back to top
14.8 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

Πληρωμές στις 25 Ιανουαρίου για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5

Στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 5, με τις αιτήσεις να λήγουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στη Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 τόνισε πως υπάρχει πρόβλεψη για 6η επιστρεπτέα προκαταβολή που θα δοθεί μέσα στον Μάρτιο, λαμβάνοντας υπόψιν την εικόνα της οικονομίας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα γίνουν στον υγειονομικό τομέα.

- Advertisement -

«Η οικονομία θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας. Ο ίδιος παράλληλα τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί μέσα στον Ιανουάριο να καταβληθεί στους δικαιούχους το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολή 5.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τον Ιούλιο αντί για Μάιο θα πληρωθούν τα εκκαθαριστικά της αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολή

Ο Χρ. Σταϊκούρας εξήγησε από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις, τα εκκαθαριστικά θα ζητούν να επιστραφούν για πληρωμή τα 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, εξήγγειλε παράταση για άλλους 6 μήνες για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πληρωμές για πάνω από 300.000 δικαιούχους την Μ. Πέμπτη

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περίπου 300.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες την οικονομική ενίσχυση που δικαιούνται μέσω του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ενισχύσεις 7,3 δισ. ευρώ από τους πρώτους 6 κύκλους

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ωφελούμενων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, έως και την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανέρχονταν σε 544.591 από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό συμμετείχε σε 2 ή και περισσότερους κύκλους.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»