back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026

Υδρόγειος: Τι λένε Π. Κασκαρέλης και Κ. Αργυρόπουλος για τη πιστοποίηση στην ασφάλεια πληροφοριών

Πιστοποίηση κατά ISO 27001 – το κορυφαίο διεθνές πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών – έλαβε η Υδρόγειος Ασφαλιστική, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την προσήλωσή της στην εφαρμογή υψηλής ποιότητας προτύπων στις ασφαλιστικές της υπηρεσίες.

Η πιστοποίηση κατά ISO 27001 κατοχυρώνει ουσιαστικά το ολοκληρωμένο και υψηλών προδιαγραφών – με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές – σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των πληροφοριών που έχει αναπτύξει και εφαρμόζει η εταιρεία για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών που επεξεργάζεται, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα των πελατών και συνεργατών της.

- Advertisement -

Το πρότυπο ISO 27001 θέτει πολύ αυστηρές απαιτήσεις για όλες τις πτυχές που συνιστούν ένα ολοκληρωμένο καθεστώς ασφάλειας των πληροφοριών, μεταξύ αυτών την επιχειρησιακή οργάνωση και λειτουργία, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, την ασφάλεια των τεχνολογικών υποδομών και φυσικών εγκαταστάσεων, τις σχέσεις με τα τρίτα μέρη, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και τη συμμόρφωση με το ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Με την πιστοποίησή της η Υδρόγειος Ασφαλιστική αποδεικνύει έμπρακτα την επένδυσή της σε όλους τους κρίσιμους αυτούς τομείς που ενισχύουν καίρια την επιχειρησιακή της ανθεκτικότητα και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και συνεργάτες της ενώ γίνεται η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει πιστοποίηση τόσο για το σύστημα ασφάλειας πληροφοριών όσο και για το σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας (ISO 22301, Ιούνιος 2020).

- Advertisement -

Παύλος Κασκαρέλης, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Ποιότητα, ανθεκτικότητα και ασφάλεια: είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας μας και την πρόταση αξίας προς τους πελάτες και συνεργάτες μας σε μια εποχή όπου οι καταιγιστικές εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα αλλά και οι έκτακτες συνθήκες που δημιουργούν απρόβλεπτα γεγονότα απαιτούν από εμάς υψηλή ετοιμότητα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η εταιρεία μας αποκτά τις πλέον αναγνωρισμένες διεθνείς πιστοποιήσεις στους τομείς αυτούς.

Κώστας Αργυρόπουλος, Υπεύθυνος Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων

Οι περισσότεροι οργανισμοί στις μέρες μας, μεταξύ αυτών και οι ασφαλιστικές εταιρείες, βασίζονται σε συστήματα πληροφοριών για να υποστηρίξουν όλες τις κρίσιμες επιχειρησιακές λειτουργίες τους. Η ασφάλεια των πληροφοριών και δη των προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα της εποχής μας.

Ηλεκτρονικές απειλές όπως η πειρατεία, η απώλεια δεδομένων, η παραβίαση του απορρήτου ακόμη και η τρομοκρατία μπορεί να οδηγήσουν σε κλοπή, διαγραφή, διαρροή ή αλλοίωση πληροφοριών και να επιφέρουν στον οργανισμό σοβαρές συνέπειες, π.χ. οικονομικές απώλειες, επιβολή προστίμων, δικαστικές διαμάχες, απώλεια πελατών και διακύβευση της φήμης του.

Είναι επομένως ζωτικής σημασίας για κάθε οργανισμό να προστατεύει την πληροφορία και τα κρίσιμα στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών υποδομών που χρησιμοποιούν, αποθηκεύουν και διαβιβάζουν τις πληροφορίες αυτές.

Για την προστασία αυτή δεν αρκούν μόνο οι τεχνικοί έλεγχοι. Χρειάζεται μία ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των κινδύνων καθώς και μέτρα και ελέγχους σε όλο το εύρος της επιχείρησης, σε διοικητικό, διαχειριστικό, λειτουργικό και νομικό επίπεδο, μεταξύ άλλων. Αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα της ύπαρξης ενός ολοκληρωμέ- νου συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών και η πιστοποίηση ISO 27001 – του πλέον αναγνωρισμένου διεθνώς προτύπου στον τομέα αυτό – αποτελεί μια ανεξάρτητη επικύρωση της αποτελεσματικότητάς του με βάση τις βέλτιστες διεθνώς πρακτικές.

*Πηγή: Περιοδικό Voice

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για 14 ελληνικές κοινωνικές δράσεις

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική καλεί το κοινό να στηρίξει τις 14 ελληνικές οργανώσεις που συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό Together 4 a Better World 2026

Νέα πνοή στο Γλίνος Τρικάλων: Εγκαινιάστηκε ο νέος Κοινοτικός Χώρος με τη συνδρομή του Ιδρύματος Reale και της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ασφαλούς χώρου συνάντησης για τους κατοίκους του Γλίνους Τρικάλων, υποστήριξαν έμπρακτα το Ίδρυμα Reale

Η Ιωάννα Παντελίδου νέα Chief Operating Officer στην Υδρόγειο Ασφαλιστική

Η Ιωάννα Παντελίδου αναλαμβάνει τη θέση της Chief Operating Officer (COO) στην Υδρόγειο Ασφαλιστική, ενισχύοντας τη διοικητική της δομή

Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική ταυτότητα της Υδρογείου Ασφαλιστικής

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική επέλεξε την Choose Α.Ε. για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση της επικοινωνίας που θα υποστηρίξει την ανανέωση της εταιρικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

6o Greek Risk Management Forum 2026: Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο

Φως στις νέες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που διαμορφώνονται σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, έριξε το 6o Greek Risk Management Forum 2026 του Ελληνικού Συνδέσμου Διαχείρισης Κινδύνων

Οι δύο έξυπνες κινήσεις της Interamerican

Είδε η Interamerican / Anytime  ότι οι πωλήσεις συμβολαίων αυτοκινήτου σε λίγο θα μεταφερθούν πάνω στις ηλεκτρονικές  πλατφόρμες και σχεδιάζει το νέο της αναπτυξιακό πλάνο.

Cyber Insurance: Η κυβερνοασφάλεια ξεκινά από τον άνθρωπο

Ο Οκτώβριος, ως Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας, υπενθυμίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις επιχειρήσεις δεν βρίσκεται πάντα πίσω από μια οθόνη

7ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης της Ε.Θ.Ε: Η επιστροφή της Ενεργητικής Διαχείρισης

Στην επιστροφή της Ενεργητικής Διαχείρισης επικεντρώθηκε το 7ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης (#famc25) που διοργάνωσε η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα

Νέα δεδομένα στην ασφάλιση των ηλεκτρικών οχημάτων μικροκινητικότητας  – Το θέμα άνοιξε ο Πάνος Κούβαλης 

Η υποχρεωτική ασφάλιση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ) δημιουργεί νέα δεδομένα για την ασφαλιστική αγορά

20η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στέλνει για 20η συνεχή χρονιά το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!»

Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης

Η Επιτροπή Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ έχει εντάξει στις δράσεις της τη δημιουργία «Εγχειριδίου Προϊόντων Αστικής Ευθύνης»

Το «Δικαίωμα στη Λήθη» γίνεται πραγματικότητα και στην Ελλάδα

Με την ψήφιση του Νόμου 5317/2026, η χώρα μας αποκτά πλέον σαφές νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ανθρώπων που έχουν αντιμετωπίσει..