back to top
18.5 C
Athens
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026

Η Generali εξαγοράζει και την AXA στη Μαλαισία

Σε μια νέα σημαντική κίνηση εξαγοράς προχωρά ο όμιλος Generali, αυτή τη φορά για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της AXA στη Μαλαισία.

Συγκεκριμένα, η Generali θα αποκτήσει το 53% της AXA Affin General Insurance Berhad (49,99% από την AXA και 3% από την Affin και μικρομετόχους) και το 70% της AXA Affin Life Insurance Berhad (49% από την AXA και 21% από την Affin), αντίστοιχα.

- Advertisement -

Ο Όμιλος υπέβαλε επίσης αίτηση στην τοπική ρυθμιστική αρχή για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της MPI Generali Insurans Berhad (MPI Generali) από την Multi-Purpose Capital Holdings Berhad (MPHB Capital).

Βάσει της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις μετοχές της στην AAGI και την AALI έναντι 140 εκατ. ευρώ (σε μετρητά). Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Νούμερο 2 στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων της Μαλαισίας, μπαίνει και στον κλάδο Ζωής

Πρακτικά, η Generali θα λειτουργεί στη Μαλαισία μέσω δύο εταιριών, μία στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων και μία στον κλάδο ζωής. Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η Generali σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις εργασίες της MPI Generali με την AXA Affin General Insurance.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, η Generali θα κατέχει το 70% και στις δύο εταιρίες, οι οποίες θα λειτουργούν με το όνομα Generali. Η Affin Bank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%. Οι συναλλαγές υπόκεινται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο 2022.

Με τη συναλλαγή αυτή, η Generali θα γίνει η νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία ενώ θα αποκτήσει παρουσία και στον κλάδο ζωής, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική της για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε αγορές υψηλού δυναμικού.

Παράλληλα, θα συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Affin Bank για την πώληση συμβατικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής μέσω bancassurance.

Όπως δήλωσε ο Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International, Generali Group: “Οι συναλλαγές είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση σε αγορές υψηλού δυναμικού, όπως η Μαλαισία, η οποία αντιπροσωπεύει μια πολύ ελκυστική ευκαιρία καθώς φιλοξενεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό μεσαίας τάξης και έχει ποσοστό ασφαλιστικής διείσδυσης που είναι ακόμα σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες πιο ώριμες αγορές στην Ασία”

Από την πλευρά του ο Rob Leonardi, Regional Officer, Generali Asia σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Generali στην Μαλαισία και για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης στην Ασία…Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μετασχηματισμό και ενδυνάμωση του ομίλου σε αυτή την σημαντική αγορά και προσβλέπουμε να εργαστούμε με πελάτες, εργαζόμενους, δίκτυα, συνεργάτες και διανομείς σε αυτό το ταξίδι”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali: Άμεση επισκευή οχήματος μέσω του Speed On και πανελλαδικού δικτύου συνεργείων

Τη δυνατότητα άμεσης επισκευής του οχήματος μέσω πανελλαδικού δικτύου συνεργαζόμενων συνεργείων, με απευθείας πληρωμή των εξόδων

Το Life On της Generali φέρνει το δίκτυο υγείας πιο κοντά στον ασφαλισμένο

Στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η κάλυψη έχει αξία όταν ο ασφαλισμένος μπορεί να γνωρίζει άμεσα πού μπορεί να τη χρησιμοποιήσει

Generali: Η επαγγελματική ευθύνη στο μικροσκόπιο

Οι επαγγελματικές απαιτήσεις και οι οικονομικές συνέπειες ενός λάθους φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη της επαγγελματικής ευθύνης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ασφάλιση υγείας: Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τι αποκαλύπτουν οι αποζημιώσεις

Η εξέλιξη των λοιμωδών νοσημάτων αποτελεί μία από τις παραμέτρους που συνθέτουν την ευρύτερη εικόνα των αναγκών υγείας στη χώρα

Τεχνητή Νοημοσύνη και οδική ασφάλεια: Νέα ψηφιακά εργαλεία με ενδιαφέρον για την ασφαλιστική αγορά

Η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στις δημόσιες υπηρεσίες, στις διαδικασίες ταξινόμησης οχημάτων και στην εκπαίδευση των οδηγών

Παρούσα η ΕΑΕΕ στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών 

Στο επίκεντρο φυσικές καταστροφές, δημογραφικό και ασφαλιστική προστασία

Εφηβεία και γυναικολογική υγεία: Ο ρόλος της ενημέρωσης και της οικογένειας

Η σωστή ενημέρωση για την αναπαραγωγική υγεία από την εφηβεία και η ουσιαστική υποστήριξη από την οικογένεια αποτελούν βασικούς παράγοντες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Χρήστος Δίγκας νέος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Infotrust

Με την τοποθέτηση του Χρήστου Δίγκα στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ενισχύει τη διοικητική της ομάδα η Infotrust Insurance Agents

Financial Planners: Σχέδιο για ασφαλισμένους με διάρκεια στο μέλλον

Σχέδια με διάρκεια στο μέλλον χαλκεύουν οι Financial Planners, σκοπός των σχεδίων να είναι πάντα έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις σε σύνθετα ζητήματα των ασφαλισμένων

«Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), διοργανώνει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου

Εθνική Ασφαλιστική: Χρυσή Διάκριση EcoVadis

Η Εθνική Ασφαλιστική απέσπασε για ακόμη μία χρονιά τη Χρυσή Διάκριση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό αξιολόγησης επιχειρηματικής βιωσιμότητας EcoVadis

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Εργαζόμενοι και συνεργάτες έδωσαν τη δική τους «νότα» στην Εξυπηρέτηση για 11η συνεχή χρονιά

Για 11η συνεχή χρονιά, η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική συμμετείχε στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών (5-11 Οκτωβρίου), διοργανώνοντας δράσεις