back to top
34.3 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Μείωση Ενοικίου: Ξεκινούν οι πληρωμές

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η πληρωμή σε ιδιοκτήτες ακινήτων για το 50% των ενοικίων που δεν εισέπραξαν τον Νοέμβριο με τα ποσά που θα λάβουν από το κράτος για τα «κουρεμένα» ενοίκια να είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. Η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μετρητά θα γίνει μετά τη σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψαν Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η πληρωμή του 50% των «χαμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου.

- Advertisement -

Η ΑΑΔΕ έχει ανοίξει παράλληλα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid και για τα κουρεμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα διενεργείται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Covid» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την λήξη της παραπάνω προθεσμίας. Η κατάθεση της αποζημίωσης θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει γνωστοποιηθεί από τους φορολογούμενους στην ΑΑΔΕ.

- Advertisement -

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η πρώτη άδεια επισκευής μετά τις πυρκαγιές του 2025 είναι γεγονός!

Ένα μάθημα για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί ευκαιρίες για την ασφαλιστική αγορά

Μείωση ενοικίου: Τελευταία μέρα σήμερα για δηλώσεις Covid Μαρτίου

Λήγει σήμερα, 14 Μαΐου 2021, η δυνατότητα για υποβολές δηλώσεων Covid αναφορικά με τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου, για τα οποία οι ιδιοκτήτες αποζημιώθηκαν προκαταβολικά την περασμένη εβδομάδα.

Προσεκτικό άνοιγμα της οικονομίας, επιδότηση ενοικίου 80% τον Φεβρουάριο, επέκταση σε επιδόματα ανεργίας

Στα 500 ευρώ ανεβαίνει το πρόστιμο - Ο στόχος έως τις αρχές καλοκαιριού να είναι ασφαλής ο πληθυσμός είναι εφικτός.

COVID-19: Οι δηλώσεις ιδιοκτητών για τη μείωση ενοικίων του Δεκεμβρίου

Τη δήλωση των απωλειών που είχαν από τα μειωμένα ενοίκια τον Δεκέμβριο μπορούν να υποβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Διευκρινίσεις ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ: Το τεχνικό πρόβλημα δεν επηρέασε τις μεταβολές του 2024

Τι αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του o Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιος Κατσής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

HDI Global: Οι 4 βασικοί παράγοντες ανθεκτικότητας των ευρωπαϊκών data centers

Στο πλαίσιο της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και κλιματικών κινδύνων

Διευκρινίσεις ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ: Το τεχνικό πρόβλημα δεν επηρέασε τις μεταβολές του 2024

Τι αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του o Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιος Κατσής

Δρ. Χ. Νούνης στη Βουλή: Το νομοσχέδιο ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο του 2ου Πυλώνα Ασφάλισης

Η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. θα συνεχίσει να συμβάλλει με τεκμηριωμένες προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… Your Insurance Tribe Podcast», για το κόστος αποκατάστασης ακινήτων και την ασφαλιστική προστασία

Με καλεσμένους τον Π. Τόμπρα, Top Mentor Consultants / Properties, και την Κ. Σολομακάκη, Atlas Insurance Agents