back to top
25.4 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αναστολές Νοεμβρίου και τα 800 ευρώ

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας Νοεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας. Η τελευταία προθεσμία θα λήξει στις 7 Δεκεμβρίου. Οι πληρωμές των αποζημιώσεων των 800 ευρώ θα γίνουν σταδιακά. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή θα γίνουν μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται:

- Advertisement -

Η θεσμοθετημένη διαδικασία για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων ανά μήνα αναφοράς, προβλέπει την πραγματοποίησή της, από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, μέσα στον επόμενο μήνα από τον μήνα αναφοράς δεδομένης της διαφορετικής έναρξης και λήξης των αναστολών συμβάσεων εργασίας εντός του μήνα αλλά και των διαφορετικών εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας δύναται να τίθενται σε αναστολή.

Στο πλαίσιο αυτό, για τον μήνα Νοέμβριο, οι πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

- Advertisement -

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 7/12/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ανωτέρω εργαζόμενους θα πραγματοποιηθούν σταδιακά μέχρι τέλος του μήνα.

Ειδικότερα, για τις κλειστές επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, για τον μήνα Νοέμβριο, και εξαιρετικά για αυτήν την περίπτωση προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού εγκαίρως, οι υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους θα υποβληθούν από 15/11/2020 έως και την 24/11/2020. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στο ίδιο ανωτέρω διάστημα, δηλαδή από 15/11/2020 έως και την 24/11/2020, στις περιπτώσεις που τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ θα πραγματοποιηθούν από 27/11/2020 έως και 3/12/2020“.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναστολές Συμβάσεων Εργασίας: Η λίστα των ΚΑΔ για τον Ιανουάριο 2022

Οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Ιανουάριο 2022 - ποιες επιχειρήσεις μπορούν να κάνουν τη χρήση του μέτρου

Επίδομα 800 ευρώ: Λήγει αύριο η προθεσμία για τις δηλώσεις των αναστολών

Λήγει αύριο Τρίτη 24/11 η διορία ώστε οι κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή να μπορούν να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα "ΕΡΓΑΝΗ" τους εργαζόμενους που έχουν θέσει σε καθεστώς αναστολής για τον μήνα Νοέμβριο.

Γ. Βρούτσης: Πως και πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ

Απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από το επίδομα των 800 ευρώ έδωσε  ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης

Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η ΕΡΓΑΝΗ για το επίδομα των 800 ευρώ

Σταδιακά από τις 27 Νοεμβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων από 587 έως 800 ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

ΙNTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 9μήνου 

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα

H ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διευρύνει ουσιαστικά τον επενδυτικό ορίζοντα της Intrakom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2024, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα

Νέος πρόεδρος στην Syndea ο Κώστας Καραμανλής

H οικογένεια της SYNDEA καλωσορίζει ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της (σ.σ.μη εκτελεστικός), τον πρώην Πρωθυπουργό

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Σε 5 άξονες το Εθνικό Σχέδιο για το Δημογραφικό

Τα μέτρα που θα υλοποιηθούν, σταδιακά από το 2025,...

“Οι καιροί αλλάζουν” για την ασφαλιστική αγορά και το Insurance world 

"Oι καιροί αλλάζουν" τραγούδησε δύο φορές ο Bob Dylan μία το 1964 και μία το 1992 σε κρίσιμες περιόδους του 20ου αιώνα. 

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

  Ο Laurent Doubrovine, Chair, Personal Insurance Committee, Insurance Europe...

Γιατί μία ασφαλιστική πρέπει να βλέπει (σοβαρά) συνεργασίες με startups;

Ένα ενδιαφέρον Innovation meetup από την Interamerican #InnovationHub και τις Envolve Entrepreneurship, Found.ation, διοργανώθηκε την 1η Οκτωβρίου