back to top
34.3 C
Athens
Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2026

Θ. Σκυλακάκης για το σχέδιο Πισσαρίδη και τους επόμενους δύσκολους μήνες

Σις τρέχουσες εξελίξεις, τις προκλήσεις της πανδημίας, το σχέδιο Πισσαρίδη και την εικόνα της αγοράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά με τις αλλαγές στην φορολογία και την ομογενοποίηση των επιδομάτων που προτείνει το σχέδιο Πισσαρίδη, ο κ. Σκυλακάκης, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μόνιμη αλλαγή που να αφορά τον προϋπολογισμό του 2021, μιλώντας στο MEGA.

- Advertisement -

Μιλώντας για τις αλλαγές στην φορολογία τόνισε πως έχουν και δημοσιονομικό κόστος μόνιμο. «Ότι έχει μόνιμο δημοσιονομικό κόστος δεν είναι στο τραπέζι τώρα, γιατί έχουμε την κρίση του Covid. Έχουμε ελευθερία δημοσιονομική υπό τον όρο να μην λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα. Θα αξιολογήσουμε αυτά τα τμήματα του σχεδίου Πισσαρίδη, μετά τον Μάρτιο-Απρίλιο, που υπολογίζουμε ότι με τη βοήθεια των εμβολίων θα τελειώσει το οξύτατο κομμάτι της κρίσης και θα μπούμε στην σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας», είπε.

Όπως, σημείωσε, οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι» από πολλές πλευρές.

- Advertisement -

«Από τη μία έχουμε τα δημοσιονομικά που καλύπτουμε δαπάνες χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα όλοι κουράζονται, ψυχολογικά και οικονομικά από το lockdown. Χάνονται άνθρωποι. Δύσκολη εποχή που χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση, για να την ξεπεράσουμε».

Όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης

«Κάθε ευρώ που ξοδεύουμε τώρα είναι φόροι που κάποια στιγμή θα μπούνε. Φόροι, οι οποίοι δεν θέλουμε να προέρχονται από αύξηση φορολογικών συντελεστών, αλλά από ένα μέρισμα ανάπτυξης. Αυτά τα χρήματα σε μάκρος του χρόνου θα τα πληρώσουμε πίσω, πρέπει να τα ξοδεύουμε με τη συνειδητοποίηση ότι το κράτος δεν βρήκε κάποια πετρελαιοπηγή. Δανείζεται από το εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης.

«Θα βγούμε από το lockdown με εφαρμογή αναλογική με αυτή που κάναμε τον περασμένο Μάιο. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι επιχειρήσεις από το lockdown, θα σταματήσουν σταδιακά οι αναστολές και θα πάμε σε μια κάποια πιο φυσιολογική κατάσταση. Κάθε εβδομάδα lockdown πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία. Το έλεγα από την αρχή ότι έπρεπε να φυλάξουμε δυνάμεις από την αρχή τις κρίσεις. Καταφέρουμε να έχουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της κρίσης» πρόσθεσε.

Τέλος, σημείωσε ότι στην τελευταία φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, συμμετείχαν περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις.

«Αυτή η επιστρεπτέα έχει σημασία γιατί οι επιχειρήσεις με εργαζομένους, είχαν διπλάσιο ενδιαφέρον. Μπήκαν και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα κάνουν απολύσεις μέχρι τον Απρίλιο, οπότε και πιστεύουμε ότι τότε θα είναι το τέλος της κρίσης. Μπαίνει ασπίδας προστασίας στην εργασία τους επόμενους μήνες» ανέφερε, λέγοντας ότι ενδέχεται η επιστρεπτέα προκαταβολή Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου να ενωθούν και να καταβληθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

Το βίντεο της 4ης Συνδιάσκεψης: Το ΕΣΠΑ οι φόροι και η ένταση- Τι διαμείφθηκε

Το Insurnace World κάλυψε στενά την 4η Εθνική Συνδιάσκεψη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μετέδωσε ήδη σημαντικά σημεία του

8th MedTech Conference: Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία

  Οι σκόπελοι και οι προκλήσεις για τον κλάδο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων αναδείχθηκαν στο 8th MedTech Conference με τίτλο «Η ιατρική τεχνολογία μετά την πανδημία».

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υπεγράφη η πρώτη ενιαία ΕΣΣΕ της CrediaBank

Η πρώτη ενιαία Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση μετά τη συνένωση δημιουργεί κοινό πλαίσιο αμοιβών και παροχών για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού

Ευ. Τουρνάς: Επένδυση στην πρόληψη, στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και στην αποκατάσταση

Η λογική του νέου μοντέλου είναι διπλή: ταχύτερη κρατική παρέμβαση, αλλά ταυτόχρονα αυστηρότεροι έλεγχοι

Φυσικές καταστροφές: Νέο μοντέλο κρατικής αρωγής με το βλέμμα στην ασφάλιση

Στο e-Άδειες η αποκατάσταση, με στόχο τις ταχύτερες ενισχύσεις

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τι λέει η Generali για τις νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας που ισχύουν από σήμερα

Κρίσιμος, τονίζει η εταιρεία, είναι ο ρόλος των συνεργατών της που βρίσκονται κοντά στον ασφαλισμένο

Ποιο μέρος της δουλειάς θα «παραχωρήσει» ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής στην ΤΝ

Ο Δ. Γαβαλάκης μάς καλεί να απελευθερώσουμε χρόνο και να επενδύσουμε περισσότερο εκεί όπου ο άνθρωπος εξακολουθεί να έχει πραγματική αξία

ΕΑΔΕ: Συνάντηση εργασίας με τη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ ΒΤ Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας Μ. Αποστολάκη

Συζητήθηκαν θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με γνώμονα την υγιή ανάπτυξη του κλάδου

Η επιστροφή στην καθημερινότητα και η αξία της πρόνοιας

Το μήνυμα της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής για «λιγότερο άγχος και περισσότερη σιγουριά» έρχεται να ακουμπήσει σε μια ανάγκη πέρα από την αποζημίωση