back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2026

METKA: Νέο ενεργειακό έργο EPC στην Γκάνα

Η ΜΕΤΚΑ ΑΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή σύμβασης με την Amandi Energy Limited, η οποία αφορά τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα.

Η σύμβαση υπεγράφη στο Λονδίνο στις 11 Μαρτίου 2016. Ο κύριος του έργου (project owner), η εταιρεία Amandi Energy Limited, ανήκει από κοινού στην A. Energy Development Limited και στην Aldwych International Limited, κορυφαία αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρεία ενεργειακών έργων στην Υποσαχάρια Αφρική.

- Advertisement -

H ΜΕΤΚΑ, σε κοινοπραξία με την General Electric, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου, που περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 192MW στο Takoradi. Η μονάδα θα κατασκευαστεί με δυνατότητα λειτουργίας τόσο με φυσικό αέριο όσο και με ελαφρύ αργό πετρέλαιο, και θα χρησιμοποιήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου αεριοστρόβιλου 9Ε της General Electric.

Η αξία του συμβολαίου για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στα $174 εκατομμύρια περίπου. Η κατασκευή θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης, από μια ομάδα κορυφαίων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

- Advertisement -

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάριας Αφρικής.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στρατηγική συνεργασία της Τειρεσίας με τον Όμιλο EPSILONNET

Σε αυτό το νέο μοντέλο Embedded Credit Intelligence η πληροφορία ενσωματώνεται απευθείας εκεί όπου λαμβάνονται καθημερινά οι κρίσιμες αποφάσεις

Ξεπέρασε το 12% η αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο

Η παραγωγή του κλάδου ζωής προσέγγισε τα 1,6 δισ. ευρώ (+20,1%), ενώ εκείνη του κλάδου κατά ζημιών τα 1,7 δισ. ευρώ (+5,5%)

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στρατηγική συνεργασία της Τειρεσίας με τον Όμιλο EPSILONNET

Σε αυτό το νέο μοντέλο Embedded Credit Intelligence η πληροφορία ενσωματώνεται απευθείας εκεί όπου λαμβάνονται καθημερινά οι κρίσιμες αποφάσεις

HDI Global: «Πράσινο» από τους Lloyd’s για νέο συνδικάτο

Το συνδικάτο θα συσταθεί και θα διοικείται σε συνεργασία με την PoloWorks, η οποία διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και εμπειρία

Ξεπέρασε το 12% η αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο

Η παραγωγή του κλάδου ζωής προσέγγισε τα 1,6 δισ. ευρώ (+20,1%), ενώ εκείνη του κλάδου κατά ζημιών τα 1,7 δισ. ευρώ (+5,5%)

Ασφάλιση Ζωής: Προστασία και οικονομικός σχεδιασμός με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ

Ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασφαλισμένου σε κάθε στάδιο της ζωής του

Η ασφάλιση της επιχείρησης δεν κάνει διακοπές

Η Syndea παρουσιάζει την «Πολυ-προστασία» για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορεί να επηρεάσουν την περιουσία και τη λειτουργία μιας επιχείρησης