back to top
28.7 C
Athens
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026

Για 15 μέρες η επίταξη των δυο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορωνοϊού COVID-19. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους τίθενται πλέον στη διάθεση της τέταρτης υγειονομικής περιφέρειας.

Πρόκειται για τη Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κα τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης που δεσμεύονται αναγκαστικά προς χρήση από το ελληνικό δημόσιο. Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ενώ, αν και απεστάλη αίτημα, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό και επιτάσσονται δύο ιδιωτικές κλινικές.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, με τη σχετική διορία να εκπνέει το βράδυ της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non-COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

- Advertisement -

Στον νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες τους, αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

«Πόλεμος» στα ασφάλιστρα υγείας: Οι αυξήσεις που φέρνουν αναταραχή στην αγορά

Nοσοκομεία και κλινικές συνεχίζουν να αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους, ασκώντας επιπλέον πίεση στις ασφαλιστικές και, τελικά, στους πολίτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι, πώς εφαρμόζεται, ποιες είναι οι ενδείξεις της

Μια από τις πιο άμεσα δραστικές παρεμβάσεις της σύγχρονης ιατρικής, που απαιτεί οργανωμένη μονάδα, εξειδικευμένο προσωπικό και αυστηρή τήρηση πρωτοκόλλων

Ο Δρ Gundo Weiler νέος εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Ελλάδα – Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας

Αναλαμβάνει καθήκοντα με στόχο την ενίσχυση της ποιότητας φροντίδας και της ασφάλειας των ασθενών σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες εγκαινιάζουν το «Ιατρείο Ζωής μετά τη Νόσο» για ολοκληρωμένη αξιολόγηση ύστερα από σοβαρή ασθένεια

Στόχος η συνολική εκτίμηση της τρέχουσας υγείας και η διαμόρφωση εξατομικευμένων κατευθύνσεων για ευεξία, λειτουργικότητα και ενεργή καθημερινότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Σπύρος Ιερείδης: «Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δεν θα είναι η πρόβλεψη, αλλά η ικανότητα προσαρμογής»

Συνέντευξη του CFA, Chartered MCSI Manager Asset Management της CISCO (Cyprus Investment & Securities Corp. Ltd), στον Λάμπρο Ρόδη

Εθνική Ασφαλιστική: Κέρδισε το στοίχημα των 350.000 και ανεβάζει τον πήχη στις 800.000

Η νέα ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου του 2027

SOS της EIOPA για το Nat Cat gap: Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό των καταστροφών;

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα βρίσκεται πλέον ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Greek Hospitality Awards 2026: Η κορυφαία συνάντηση της ελληνικής φιλοξενίας σάς περιμένει

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2026 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, παρουσία στελεχών του τουριστικού κλάδου, εκπροσώπων φορέων και ΜΜΕ

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας