back to top
29.5 C
Athens
Κυριακή 10 Αυγούστου 2025

DARAG: Συμφωνίες ύψους 300 εκατ. σε Ελλάδα, Βρετανία και Γερμανία το 2015

 

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Νέες δραστηριότητες ύψους 300 εκατ. ευρώ περίπου πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της κατά τη χρήση του 2015, η DARAG, ο γερμανικός όμιλος που εξειδικεύεται στην εξαγορά χαρτοφυλακίων τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών και τη διαχείριση των ζημιών τους (run-off)  Ως αποτέλεσμα, το υπό διαχείριση παθητικό της τετραπλασιάστηκε, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 388%, στα 376 εκατ. ευρώ από 77 εκατ. ευρώ
Οπως επισημαίνεται στην ανακoίνωση της DARAG, η εταιρεία υπέγραψε τρεις συμφωνίες συνολικού ύψους 299 εκατ. ευρώ κατά το 2015. Οι δυο εξ’ αυτών ήταν δομημένες ως αγοραπωλησίες μετοχών με την DARAG να εξαγοράζει ολόκληρη την εταιρεία, ενώ η τρίτη συμφωνία αφορά τη μεταφορά χαρτοφυλακίου. Τα αντισυμβαλλόμενα μέρη της DARAG εδρεύουν στη Μ. Βρετανία, την Γερμανία και την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΑΙΓΑΙΟΝ είχε εγκαινιάσει τη συνεργασία της με την DARAG πριν δυο περίπου χρόνια, με την υπογραφή στις 3 Δεκεμβρίου 2013 σύμβασης για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ασφαλιστηρίων συμβολαίων κλάδου ασφάλισης αστικής ευθύνης Οχημάτων της ΑΙΓΑΙΟΝ στη γερμανική εταιρεία.

Οσον αφορά τις τρεις νέες συμφωνίες του 2015, η DARAG αναφέρει ότι μια εξ’ αυτών έχει ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, ενώ οι άλλες δυο τελούν υπό έγκριση. Από τότε που επικεντρώθηκε στις λεγόμενες run-off εξαγορές το 2009, η DARAG έχει υπογράψει 22 συμφωνίες εξαγοράς χαρτοφυλακίων σε 12 ευρωπαϊκες χώρες.

- Advertisement -

Οπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της DARAG Arndt Grossmann, “Το 2015 ήταν ένα πολύ ισχυρό έτος για τους ειδικούς του κλάδου run-off. Με την θέση σε ισχύ της οδηγίας Solvency II την 1η Ιανουαρίου 2016, οι εξαγορές χαρτοφυλακίων ζημιών τρίτων εταιρείων μετατράπηκαν σε εύχρηστο στρατηγικό εργαλείο κεφαλαιακής διαχείρισης, με ευρεία χρήση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το ενδιαφέρον των εταιρειών γενικών ασφαλειών για τον περιορισμό των κινδύνων της και την απελευθέρωση πόρων είναι έντονο.Σε αυτό το περιβάλλον, η DARAG κατόρθωσε να ολοκληρώσει τρία πολύ σημαντικά deals, χάρη στη καλή μας φήμη αλλά και στις λύσεις που προσφέρουμε και που προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη”, κατέληξε ο κ. Grossmann.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα Revolut για τους Έλληνες ταξιδιώτες: Απάτες φοβάται η Gen Z, κλοπές οι μεγαλύτεροι

Η οικονομική διαχείριση των διακοπών αποτελεί σημαντικό μέλημα για τους Έλληνες, χωρίς να περνά απαρατήρητο το ζήτημα της ασφάλειας

Μεταβίβαση ομαδικού συμβολαίου της ΛΥΔΑ από την Allianz στην Generali

Στους 3 μήνες ορίζεται η προθεσμία υποβολής ενστάσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη μεταβίβαση ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διαχείρισης συνταξιοδοτικού κεφαλαίου υπαλλήλων της ΛΥΔΑ...

Οι Έλληνες millennials μεταξύ online σύνδεσης και εξαπάτησης

Έρευνα και συμβουλές της Kaspersky για τη συμπεριφορά των Ελλήνων millennials στο διαδίκτυο - Δόλωμα η αγάπη και το χρήμα

Allianz Trade: Κίνα ή ΗΠΑ; Χώρες όπως η Ελλάδα μπορεί να κληθούν να επιλέξουν παράταξη

Μεγάλος χαμένος από την πολιτική των ΗΠΑ είναι η Ευρώπη. Aκροβατεί πάνω στην νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνουν οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Jefferies: Στα 90 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές το πρώτο εξάμηνο 2025

Υπερέβησαν τα 58 δισεκατομμύρια που καταγράφηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2024 όσο και τον πενταετή μέσο όρο των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Η ΕΑΕΕ προωθεί την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης για επαγγελματίες και ανοίγει ξανά τη συζήτηση!

Δείτε τη νέα καμπάνια της ένωσης για την επαγγελματική ασφάλιση

Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης από τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική: «Η ασφάλειά σας είναι και δική μας ευθύνη»

Η ΔΥΝΑΜΙΣ συνιστά πριν το ταξίδι μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο, καθώς μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να σώσουν ζωές

Υδρογειος Ασφαλιστική: Επενδύοντας στη διαπολιτισμική συνεργασία για την ελληνική αγορά

Εκπαιδεύοντας το δυναμικό της στην ενσυναίσθηση και κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, η Υδρογειος ενισχύει την απόδοση σε διεθνές περιβάλλον