back to top
33.7 C
Athens
Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

ΕΑΕΕ: Σημαντική δωρέα οχημάτων για την ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος

Η χώρα μας εδώ και αρκετές ημέρες δοκιμάζεται από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ζωή του τόπου σε όλα τα επίπεδα: απώλειες σε περιουσίες, εισοδήματα και ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Στη μάχη με τις φλόγες, πρωτοστατούν οι Έλληνες Πυροσβέστες με όλες του τις δυνάμεις. Ο ασφαλιστικός κλάδος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο επιθυμεί να συνδράμει ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω επιχειρησιακά το δύσκολο έργο του.

- Advertisement -

Από την πρώτη στιγμή η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ήρθε σε επικοινωνία με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες του σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι αναγκαίος για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ ομόφωνα ενέκρινε τη δωρεά εξειδικευμένων οχημάτων για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Πυροσβεστικής βάσει των αναγκών της. Την αμέσως επόμενη περίοδο θα οριστικοποιηθεί το είδος και ο αριθμός των εξειδικευμένων οχημάτων και η ΕΑΕΕ θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκτός από την άμεση ανταπόκριση σε αυτήν την κινητοποίηση της ΕΑΕΕ, αναλαμβάνουν παράλληλα σημαντικές δικές τους πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση δηλώνοντας για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς να συμβάλει στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι αυτή που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες.

- Advertisement -

Παράλληλα οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν με απλοποιημένες διαδικασίες «fast track» στην άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο πορτοκαλί οι κίνδυνοι αγοράς και κυβερνοχώρου σύμφωνα με το τελευταίο Risk Dasboard της EIOPA

Παρότι οι κίνδυνοι παραμένουν γενικά σταθεροί, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης διόρθωσης στις αγορές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Mega Brokers: 19% αύξηση παραγωγής το α΄ 7μηνο 2026

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μας, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τα εφόδια που χρειάζονται»

Θεόδωρος Κοκκάλας: Η Κίνα στο επίκεντρο της διεθνούς στρατηγικής της ERGO

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε πρόσφατα στη χώρα ο Πρόεδρος ΔΣ της ERGO International και COO του Ομίλου

Η θερμική καταπόνηση και οι κίνδυνοι από την έκθεση στη ζέστη

Τι συμβουλεύει η Ελένη Ζίγκιρη, Φυσιοθεραπεύτρια στο Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν