back to top
20.8 C
Athens
Σάββατο 9 Μαΐου 2026

Για 15 μέρες η επίταξη των δυο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Στην επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη προχώρησε το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορωνοϊού COVID-19. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους τίθενται πλέον στη διάθεση της τέταρτης υγειονομικής περιφέρειας.

Πρόκειται για τη Γενική Κλινική Λυσίμαχος Γρηγ. Σαραφιανός Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη κα τη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης που δεσμεύονται αναγκαστικά προς χρήση από το ελληνικό δημόσιο. Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της και για χρονικό διάστημα 15 ημερών.

- Advertisement -

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ενώ, αν και απεστάλη αίτημα, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό και επιτάσσονται δύο ιδιωτικές κλινικές.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί έγγραφο του Γενικού Γραμματέα των Υπηρεσιών Υγείας προς την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, με τη σχετική διορία να εκπνέει το βράδυ της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου, όπως και του δεύτερου κύματος της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενέταξε στον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης, τόσο τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την ΠΦΥ όσο και κλίνες απλές και ΜΕΘ non-COVID του ιδιωτικού τομέα, σε αγαστή συνεργασία.

- Advertisement -

Στον νομό Θεσσαλονίκης και μετά το πολύ επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο που δοκιμάζει τα όρια των νοσοκομείων όπως και του προσωπικού, κρίθηκε απαραίτητο να λειτουργήσουν απλές κλίνες COVID-19 και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αφ’ ενός διότι τα νοσοκομεία του ΕΣΥ πρέπει να συνεχίσουν με ασφάλεια τις εφημερίες τους, αφ’ ετέρου διότι πρέπει να αποφευχθεί η πιθανότητα ενδο-νοσοκομειακής διασποράς του κορωνοϊού λόγω του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των νοσηλευόμενων.

Απεστάλη σχετικό αίτημα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια και παρά την προσπάθεια, δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης.

Κατόπιν τούτου, βάσει του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας και στο πλαίσιο του σχετικού νόμου που έχει ψηφιστεί στη Βουλή, από σήμερα 20/11/2020 με βάση το ΦΕΚ 5148, επιτάσσονται 2 ιδιωτικά θεραπευτήρια και το προσωπικό τους και τίθενται στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλ. Σαρρηγεωργίου από τη ΓΣ της ΕΑΕΕ: Τρεις παρεμβάσεις στην υγεία

Τι ζήτησε από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

ΕΟΠΥΥ: Νέο πλαίσιο για τις κλίνες ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές από το 2026

Με βάση το επικαιροποιημένο πρότυπο σύμβασης και τις διατάξεις του ΕΚΠΥ, αυστηροποιούνται οι κανόνες διαθεσιμότητας και αποζημίωσης των κλινών

Εθνική Ασφαλιστική: Σχεδιάζει νέα κίνηση στον χώρο της υγείας

Κίνηση ματ απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες κυρίως ευθύνονται για τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα

«Πόλεμος» στα ασφάλιστρα υγείας: Οι αυξήσεις που φέρνουν αναταραχή στην αγορά

Nοσοκομεία και κλινικές συνεχίζουν να αναπροσαρμόζουν τα τιμολόγιά τους, ασκώντας επιπλέον πίεση στις ασφαλιστικές και, τελικά, στους πολίτες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

e-ΕΦΚΑ: Το νέο ΟΠΣ κάνει… restart στην κοινωνική ασφάλιση

Το ενοποιημένο ψηφιακό οικοσύστημα του φορέα υπόσχεται παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις

Νέος Φάκελος Ασφάλισης Υγείας: Ο ΕΟΠΥΥ περνά σε νέα ψηφιακή εποχή

Η ανανεωμένη πλατφόρμα υπόσχεται ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο φιλική πρόσβαση των πολιτών στα στοιχεία της ασφαλιστικής τους κάλυψης

Στα σκαριά 40 νέες Μονάδες Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας

Στόχος του Υπουργείου, η διασφάλιση καθολικής, ισότιμης και δωρεάν πρόσβασης σε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Γιορτή της Μητέρας: Η δύναμη της CYPRIALIFE Ελλάδος στο πλευρό κάθε γυναίκας

Tο ασφαλιστικό πρόγραμμα Bonjour Woman’s Care, σε προνομιακή τιμή, γίνεται το ιδανικό δώρο για αυτή την ημέρα «Προσφοράς, Ασφάλειας και Αγάπης»

Δεκαπλή βράβευση απέσπασε η Eurolife FFH για τις προωθητικές της ενέργειες

Η εταιρεία διακρίθηκε στα Promotional Marketing Awards 2026 για καμπάνιες και ενέργειες που έφεραν την ασφάλιση πιο κοντά στους καταναλωτές

Οδηγώντας με μεγαλύτερη σιγουριά: η αξία της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης

Η EUROINS επενδύει στη δημιουργία σύγχρονων, ευέλικτων προγραμμάτων αυτοκινήτου, που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των οδηγών

Οι ασφαλιστικές εντείνουν τη μάχη κατά της απάτης – Νέα έκθεση της ΕΑΕΕ

Η ασφαλιστική απάτη, επισημαίνει η Ένωση, αποτελεί μια πρακτική που επιβαρύνει τελικά το σύνολο των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις