι ΤΟΜΥ δίπλα στον πολίτη: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το 2025

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι συνεχίζουν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες υγείας παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες τοπικές ανάγκες