back to top
14.2 C
Athens
Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025

Στα 4 δισ. το λειτουργικό αποτέλεσμα της Generali

της Ελενας Ερμείδου

Στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε το λειτουργικό αποτέλεσμα της Ιταλικής Generali  κατά το εννέαμηνο του έτους, χάριν της ανάπτυξης που διέγραψε στο διάστημα αυτός, ο κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων καθώς και ο κλάδος Διαχείρισης Κεφαλαίων.

- Advertisement -

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα ασφάλιστρα στο 89,7%, μειωμένος κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες . Το Περιθώριο των Νέων Επιχειρήσεων έφτασε στα επίπεδα του 4,10%, μειωμένο μόλις 0,18 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα μεικτά ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 52 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 0,3% υποβοηθούμε από τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων που παρουσίασε ανθεκτικότητα και την θετική ανάπτυξη που διέγραψε ο κλάδος Ζωής, +0.4%. Οι καθαρές εισροές από τον κλάδο Ζωή παρέμειναν στα επίπεδα των 9,3 δισεκατομμυρίων ευρώ μειωμένες κατά 13% και οι τεχνικές προβλέψεις για τον κλάδο αυξήθηκαν 1,9%, στα 376, 3 δισεκατομμύρια.

- Advertisement -

Τα κεφάλαια υπό Διαχείριση Τρίτων στα  160.576 εκατομμύρια με πτώση μόλις 0,8%. Παρά την μεταβλητότητα που επικράτησε στις αγορές κεφαλαίων σημειώθηκε βελτίωση με θετικές καθαρές εισροές το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο.

Η κεφαλαιακή θέση του Ομίλου ενισχύθηκε με τον δείκτη Φερεγγυότητας στο 203%, αυξημένος κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου στα 1,297 εκατομμύρια μειωμένα κατά 40%  μεταξύ άλλων λόγω των επιδόσεων των κεφαλαιαγορών αλλά και της συνεισφορά του Ομίλου  ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στο Ταμείο «Extraordinary International Fund» για τα πανδημικά συμβάντα.

Εξαιρουμένης της συνεισφορά στο Ταμείο Extraordinary International Fund για τον Covid-19 και των δαπανών που έγιναν για τον μετασχηματισμό στο διοίκηση του κλάδου Ευθυνών, τα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώνονται στα 1,629 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 13%.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 18 Νοεμβρίου, η Generali στην διάρκεια της Διαδικτυακής Ημέρας των Επενδυτών θα ενημερώσει για την σχετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί πάνω στα πλάνα του στρατηγικού της σχεδιασμού για το 2021 “Generali 2021”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Νέος Διευθυντής Πωλήσεων Δικτύου Εταιρικών Συνεργατών ο Βασίλης Αντύπας

Με πολυετή πείρα στον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Αντύπας αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του Δικτύου

Generali Hellas και Ευρωκλινική: Η αξία της συνένωσης

Οι δύο οργανισμοί μαζί μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέο μοντέλο ολοκληρωμένης φροντίδας

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Ομίλου της Ευρωκλινικής από την Generali Hellas

Π. Δημητρίου: «Δημιουργούμε ένα ισχυρότερο, πιο ευέλικτο και σύγχρονο μοντέλο υγείας, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας»

Η Generali στα Καλάβρυτα, με το Εταιρικό Υβριδικό Δίκτυο Συνεργατών

Για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα βραβεύτηκαν οι πρώτοι του δικτύου, με ένα τριήμερο γεμάτο εικόνες, δράσεις και εκπλήξεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Η AIG γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Salford City FC με ορίζοντα το 2030

Ο σύλλογος έχει τα τελευταία χρόνια προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, λόγω της ιδιοκτησιακής δομής αλλά και των φιλοδοξιών του

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία