back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026

Για 15 μέρες η επίταξη των δυο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορωνοϊού COVID-19. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους τίθενται πλέον στη διάθεση της τέταρτης υγειονομικής περιφέρειας.

Πρόκειται για τη Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κα τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης που δεσμεύονται αναγκαστικά προς χρήση από το ελληνικό δημόσιο. Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ενώ, αν και απεστάλη αίτημα, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό και επιτάσσονται δύο ιδιωτικές κλινικές.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, με τη σχετική διορία να εκπνέει το βράδυ της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non-COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

- Advertisement -

Στον νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες τους, αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

«Πόλεμος» στα ασφάλιστρα υγείας: Οι αυξήσεις που φέρνουν αναταραχή στην αγορά

Nοσοκομεία και κλινικές συνεχίζουν να αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους, ασκώντας επιπλέον πίεση στις ασφαλιστικές και, τελικά, στους πολίτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα: Τα νέα ευρήματα της διαΝΕΟσις

Οι ερευνητές ανέλυσαν αναρτήσεις από το 2021 έως το 2024 και εντόπισαν σχεδόν στις μισές ισχυρισμούς για τους κινδύνους του εμβολιασμού

Νόσος Alzheimer: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η πρώτη εξέταση αίματος για τον αποκλεισμό της νόσου

Η Elecsys® pTau181 της Roche Diagnostics Hellas αποτελεί ένα νέο, λιγότερο επεμβατικό εργαλείο που μπορεί να επιταχύνει τη διαγνωστική διαδικασία

Το Ωνάσειο δεύτερος πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα

Η έρευνα «Randstad Employer Brand» αποτυπώνει την εμπιστοσύνη που εμπνέει το Ωνάσειο ως εργασιακό περιβάλλον και τη διαχρονική επένδυση στους ανθρώπους του

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Υπερταμείο μετονομάζεται σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

Η μετονομασία σηματοδοτεί μια ουσιαστική αλλαγή αποστολής και στρατηγικού προσανατολισμού

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»