back to top
18 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Πάρτε κινδύνους cyber λέει η Verisk, μάθετε πως

Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο αυξάνεται, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχυ των συνολικών κινδύνων και πολύ περισσότερο στις αλυσίδες εφοδιασμού κεφαλαίων. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή δεν είναι μόνο ότι αυξάνονται οι cyber κίνδυνοι είναι και το γεγονός ότι οι ασφαλιστές δεν παίρνουν κινδύνους, ή τους παίρνουν και τους δίνουν στους αντασφαλιστές. Αυτό δημιουργεί στενότητα στο capacity των αντασφαλιστών και γεννά νέα ερωτήματα για μία δυναμική είσοδο της αγοράς των ILS στους cyber κινδύνους.

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Είναι ανάγκη τονίζει η Verisk να κατανοήσουμε συνολικά τους κινδύνους και πως αυτοί κινούνται μέσα στο σύμπαν και το διαμορφώνουν.

Σε έναν ολοένα και περισσότερο διασυνδεδεμένο και ψηφιοποιημένο κόσμο, η απειλή στον κυβερνοχώρο είναι τόσο πραγματική όσο ποτέ άλλοτε. Αυξημένη είναι και η πιθανότητα τεράστιας συσσώρευσης κινδύνων που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες.

- Advertisement -

Για τους ασφαλιστές  και αντασφαλιστές υπογραμμίζει η Verisk  ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο έχει καταστεί πολύ γρήγορα μία μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα μία σημαντική πρόκληση.  Ωστόσο, παρόλο που η αγορά αντασφαλίσεων στον κυβερνοχώρο επεκτείνεται, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί να κάνει  ο κλάδος.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες επιχειρήσεις από το ήμισυ των επιχειρήσεων του του Fortune 500 θα μπορούσε να επωφεληθεί με νέα προγράμματα καλύψεων.

Και ενώ υπάρχει πολύ υλικό για ασφάλιση και η αγορά θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, ρίχνοντας στην αγορά περισσότερα κεφάλαια, η Verisk δεν υποστηρίζει πως στο κομμάτι αυτό μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Για την Verisk ένα καλό σημείο εκκίνησης θα ήταν οι ασφαλιστές να αναλάβουν να εκτεθούν περισσότερο στον κυβερνοχώρο.

Το 40% των κινδύνων σε γενικές γραμμές παραχωρείται στου αντασφαλιστές, έτσι οι ασφαλιστές δεν κρατούν κινδύνους . Οι αντασφαλιστές με τον τρόπο αυτό εξαντλούν το capacity που διαθέτουν ενώ από την άλλη πλευρά τα ILS εξετάζουν όλο και περισσότερο εναλλακτικούς τρόπους εισόδων των στην αγορά.

Για την Verisk οι ασφαλιστές είναι αναγκαίο να κατανοήσουν τους κινδύνους αυτούς καλύτερα ώστε να μην αναγκάζονται να παραχωρούν μεγάλο ποσοστό στους αντασφαλιστές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

S&P για τους αντασφαλιστές ενόψει «Rendez-Vous de Septembre»

Mε ιστορία άνω των 60 ετών, το RVS θα συγκεντρώσει 5-9/9 στο Πριγκιπάτο του Μονακό αντασφαλιστές, μεσίτες, underwriters, επενδυτές, πελάτες

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Medifirst: Κατ’ οίκον αιμοληψία για μεγαλύτερη ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

Μια υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες όσων δυσκολεύονται να μετακινηθούν ή επιθυμούν να πραγματοποιούν τις απαραίτητες εξετάσεις τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

H ERGO Group πιστεύει στη δύναμη της ΑΙ και το κάνει πράξη

Από την 1η Οκτωβρίου 2026, ο Guy Goldstein αναλαμβάνει τον νεοσύστατο ρόλο του Chief Artificial Intelligence Officer

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea