back to top
30.1 C
Athens
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026

Πάρτε κινδύνους cyber λέει η Verisk, μάθετε πως

Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο αυξάνεται, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχυ των συνολικών κινδύνων και πολύ περισσότερο στις αλυσίδες εφοδιασμού κεφαλαίων. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή δεν είναι μόνο ότι αυξάνονται οι cyber κίνδυνοι είναι και το γεγονός ότι οι ασφαλιστές δεν παίρνουν κινδύνους, ή τους παίρνουν και τους δίνουν στους αντασφαλιστές. Αυτό δημιουργεί στενότητα στο capacity των αντασφαλιστών και γεννά νέα ερωτήματα για μία δυναμική είσοδο της αγοράς των ILS στους cyber κινδύνους.

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Είναι ανάγκη τονίζει η Verisk να κατανοήσουμε συνολικά τους κινδύνους και πως αυτοί κινούνται μέσα στο σύμπαν και το διαμορφώνουν.

Σε έναν ολοένα και περισσότερο διασυνδεδεμένο και ψηφιοποιημένο κόσμο, η απειλή στον κυβερνοχώρο είναι τόσο πραγματική όσο ποτέ άλλοτε. Αυξημένη είναι και η πιθανότητα τεράστιας συσσώρευσης κινδύνων που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες.

- Advertisement -

Για τους ασφαλιστές  και αντασφαλιστές υπογραμμίζει η Verisk  ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο έχει καταστεί πολύ γρήγορα μία μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα μία σημαντική πρόκληση.  Ωστόσο, παρόλο που η αγορά αντασφαλίσεων στον κυβερνοχώρο επεκτείνεται, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να κάνει  ο κλάδος.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες επιχειρήσεις από το ήμισυ των επιχειρήσεων του του Fortune 500 θα μπορούσε να επωφεληθεί με νέα προγράμματα καλύψεων.

Και ενώ υπάρχει πολύ υλικό για ασφάλιση και η αγορά θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, ρίχνοντας στην αγορά περισσότερα κεφάλαια, η Verisk δεν υποστηρίζει πως στο κομμάτι αυτό μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Για την Verisk ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν οι ασφαλιστές να αναλάβουν να εκτεθούν περισσότερο στον κυβερνοχώρο.

Το 40% των κινδύνων σε γενικές γραμμές παραχωρείται στου αντασφαλιστές, έτσι οι ασφαλιστές δεν κρατούν κινδύνους . Οι αντασφαλιστές με τον τρόπο αυτό εξαντλούν το capacity που διαθέτουν ενώ από την άλλη πλευρά τα ILS εξετάζουν όλο και περισσότερο εναλλακτικούς τρόπους εισόδων των στην αγορά.

Για την Verisk οι ασφαλιστές είναι αναγκαίο να κατανοήσουν τους κινδύνους αυτούς καλύτερα ώστε να μην αναγκάζονται να παραχωρούν μεγάλο ποσοστό στους αντασφαλιστές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

26th Insurance & Reinsurance Meeting: Ξεκινά σήμερα με εκδηλώσεις των Aon και Eurolife FFH

Ένας θεσμός συνυφασμένος με το νησί της Ύδρας – Το πρόγραμμα των συζητήσεων και των networking events

Κίνδυνοι και προκλήσεις από τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών

Σύμφωνα με τον καθηγητή Εμβιομηχανικής-Εργονομίας & Αθλητικής Τραυματολογίας ΣΕΦΑΑΔ-ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Παναγιώτη Β. Τσακλή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα μέλη ΔΣ και Αντιπρόεδροι στην AMICE

Το αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης της Ένωσης αποσκοπεί σε ισχυρή εκπροσώπηση των μελών και αποτελεσματική ηγεσία σε όλους τους τομείς

ΕΑΔΕ: Η αναθεώρηση της Οδηγίας IDD αλλάζει τα δεδομένα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ευρώπη

Στο επίκεντρο της αναθεώρησης, το «Value for Money», οι προμήθειες, η ψηφιακή διανομή και η υποστήριξη των μικρομεσαίων διαμεσολαβητών

Μακελειό με τις πτωχεύσεις το 2026, ανεβαίνει το ρίσκο, σύμφωνα με νέα μελέτη της Coface

Οι προβλέψεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για το 2026 – Τα υψηλά επιτόκια επιδεινώνουν την κατάσταση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Ωνάσειο δεύτερος πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα

Η έρευνα «Randstad Employer Brand» αποτυπώνει την εμπιστοσύνη που εμπνέει το Ωνάσειο ως εργασιακό περιβάλλον και τη διαχρονική επένδυση στους ανθρώπους του

Αντίστροφη μέτρηση για το 7o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Το Συνέδριο της 18ης Ιουνίου θα συγκεντρώσει 50+ κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ο Χάρης Δημητρίου εντάσσεται στην Karavias ως Underwriting Director of International Business

Με εμπειρία από την αγορά του Λονδίνου και εξειδικευμένους κλάδους

Generali Greece: Η «εξατομικευμένη πρόληψη» φέρνει νέα προσέγγιση στη φροντίδα του μωρού

Μέσω συστηματικής παρακολούθησης της υγείας του βρέφους, τακτικών ελέγχων αλλά και ψηφιακών εργαλείων, πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο

Νέα μέλη ΔΣ και Αντιπρόεδροι στην AMICE

Το αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης της Ένωσης αποσκοπεί σε ισχυρή εκπροσώπηση των μελών και αποτελεσματική ηγεσία σε όλους τους τομείς