back to top
15.9 C
Athens
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026

Η κούρσα με το εμβόλιο, οι δουλειές και οι ασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Με το ασφαλιστήριο και τις αποσκευές στο χέρι θα φτάσουν να συρρέουν Έλληνες και Ευρωπαίοi τουρίστες σε αεροσκάφη που μπαίνουν στην γραμμή, με κατεύθυνση χώρες που φρόντισαν από τον Δεκέμβριο να απαλλαγούν από τον Covid-19, αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν προλάβουν να δώσουν λύση μέχρι την άνοιξη, στο θέμα των εμβολίων.

- Advertisement -

Αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού, για την ουσία πακέτο πάνε είναι η ασφάλιση του ταξιδιού και η ασφάλιση όλου του κλάδου, από την ασφάλιση της εστίασης και της μεταφοράς τροφίμων που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, την ασφάλιση κατοικίας για βραχυχρόνιες μισθώσεις, την ασφάλιση ξενοδοχείων που περιλαμβάνει την ασφάλιση περιουσίας, απώλειας κερδών, ασφάλιση πιστώσεων, ασφάλιση απέναντι σε cyber κινδύνους και ομαδικές ασφαλίσεις, μέχρι και την ασφάλιση σκαφών, μαρίνων, ασφάλιση διευθυντών και στελεχών, αεροσκαφών, πληρωμάτων, κ.α.

Πώς θα γίνει όμως να επανέλθουν στους αεροδιάδρομους του ΑΙΑ και των 14 αεροδρομίων τα αεροσκάφη που άλλοτε είχαμε και να ανοίξουν ξανά και μαζί να ανοίξουν και οι δουλειές των ασφαλιστών;

- Advertisement -

Όπως έχουν συμφωνήσει όλοι τους, η οικονομία θα ξεκλειδώσει με το εμβόλιο. Η κούρσα με το εμβόλιο έχει ξεκινήσει με κάποιους από τους επιβαίνοντες να φαίνεται να τερματίζουν πρώτοι.

Μετά το Ισραήλ, το Ντουμπάϊ έρχεται δεύτερο στον κόσμο στους εμβολιασμούς ανά κάτοικο. Μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου, 13 δόσεις αντιστοιχούσαν για κάθε 100 κατοίκου. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στοχεύουν να έχουν εμβολιάσει το μισό πληθυσμό μέχρι και τον Απρίλιο. Στο αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης συνεισέφερε στην περιοχή η άριστη επάνδρωση του συστήματος υγείας. Οι κάτοικοι αιτώνται των εμβολίων μέσω app εφαρμογής. Αντίθετα στην Ευρώπη λόγω ‘πολυλογίας’ κυριαρχεί η αδιαφάνεια και η ολιγωρία. Στην Ελλάδα όπως και στην Ευρώπη πολιτικοί αρκούνται σε δηλώσεις ακόμα που αλλάζουν μέρα με την μέρα.

Το Αμπού Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το Μπαχρέϊν στοχεύουν στο να γίνουν hub μεταφορών και διανομής των εμβολίων από την Κίνα. Ήδη εγκαινιάστηκε τεράστια αποθηκευτική μονάδα, έχοντας υπογράψει συνεργασία με την Ελβετική Sky Cell στο τομέα των logistics ψύχους. Επίσης, ήδη η Emirates, ο επίσημος αερομεταφορέας του Ντουμπάϊ  συνεργάζεται με την Pfizer για την διανομή του εμβολίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία του Our World in Data την πρωτιά εμβολιασμού ανά 100 άτομα κατέχουν κατά σειρά το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέϊν, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, η Δανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία.

Πότε θα βγάλει ο πίνακας την Ελλάδα και σε τι θέση;

Μέχρι τότε που να υπολογίζουν ο τουρισμός και οι ασφαλιστές; μόνο σε δηλώσεις;

Και, κάτι από το πολύ πρόσφατο παρελθόν. Στο φουλ δουλεύουν μπαρ, καταστήματα, ξενοδοχεία, εστίαση στην περιοχή. Την Ανοιξη τα 3/4 των ξενοδοχείων ήταν άδεια, τον περασμένο Δεκέμβριο χτύπησαν πληρότητα στο 70%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευρωβουλή: Αγώνας για να διατηρηθούν τα δικαιώματα των επιβατών στις αερομεταφορές

Το ΕΚ στοχεύει μεταξύ άλλων στη διασφάλιση του δικαιώματος αποζημίωσης μετά από τρίωρη καθυστέρηση

Θεμιστοκλέους: Στόχος μας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Ο υφυπουργός έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στους επόμενους μήνες

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Το φθινόπωρο φέρνει γρίπη και ιώσεις

Τα συνηθέστερα συμπτώματα και οι κανόνες πρόληψης για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές κερδίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών – Το 39,2% επιλέγει προσωπική συμβουλή

Η πρόσφατη έρευνα των RASS-ΕΕΑ καταδεικνύει ότι για τους ασφαλιζόμενους μετρά ιδιαίτερα ο διάλογος και η εξατομικευμένη προσέγγιση

Δημήτρης Μαζαράκης: Τι ανακοίνωσε για την Εθνική Ασφαλιστική, σχέδια 2026

Με αισιοδοξία υποδέχεται το 2026 η εταιρεία, σχεδιάζοντας τις βάσεις της σε 4 πυλώνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO σε δημοσιογραφική εκδήλωση

Πάλι το ίδιο ερώτημα: ποιος πληρώνει;

Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση ως μια αλληλουχία «ατυχών συγκυριών» ή θα αναγνωρίσουμε ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας;

ΗRAW25: Τα βραβεία-θεσμός της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας επιστρέφουν

Eξέχοντες θεσμικοί ομιλητές, αλλά και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιστημονικού χώρου και της αγοράς, στην τελετή απονομής της 6ης Φεβρουαρίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 26/1 η εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – Παρακολουθήστε από κοντά ή σε live streaming

Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα στις μεταμοσχεύσεις: Ιστορική αύξηση και νέο τοπίο στη δωρεά οργάνων

Η μεταμόσχευση στη χώρα μας δεν είναι πια σπάνια δυνατότητα, αλλά ρεαλιστική προοπτική για περισσότερους ασθενείς

Κρατική αρωγή και ασφάλιση: Το νέο ψηφιακό φίλτρο μετά τις φυσικές καταστροφές

Το ν/σ «Ενεργή Μάχη» προβλέπει εργαλείο διασταύρωσης δεδομένων πριν από τη χορήγηση κρατικής αρωγής

ICAP CRIF: Εξαπλασιάστηκαν τα καθαρά προ φόρων κέρδη των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Τα μεγέθη του κλάδου όπως αποτυπώνονται στην ετήσια επιχειρηματική έκδοση «Ελληνικός Οδηγός» / «The Greek Financial Directory»

Το τέλος με τις ασφαλίσεις υγείας. Το καμπανάκι

Από τις προτάσεις που πέφτουν στο τραπέζι, αν και ιδέες είναι ακόμα, ο Ανασφάλιστος ξεχώρισε μία...