back to top
27.1 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

Θ. Σκυλακάκης για το σχέδιο Πισσαρίδη και τους επόμενους δύσκολους μήνες

Σις τρέχουσες εξελίξεις, τις προκλήσεις της πανδημίας, το σχέδιο Πισσαρίδη και την εικόνα της αγοράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά με τις αλλαγές στην φορολογία και την ομογενοποίηση των επιδομάτων που προτείνει το σχέδιο Πισσαρίδη, ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μόνιμη αλλαγή που να αφορά τον προϋπολογισμό του 2021, μιλώντας στο MEGA.

- Advertisement -

Μιλώντας για τις αλλαγές στην φορολογία τόνισε πως έχουν και δημοσιονομικό κόστος μόνιμο. «Ότι έχει μόνιμο δημοσιονομικό κόστος δεν είναι στο τραπέζι τώρα, γιατί έχουμε την κρίση του Covid. Έχουμε ελευθερία δημοσιονομική υπό τον όρο να μην λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα. Θα αξιολογήσουμε αυτά τα τμήματα του σχεδίου Πισσαρίδη, μετά τον Μάρτιο-Απρίλιο, που υπολογίζουμε ότι με τη βοήθεια των εμβολίων θα τελειώσει το οξύτατο κομμάτι της κρίσης και θα μπούμε στην σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας», είπε.

Όπως, σημείωσε, οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι» από πολλές πλευρές.

- Advertisement -

«Από τη μία έχουμε τα δημοσιονομικά που καλύπτουμε δαπάνες χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα όλοι κουράζονται, ψυχολογικά και οικονομικά από το lockdown. Χάνονται άνθρωποι. Δύσκολη εποχή που χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση, για να την ξεπεράσουμε».

Όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης

«Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε. Φόροι, οι οποίοι δεν θέλουμε να προέρχονται από αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά από ένα μέρισμα ανάπτυξης. Αυτά τα χρήματα σε μάκρος του χρόνου θα τα πληρώσουμε πίσω, πρέπει να τα ξοδεύουμε με τη συνειδητοποίηση ότι το κράτος δεν βρήκε κάποια πετρελαιοπηγή. Δανείζεται από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης.

«Θα βγούμε από το lockdown με εφαρμογή αναλογική με αυτή που κάναμε τον περασμένο Μάιο. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι επιχειρήσεις από το lockdown, θα σταματήσουν σταδιακά οι αναστολές και θα πάμε σε μια κάποια πιο φυσιολογική κατάσταση. Κάθε εβδομάδα lockdown πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία. Το έλεγα από την αρχή ότι έπρεπε να φυλάξουμε δυνάμεις από την αρχή τις κρίσεις. Καταφέρουμε να έχουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της κρίσης» πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε ότι στην τελευταία φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, συμμετείχαν περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις.

«Αυτή η επιστρεπτέα έχει σημασία γιατί οι επιχειρήσεις με εργαζομένους, είχαν διπλάσιο ενδιαφέρον. Μπήκαν και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κάνουν απολύσεις μέχρι τον Απρίλιο, οπότε και πιστεύουμε ότι τότε θα είναι το τέλος της κρίσης. Μπαίνει ασπίδας προστασίας στην εργασία τους επόμενους μήνες» ανέφερε, λέγοντας ότι ενδέχεται η επιστρεπτέα προκαταβολή Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να ενωθούν και να καταβληθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

8th MedTech Conference: Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία

  Οι σκόπελοι και οι προκλήσεις για τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αναδείχθηκαν στο 8th MedTech Conference με τίτλο «Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία».

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Κ. Κουτσόπουλος: Καταπολέμηση απάτης και εξοικονόμηση πόρων με την πλατφόρμα CoReact

Μια ΑΙ λύση σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασε ο CPO της Covariance στο #inco26

Ξεπέρασε το 8% η αύξηση ασφαλίστρων υγείας για πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους το 2026

Η ανάλυση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής αναδεικνύει ζητήματα κατανομής των αυξήσεων, επαρκούς τεκμηρίωσης και ενημέρωσης των ασφαλισμένων

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Π. Λελεδάκης: «AI Revolution & Insurance Market – Season 2»

Exclusive Closing Keynote από τον Founder & CEO του IFAAcademy στο 19th Insurance Conference – #inco26

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26