back to top
22.1 C
Athens
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Τι καταθέτει η RMS για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο

της Ελενας Ερμείδου

Ειδικοί επί των τρομοκρατικών συμβάντων υποστηρίζουν ότι περιστατικά σαν αυτό που συνέβη προχτές στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στον περίγυρο της Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, μεταξύ των οδών Kurfüstendamm,Tauentzienstrasse, και Budapester Strasse, σημείο μνήμης για τους γερμανούς είναι πολύ πιθανό να επαναληφθούν.

- Advertisement -

Μέσω του πρακτορείου Amaq, χτες Τρίτη 20 Δεκεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Dr Gordon Woo, της Risk  Management Solutions Inc ειδικός στα  μοντέλα καταστροφών εξηγεί ότι οι τρομοκράτες αντιγράφουν τις επιτυχημένες επιθέσεις του παρελθόντος αναφέροντας την επίθεση την Ημέρα της Βαστίλης στην Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο, όπου απώλεσαν την ζωή τους 86 άνθρωποι.

- Advertisement -

Ο Dr Gordon Woo σε δήλωση του τονίζει ότι «ο τρόπος ενός εμβόλιμου φορτηγού φέρεται αποτελεσματικός στους τρομοκράτες για αυτό και δυστυχώς φαίνεται ότι θα πρέπει να αναμένουμε περισσότερα».

…και συνεχίζει, λέγοντας ότι «οι σωματικές βλάβες από τέτοιου είδους επιθέσεις είναι λιγότερες από ότι να εκραγεί μία βόμβα», ωστόσο οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο να αυξήσουν τα επίπεδα του «δημοσίου φόβου» και τα γεγονότα να πάρουν μεγαλύτερη δημοσιότητα». Ο ίδιος, συμπληρώνει ότι «οι τρομοκράτες προσαρμόζονται ταχέως στις μεταβαλλόμενες συνθήκες των μέτρων ασφαλείας, ακολουθώντας το μονοπάτι το οποίο έχει την μικρότερη αντίσταση και του εντυπωσιασμού κατά κάποιον τρόπο».

«Βλέπουμε» διευκρινίζει «ότι χρησιμοποιούν φορτηγά αντί για όπλα. Το να αποκτήσουν εκρηκτικές ύλες για να φτιάξουν βόμβες είναι δύσκολο. Είναι ευκολότερο να νοικιάσουν ένα φορτηγό και να το χρησιμοποιήσουμε εμβόλιμα».

« Είναι μία μέθοδος που δεν έχουμε δει στο παρελθόν. Δεν γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη, και αν έχει ποινικό ιστορικό, όπως πολλοί τρομοκράτες που υπάρχουν στην Ευρώπη. Αλλά είναι το πιθανότερο, όπως πολλοί άλλοι τρομοκράτες στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την RMS,  ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ευρώπη συμπεριλαμβανομένων και των αγορών της είχε επισημανθεί από το State Department των ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο.

Στην Γερμανία αναφέρει η RMS πραγματοποιούνται περί τις 2.500 Χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες αντιμετώπισαν μικρής κλίμακας τρομοκρατικά χτυπήματα. Στην πλειοψηφία τους ήταν ένοπλοι οι οποίοι έκαναν επιθέσεις στο κοινό»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz Trade: Κλιματική αλλαγή και απειλές – Οι ασφαλιστικές στην πρώτη γραμμή

Η απώλεια βιοποικιλότητας απειλεί οικοσυστήματα που υποστηρίζουν τα τρόφιμα, το νερό, τη σταθερότητα του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη

Achmea: Οι 4 στόχοι για το 2030 και οι συνεργασίες της

Η στρατηγική «Next Level» βασίζεται σε τέσσερις σημαντικές επιλογές, που θα καθορίσουν το μελλοντικό προφίλ της εταιρείας

Απογειώθηκε η ERGO

Αμετάβλητες παραμένουν οι προοπτικές της Munich Re για το 2025 με την ERGO International να απογειώνει τον ισολογισμό του Ομίλου

Όλη η εικόνα της Generali στο 9μηνο 2025, στο βάθος η Mediobanca

Διψήφια αύξηση κερδοφορίας, αλλά και δυσαρέσκεια για τον Philippe Donnet

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz Trade: Κλιματική αλλαγή και απειλές – Οι ασφαλιστικές στην πρώτη γραμμή

Η απώλεια βιοποικιλότητας απειλεί οικοσυστήματα που υποστηρίζουν τα τρόφιμα, το νερό, τη σταθερότητα του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη

Η EIOPA ενισχύει την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών με νέα μακροπροληπτικά πρότυπα

Η Αρχή υπογραμμίζει ότι τα πρότυπα αυτά μεταφέρουν τη θεωρία στην πράξη, εξοπλίζοντας τον κλάδο με μηχανισμούς ανθεκτικότητας

Οι Μεγάλες Ιδέες του Νοεμβρίου 2025 από την GAMA Global

Μέσα από πρακτικές συμβουλές και ιδέες, η έκδοση δείχνει πώς η συνεργασία μπορεί να μετατρέψει την ατομική φιλοδοξία σε συλλογική επιτυχία

Τα κέρδη του underwriting εκτόξευσαν τον ισολογισμό της Swiss Re

Αυξημένες κατά 11% οι αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων (ROE) το 9μηνο, χαμηλότερο ωστόσο το συμβατικό περιθώριο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέα πρόεδρος στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Μ. Τσεκούρα αναλαμβάνει τη θεσμική εκπροσώπηση των ασθενών

H ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτεί νέα εποχή ενίσχυσης της συλλογικής φωνής των ασθενών

Προϋπολογισμός 2026 – Επιταχυντής οικονομικής ευμάρειας οι επενδύσεις

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή - 4 άξονες ανθεκτικότητας στην εισηγητική έκθεση

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Broker’s Time»

Με κεντρικό αφιέρωμα στην πράσινη ασφάλιση και στην περιβαλλοντική ευθύνη - Δείτε την ηλεκτρονική έκδοση

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Enviromental Risk and Liability Insurance»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 25/11 έως 11/12/2025, σε περιβάλλον υβριδικής παρακολούθησης

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: «Δουλεύοντας μέσα στην Αλλαγή: Πραγματικές προκλήσεις, πραγματικές λύσεις»

Ομιλία της καθηγήτριας Μ. Βακόλα για στελέχη και συνεργάτες της εταιρείας στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη