back to top
32.5 C
Athens
Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026

Θ. Σκυλακάκης για το σχέδιο Πισσαρίδη και τους επόμενους δύσκολους μήνες

Σις τρέχουσες εξελίξεις, τις προκλήσεις της πανδημίας, το σχέδιο Πισσαρίδη και την εικόνα της αγοράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά με τις αλλαγές στην φορολογία και την ομογενοποίηση των επιδομάτων που προτείνει το σχέδιο Πισσαρίδη, ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μόνιμη αλλαγή που να αφορά τον προϋπολογισμό του 2021, μιλώντας στο MEGA.

- Advertisement -

Μιλώντας για τις αλλαγές στην φορολογία τόνισε πως έχουν και δημοσιονομικό κόστος μόνιμο. «Ότι έχει μόνιμο δημοσιονομικό κόστος δεν είναι στο τραπέζι τώρα, γιατί έχουμε την κρίση του Covid. Έχουμε ελευθερία δημοσιονομική υπό τον όρο να μην λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα. Θα αξιολογήσουμε αυτά τα τμήματα του σχεδίου Πισσαρίδη, μετά τον Μάρτιο-Απρίλιο, που υπολογίζουμε ότι με τη βοήθεια των εμβολίων θα τελειώσει το οξύτατο κομμάτι της κρίσης και θα μπούμε στην σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας», είπε.

Όπως, σημείωσε, οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι» από πολλές πλευρές.

- Advertisement -

«Από τη μία έχουμε τα δημοσιονομικά που καλύπτουμε δαπάνες χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα όλοι κουράζονται, ψυχολογικά και οικονομικά από το lockdown. Χάνονται άνθρωποι. Δύσκολη εποχή που χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση, για να την ξεπεράσουμε».

Όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης

«Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε. Φόροι, οι οποίοι δεν θέλουμε να προέρχονται από αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά από ένα μέρισμα ανάπτυξης. Αυτά τα χρήματα σε μάκρος του χρόνου θα τα πληρώσουμε πίσω, πρέπει να τα ξοδεύουμε με τη συνειδητοποίηση ότι το κράτος δεν βρήκε κάποια πετρελαιοπηγή. Δανείζεται από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης.

«Θα βγούμε από το lockdown με εφαρμογή αναλογική με αυτή που κάναμε τον περασμένο Μάιο. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι επιχειρήσεις από το lockdown, θα σταματήσουν σταδιακά οι αναστολές και θα πάμε σε μια κάποια πιο φυσιολογική κατάσταση. Κάθε εβδομάδα lockdown πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία. Το έλεγα από την αρχή ότι έπρεπε να φυλάξουμε δυνάμεις από την αρχή τις κρίσεις. Καταφέρουμε να έχουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της κρίσης» πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε ότι στην τελευταία φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, συμμετείχαν περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις.

«Αυτή η επιστρεπτέα έχει σημασία γιατί οι επιχειρήσεις με εργαζομένους, είχαν διπλάσιο ενδιαφέρον. Μπήκαν και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κάνουν απολύσεις μέχρι τον Απρίλιο, οπότε και πιστεύουμε ότι τότε θα είναι το τέλος της κρίσης. Μπαίνει ασπίδας προστασίας στην εργασία τους επόμενους μήνες» ανέφερε, λέγοντας ότι ενδέχεται η επιστρεπτέα προκαταβολή Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να ενωθούν και να καταβληθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

8th MedTech Conference: Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία

  Οι σκόπελοι και οι προκλήσεις για τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αναδείχθηκαν στο 8th MedTech Conference με τίτλο «Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία».

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ παρών στη δημόσια διαβούλευση του ν/σ για την αρωγή και την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών

Cyber-Crash στη Wall Street: Χάκερ «χτυπούν» κολοσσούς των hedge funds – Ποιοι βρέθηκαν στο στόχαστρο

Για να παρακάμψουν τα αυστηρά συστήματα ασφαλείας, οι δράστες χρησιμοποίησαν τη μέθοδο του «voice phishing»

Μελέτη ICAP CRIF: Η ελληνική οικονομία διατηρεί θετική αναπτυξιακή δυναμική πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ

Tα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιχειρηματική έκδοση «Οι κορυφαίοι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας»

Διευκρινίσεις ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ: Το τεχνικό πρόβλημα δεν επηρέασε τις μεταβολές του 2024

Τι αναφέρει σε επιστολή-απάντησή του o Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Αθανάσιος Κατσής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Generali: Ισχυρά αποτελέσματα το α΄ 6μηνο παρά τις φυσικές καταστροφές

Εξαιρετική ανάπτυξη κατέγραψε ο Όμιλος σε λειτουργικά και προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα, με συμβολή από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες

Επίδειξη ισχύος από την Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας €4,87 δισ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, με την ανακοίνωση ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ παρών στη δημόσια διαβούλευση του ν/σ για την αρωγή και την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών

ΕΔΟΕΑΠ: Οδηγίες προστασίας ενόψει νέας ανόδου της θερμοκρασίας

Πώς αντιμετωπίζονται συμπτώματα όπως πονοκέφαλος, ατονία, ναυτία ή ταχυπαλμία, και ποιες ομάδες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής

Proud beyond labels: Η Generali ανοίγει ουσιαστικό διάλογο για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς

Γιατί η συμπερίληψη, σύμφωνα με την εταιρεία, «ξεκινά όταν κάθε άνθρωπος αισθάνεται ότι ανήκει», και καθορίζει το μέλλον των σύγχρονων οργανισμών