back to top
19.7 C
Athens
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024

Έτοιμο το μνημόνιο συνεργασίας με τους φαρμακοβιομήχανους

Προς διαβούλευση είναι έτοιμο να δοθεί το μνημόνιο συνεργασίας με τις φαρμακοβιομηχανίες, όπως ανακοίνωσε στο 11th Pharma & Health Conference ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.Ο Υφυπουργός συμμετείχε στη συζήτηση για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και ξεκαθάρισε τους κανόνες του «παιχνιδιού» τονίζοντας:«το μνημόνιο θα δοθεί σε διαβούλευση άμεσα και θα δώσει χρόνο στον κλάδο για να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά του. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Τα μέτρα που ανακοινώσαμε δεν θέλουμε να έχουν στατικό χαρακτήρα». Ανέφερε, επίσης, ότι το ποσοστό των γενόσημων δεν είναι αρκετό και η περαιτέρω ανάπτυξή τους θα εξασφαλίσει κεφάλαια για τις νέες γονιδιακές θεραπείες, όπως ανακοινώθηκε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16 &17 Ιουλίου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn,του ethosGROUP.

 Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ξεκίνησε με το Στρογγυλό Τραπέζι III με θέμα «Ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», με συντονιστή τον Αιμίλιο Νεγκή, Δημοσιογράφο, Διευθυντή Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr. Ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος, Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, Υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει και προχωράει η διασύνδεση των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας υγείας και ότι ήδη υπάρχουν καλά αποτελέσματα, που διαφάνηκαν κατά την διαχείριση της πανδημίας. Επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές προσλήψεις προσωπικού και έχουν προκηρυχθεί και νέες θέσεις νοσηλευτών.

- Advertisement -

Ο κ. Σταμάτης Βαρδαρός, πρ. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε ότι μέσα στην πανδημία υπήρχε ένα μεγάλο κενό στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας για την εξυπηρέτηση περιστατικών που δεν σχετίζονταν με τον κορωνοϊό. «Δεν μπορεί οι ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας να μην λαμβάνουν τακτική φροντίδα και παρακολούθηση», επεσήμανε. Στάθηκε δε, στο κενό ενημέρωσης που υπάρχει τόσο στους ασθενείς όσο και σε μέρος του προσωπικού πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ αναφέρθηκε στις κινητές ομάδες υγείας, που είναι ήδη ένα νομοθετημένο έργο.

Ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέφερε ότι πολλές ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη φροντίδα. «Οι οργανωτικές παρεμβάσεις θα πρέπει να συνδέονται με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Χωρίς αυτές τις αλλαγές δεν είναι εύκολο να πετύχουν οι όποιες δομικές αλλαγές. Κομβικό σημείο είναι η ανάπτυξη συμβολαιακών πρακτικών με τους επαγγελματίες υγείας», επεσήμανε.

- Advertisement -

Ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανέφερε ότι είναι διαχρονικό το αίτημα της δικτύωσης, γιατί έχουμε έναν πλουραλισμό και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε όλες. «Από την άλλη, με τόση πληθώρα, είμαστε σε κακή θέση ως προς την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας. Πρέπει να τολμήσουμε μία μεταρρύθμιση, τώρα. Ήδη αναγνωρίστηκε η ανάγκη να υπάρχει ένας οικογενειακός γιατρός. Σε αυτή τη φάση η κάλυψη αυτών των υπηρεσιών γίνεται κυρίως από τους ιδιώτες γιατρούς», τόνισε.

Ο κ. Ευάγγελος Φραγκούλης, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Αν. Αρχίατρος ΕΔΟΕΑΠ, μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση της Οικογενειακής Ιατρικής και της ΠΦΥ, ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρχει μιαεθνική στρατηγική, ένα κοινό όραμα, ώστε να το αγκαλιάσουν και οι γιατροί, πράγμα που δεν συμβαίνει, όταν ξέρουν ότι κάθε κυβέρνηση θα καταργεί το έργο της προηγούμενης. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στα «άλματα» που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην τηλεϊατρική και την άυλη συνταγογράφηση, αλλά και στην ανάγκη που προκύπτει για λειτουργία ρυθμιστικού πλαισίου.

Ο κ. Μάρκος Ολλανδέζος, Επιστημονικός Διευθυντής Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ανέφερε ότι η πρωτοβάθμια υγεία αποτελεί ένα διαχρονικό και διαρθρωτικό χρόνιο πρόβλημα και αντανακλά σε ολόκληρο το σύστημα υγείας. «Η καλή πρωτοβάθμια υγεία, θα συμβάλλει σημαντικά στον εξορθολογισμό του συνολικού κόστους του τομέα υγείας. Θα σημάνει την ποιοτική αναβάθμιση του συστήματος υγείας». Σημείωσε επίσης ότι η φαρμακοβιομηχανία συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση του πληθυσμού, έναν τομέα που γενικά πάσχει.

Ο κ. Μπάμπης Τζανάκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων Gilead Sciences Ελλάςστην ομιλία του με θέμα «Πρόσβαση στις νέες φαρμακευτικές τεχνολογίες: προκλήσεις και προτάσεις», αναφέρθηκε στα οφέλη της καινοτομίας και στα νέα φαρμακευτικά προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας -γονιδιακής μηχανικής. Όπως ανέφερε, τα προϊόντα αυτά ανέτρεψαν το κατεστημένο στη ρύθμιση των φαρμακευτικών θεραπειών. Στην ελληνική πραγματικότητα, όπως ανέφερε, δεν υπάρχει ομαλή εισαγωγή αυτών των θεραπειών, αλλά αντιθέτως «μπλοκάρισμά τους». Ο ίδιος ανέφερε ότι μετά από 24μηνη διαπραγμάτευση θα μπορεί να γίνει η οριστική ένταξή τους στη θετική λίστα, με θετικά αποτελέσματα υπέρ του ασθενούς και του συστήματος υγείας.

Μπάμπης Τζανάκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων, Gilead Sciences Ελλάς, κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος,Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) & Αντιπρόεδρος, Elpen, στην ομιλία του με θέμα «Φαρμακευτική δαπάνη και πανδημία Covid-19», αναφέρθηκε στην διατάραξη στη λειτουργία εφοδιασμού της φαρμακευτικής αλυσίδας, με την έξαρση της πανδημίας. Το γεγονός αυτό έκανε φανερό ότι πρέπει να επιστρέψει η παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη, ώστε να εξαρτάται λιγότερο από τρίτους προμηθευτές. Αντιθέτως, επεσήμανε, ότι στην Ελλάδα υπήρξαν λιγότερες ελλείψεις, δεδομένης της ισχυρής παραγωγικής βάσης που διαθέτει η χώρα, με 28 εργοστάσια, οι οποίες πραγματοποιούν υψηλές επενδύσεις. Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας, αναπτυξιακή στρατηγική, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμπραξη δημόσιων με ερευνητικούς φορείς, ενθάρρυνση πανευρωπαϊκών συνεργασιών.

Θεόδωρος Τρύφων,Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) & Αντιπρόεδρος, Elpen

Στο Στρογγυλό Τραπέζι IV, με θέμα: «Έλεγχος φαρμακευτικής δαπάνης», ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανέφερε σχετικά με τα πρώτα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ότι «δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών, ξεκινήσαμε δράσεις με νομοθετικές πρωτοβουλίες και για τα προβλήματα που χρονίζουν σίγουρα θα ληφθούν αποφάσεις». Όπως αναφέρθηκε, πέρυσι το clawback ανήλθε στα 800 εκατ. ευρώ και φέτος συνεχίζει την ανοδική πορεία, μέσω διαπραγματεύσεων σε μείζονες κατηγορίες, τον προϋπολογισμό για δαπάνη εμβολίων και διαρθρωτικών μέτρων.Επεσήμανε δε, ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν είναι τα τελικά, «πάμε βήμα -βήμα». Τέλος, τόνισε ότι «πραγματικά δεν έχουμε χρόνο, κι άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και έχουμε δείξει βούληση. Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας, θέλουμε ο κλάδος να είναι βιώσιμος όπως και το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας για την μεταρρύθμιση. Ή τώρα ή ποτέ».

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) & Αντιπρόεδρος, Elpenσημείωσε ότι πρέπει να έχουμε εργαλεία που θα αποδίδουν μεσομακροπρόθεσμα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για το χρονοδιάγραμμα και παρεμβάσεων. Ο ίδιος σημείωσε: «Θέλω να υπερτονίσω πόσο σημαντικό είναι το μέτρο του αναπτυξιακού clawback. Εκτιμώ ότι είναι το καλύτερο αναπτυξιακό μέτρο που υφίσταται αυτή τη στιγμή, γιατί θα οδηγήσει σε σημαντικές επενδύσεις και σοβαρό payback. Θα υπάρξει μεγάλη ανταποδοτικότητα».

Στρογγυλό τραπέζι 4 (από αριστερά): Συντονιστής συζήτησης: κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος,Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr, κ.Βασίλης Κοντοζαμάνης, Υφυπουργός Υγείας, κ. Κώστας Αθανασάκης, Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Pfizer Hellas, κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) & Αντιπρόεδρος, Elpen, κ.Νίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής, IQVIA Ελλάδας

Ο κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΣΦΕΕ & Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Pfizer, σχολίασε τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, σημειώνοντας ότι «εκ πρώτης είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζεται να τα δούμε εκτενέστερα, ενώ εξέφρασε επιφύλαξη για τη μείωση του clawback κατά 20% σε γενόσημα. Σε ό,τι αφορά το κείμενο για το μνημόνιο συνεργασίας, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι έχουν ετοιμάσει ήδη μία μελέτη με 7 πυλώνες. «Στο μνημόνιο θέλουμε μια τελική εικόνα που θα δείξει πώς θα αναπτυχθεί ο τομέας, χωρίς το κόστος ωστόσο να είναι δυσβάσταχτο», επεσήμανε.

Ο κ. Νίκος Κωστάρας, Γενικός Διευθυντής, IQVIA Ελλάδας, ανέφερε ότι η IQVIA θα δημιουργήσει στην Ελλάδα δύο hubs, που θα εξυπηρετούν τα κεντρικά τους γραφεία -το ένα θα είναι technology και το άλλο health. Η κίνηση αυτή σημείωσε ότι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο επιστημονικό δυναμικό και τις προοπτικές της χώρας. «Η χώρα έχει μπει σε κάποιες νέες γραμμές και βελτιώνεται η αξιοπιστία του κράτους. Θα ήταν θετικό αν ο δημόσιος με τον ιδιωτικό φορέα θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να υπάρξει σαφής εικόνα για το clawback και ποσοτικοποίηση των μέτρων» ανέφερε, τονίζοντας ότι «η IQVIA έχει τα στοιχεία όλων των χωρών που μπορούν να βοηθήσουν την φαρμακοβιομηχανία και το υπουργείο στον προγραμματισμό».

Ο κ. Κώστας Αθανασάκης, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας, ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα στην χώρα δεν καταναλώνουμε πολλά φάρμακα. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Κάποια από τα μέτρα οφείλονται στον έλεγχο της δαπάνης. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγορά στην Ελλάδα παράγει από κάτω προς τα πάνω, παράγει δηλαδή δαπάνη και για τα πιο απλά φάρμακα. Η όλη πολιτική πρέπει να είναι δομημένη γύρω από τα πρωτόκολλα». Σημείωσε δε, ότι υπέρβαση στην κατανάλωση γίνεται στα αντιβιοτικά και στα φάρμακα για νοσήματα αίματος ενώ στα υπόλοιπα, είμαστε γενικά στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ο κ. Nico Gariboldi, Global Digitaland Technology HUBSeniorDirectoratPfizerσε συνέντευξή του στον κ. Αιμίλιο Νεγκή, αναφέρθηκε στο digital hub που δημιούργησαν στην Θεσσαλονίκη, με στόχο να απασχολεί 200 άτομα. Πρόκειται για το 1ο  και το μοναδικό στην Ευρώπη από τα έξι Διεθνή Κέντρα Ψηφιακής Τεχνολογίας, Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Μεγάλων Δεδομένων της εταιρείας, το οποίο θα παράγει τεχνογνωσία, που θα μεταφέρεται σε όλο τον κόσμο, ενώ θα διασυνδέεται με όλη τη διεθνή οργάνωση της εταιρείας, ώστε να αναπτύσσονται άμεσα λύσεις.

Nico Gariboldi, Site Lead – Global Digital and Technology HUB – Senior Director at Pfizer

Αναφέρθηκε γενικότερα στην ψηφιακή μεταμόρφωση σε ολόκληρη της Pfizer, με στόχο την επιτάχυνση στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων και στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αναφέρθηκε στο καλό επιστημονικό δυναμικό που έχουν βρει στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα, για την δημιουργία ενός οικοσυστήματος που επιθυμούν, καθώς και στο ρόλο του digitalhub στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε ασθενή, σε σύνδεση πάντα με τα υπόλοιπα τμήματα της Pfizer, διεθνώς.

Ο κ.  Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Υπουργείο Υγείας στο Στρογγυλό Τραπέζι V, με θέμα: «Ψηφιακή Υγεία – Η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Υγείας», αναφέρθηκε στις στρατηγικές αποφάσεις και κινήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με επίκεντρο τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να έχουν μια διαφορετική επαφή με το σύστημα υγείας. Όπως επεσήμανε υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες τεχνολογίες, που θα προσφέρουν ασφαλείς λύσεις, με βάση και τη διεθνή εμπειρία και ανέλυσε επτά άξονες στρατηγικής για την ψηφιακή υγεία. Ανέφερε, επίσης, ότι θα υπάρχει μια υποδομή στον κόμβο της ΗΔΙΚΑ, ώστε να υπάρχει μια κεντρική πληροφόρηση για τον ασθενή και την δημιουργία ιατρικού φακέλου, ενώ ανέλυσε τις βασικές αρχές του Εθνικού Ηλεκτρονικού Δικτύου Υγείας, τα προγραμματισμένα έργα υποδομής και την ανάπτυξη κόμβων δικτύου. Τόνισε δε, ότι σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν οι πόροι για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Στρογγυλό τραπέζι 5 (από αριστερά): Συντονιστής συζήτησης: κ. Αιμίλιος Νεγκής, Δημοσιογράφος,Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, Διευθυντής, Ένωση Ασθενών Ελλάδας, κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, πρώην Σύμβουλος Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, κ. Γιώργος Κακουλίδης, Πρόεδρος, Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) &CEO, ΑpolloAE

Ο κ. Γιώργος Τσιακαλάκης, Διευθυντής Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, ανέφερε ότι η Ένωση έχει προτείνει την διασύνδεση των συστημάτων που υπάρχουν σήμερα για την συνταγογράφηση και το μητρώο ασθενών. Εκτιμά ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα, ωστόσο επεσήμανε ότι η χώρα μας υπολείπεται σε σημαντικό βαθμό στην συμμετοχή των ασθενών στη λήψη αποφάσεων και διαμόρφωση αυτών των συστημάτων. «Υπάρχει μία τεράστια διαδρομή που πρέπει να πραγματοποιηθεί στον τομέα της ενημέρωσης και εξοικείωσης των πολιτών με τα ψηφιοποιημένα συστήματα», τόνισε.

Ο κ. Γιώργος Κακουλίδης, Πρόεδρος, Ελληνικός Σύνδεσμος Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ), ανέφερε ότι έπρεπε να ανοίξει το επίπεδο των συνομιλητών σε διαβούλευση, ώστε να εξασφαλισθεί η ευρεία στήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην υγεία. Επεσήμανε ότι δεν μπορεί ολόκληρη η πολιτική αυτή να στηριχθεί επάνω σε μία κρίση, όπως η παρούσα.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα γίνονται τα λιγότερα δυνατά βήματα, με τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με διαφάνεια», τόνισε.

«Η διαλειτουργικότητα κωλύεται γιατί δεν είναι ξεκάθαρο το περιβάλλον σε επίπεδο αρμοδιοτήτων και διαφάνειας», επεσήμανε.

Ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, πρώην Ειδικός Συνεργάτης Υπουργείου Υγείας, εκτίμησε ότι γίνονται πολλά θετικά βήματα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημαντικά προβλήματα. Μείζον πρόβλημα εκτίμησε ότι αποτελεί η αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον χώρο της υγείας, εντόπισε έλλειμμα στους ανθρώπινους πόρους, ενώ επεσήμανε τις περιορισμένες δυνατότητες του ΗΔΙΚΑ. Αναρωτήθηκε αν το υπουργείο έχει εξασφαλίσει τα πραγματικά απαιτούμενα κονδύλια και αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασχεδιασμού της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr και το περιοδικό πολιτικής υγείας & φαρμάκου Pharma & Health Business, Δημοσιογράφος & Διευθυντής Σύνταξης, Pharma & Health Business, www.virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

H Designia Insurance Agents τίμησε τους κορυφαίους συνεργάτες της

Αναγνωρίζοντας πάντα την αφοσίωση και επιβραβεύοντας τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα των συνεργατών της, η Designia Insurance Agents διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Τριετές Μνημόνιο ζητούν οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες!

Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί η ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαρμάκων στη χώρα, να βελτιωθεί η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε νέες, καινοτόμες θεραπείες και να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις στην έρευνα.

Μνημόνιο συνεργασίας ζητούν οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες

Συμφωνία βασισμένη σε 4 αρχές για ένα νέο σύστημα Υγείας προτείνει το PhRMA Innovation Forum (PIF), στο οποίο συμμετέχουν όλες οι ξένες φαρμακευτικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

11th Pharma & Health Conference: Η Δημόσια Υγεία στο προσκήνιο και την 2η μέρα του συνεδρίου

11th Pharma & Health Conference - Η κρίση της Πανδημίας, ευκαιρία για το ΕΣΥ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

“Ξεκλειδώνεται” πολύτιμη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις , δημιουργώντας ανάπτυξη

Νέα αυξημένα όρια εγγυητικών επιστολών που 'ξεκλειδώνουν' μεγάλη ρευστότητα για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις λάνσαρε η “Karavias Underwriting Agency

Νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το 2025

Eναρξη λειτουργίας μιας σειράς ψηφιακών εργαλείων με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης

Οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται για την ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ από τις αρχές 2025 

Η επιχειρηματική δικαίωση του Ν. Μακρόπουλου ως βασικού μετόχου και  σε έναν μεγάλο όμιλο  

Οι τρεις προτάσεις της ΕΑΔΕ στο υπ. Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών

Η ΕΑΔΕ κρίνει αναγκαίατ η διεύρυνση της ασφαλιστικής κάλυψης οχημάτων με την προσθήκη των κινδύνων από σεισμό και χαλαζόπτωση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

“Ξεκλειδώνεται” πολύτιμη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις , δημιουργώντας ανάπτυξη

Νέα αυξημένα όρια εγγυητικών επιστολών που 'ξεκλειδώνουν' μεγάλη ρευστότητα για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις λάνσαρε η “Karavias Underwriting Agency

Γ. Χατζηθεοδοσίου: “Σοκ και δέος. Να το δούμε να γίνεται πράξη”

Mε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α και Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε τις ανακοινώσεις διά στόματος πρωθυπουργού

Η ERGO Μεγάλος Χορηγός του ΣΕΓΑΣ και του 41ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας

Η ERGO Ασφαλιστική, σταθερός υποστηρικτής του ΣΕΓΑΣ και του δρομικού κινήματος από το 2011, έδωσε για μία ακόμα φορά δυναμικό «παρών» στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ν. Σπυράτος, ERGO: Η ασφαλιστική διείσδυση στις ΜμΕ είναι εξαιρετικά χαμηλή

Στη σύγχρονη, ψηφιακή εποχή, στην οποία η χρήση του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής,

Νέα ψηφιακά εργαλεία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το 2025

Eναρξη λειτουργίας μιας σειράς ψηφιακών εργαλείων με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης