back to top
31.9 C
Athens
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026

Η Generali εξαγοράζει και την AXA στη Μαλαισία

Σε μια νέα σημαντική κίνηση εξαγοράς προχωρά ο όμιλος Generali, αυτή τη φορά για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της AXA στη Μαλαισία.

Συγκεκριμένα, η Generali θα αποκτήσει το 53% της AXA Affin General Insurance Berhad (49,99% από την AXA και 3% από την Affin και μικρομετόχους) και το 70% της AXA Affin Life Insurance Berhad (49% από την AXA και 21% από την Affin), αντίστοιχα.

- Advertisement -

Ο Όμιλος υπέβαλε επίσης αίτηση στην τοπική ρυθμιστική αρχή για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της MPI Generali Insurans Berhad (MPI Generali) από την Multi-Purpose Capital Holdings Berhad (MPHB Capital).

Βάσει της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις μετοχές της στην AAGI και την AALI έναντι 140 εκατ. ευρώ (σε μετρητά). Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Νούμερο 2 στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων της Μαλαισίας, μπαίνει και στον κλάδο Ζωής

Πρακτικά, η Generali θα λειτουργεί στη Μαλαισία μέσω δύο εταιριών, μία στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων και μία στον κλάδο ζωής. Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η Generali σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις εργασίες της MPI Generali με την AXA Affin General Insurance.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, η Generali θα κατέχει το 70% και στις δύο εταιρίες, οι οποίες θα λειτουργούν με το όνομα Generali. Η Affin Bank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%. Οι συναλλαγές υπόκεινται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο 2022.

Με τη συναλλαγή αυτή, η Generali θα γίνει η νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία ενώ θα αποκτήσει παρουσία και στον κλάδο ζωής, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική της για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε αγορές υψηλού δυναμικού.

Παράλληλα, θα συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Affin Bank για την πώληση συμβατικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής μέσω bancassurance.

Όπως δήλωσε ο Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International, Generali Group: “Οι συναλλαγές είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση σε αγορές υψηλού δυναμικού, όπως η Μαλαισία, η οποία αντιπροσωπεύει μια πολύ ελκυστική ευκαιρία καθώς φιλοξενεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό μεσαίας τάξης και έχει ποσοστό ασφαλιστικής διείσδυσης που είναι ακόμα σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες πιο ώριμες αγορές στην Ασία”

Από την πλευρά του ο Rob Leonardi, Regional Officer, Generali Asia σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Generali στην Μαλαισία και για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης στην Ασία…Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μετασχηματισμό και ενδυνάμωση του ομίλου σε αυτή την σημαντική αγορά και προσβλέπουμε να εργαστούμε με πελάτες, εργαζόμενους, δίκτυα, συνεργάτες και διανομείς σε αυτό το ταξίδι”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Πολυδιάστατη εμπειρία στη Βαρκελώνη για τους Συνεργάτες Υβριδικού Δικτύου της Generali

Το ταξίδι επιβράβευσης συνέδεσε την υψηλή απόδοση με μοναδικές, διεθνείς βιωματικές παραστάσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα μέλη ΔΣ και Αντιπρόεδροι στην AMICE

Το αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης της Ένωσης αποσκοπεί σε ισχυρή εκπροσώπηση των μελών και αποτελεσματική ηγεσία σε όλους τους τομείς

ΕΑΔΕ: Η αναθεώρηση της Οδηγίας IDD αλλάζει τα δεδομένα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ευρώπη

Στο επίκεντρο της αναθεώρησης, το «Value for Money», οι προμήθειες, η ψηφιακή διανομή και η υποστήριξη των μικρομεσαίων διαμεσολαβητών

Μακελειό με τις πτωχεύσεις το 2026, ανεβαίνει το ρίσκο, σύμφωνα με νέα μελέτη της Coface

Οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για το 2026 – Τα υψηλά επιτόκια επιδεινώνουν την κατάσταση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αντίστροφη μέτρηση για το 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το Συνέδριο της 18ης Ιουνίου θα συγκεντρώσει 50+ κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Νέα μέλη ΔΣ και Αντιπρόεδροι στην AMICE

Το αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης της Ένωσης αποσκοπεί σε ισχυρή εκπροσώπηση των μελών και αποτελεσματική ηγεσία σε όλους τους τομείς

Η Affidea στηρίζει την Ιατρική Σχολή Αθηνών θεσπίζοντας υποτροφία

Στόχος η ουσιαστική ενίσχυση της κλινικής εκπαίδευσης, της ερευνητικής δραστηριότητας και της επιστημονικής κατάρτισης φοιτητών του αγγλόφωνου προγράμματος

Health Monitoring Project: Μετασχηματίζοντας την Υγεία μέσα από την Καινοτομία

Από τα κατακερματισμένα αρχεία σε μια εθνική πλατφόρμα ευφυΐας για την υγεία – Παρουσίαση την Τετάρτη 24/6 στο Μουσείο του Ιδρύματος Γουλανδρή