back to top
18.6 C
Athens
Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία

Mε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία των Συνεταίρων του Συνεργατικού Σχήματος “ΠΑΝΟΡΜΟΣ”, την Τετάρτη 21.10.2020, (σε συνέχεια της εξίσου επιτυχούς 1ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του στις 14.07.2020).

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ ίδρυσε Τράπεζα Αίματος (αρχές του καλοκαιριού) για τoυς Συνεταίρους/Μέλη του,  σε διασύνδεση με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του Λαϊκού Νοσοκομείο Αθηνών, Γουδί-Αθήνα, Αττικής (όπου και η Πανεπιστημονική Αιματολική Κλινική του Πανεπιστημίου  Αθηνών).

- Advertisement -

Στα δύο πρώτα καλέσματα δεν προσήλθαν μόνο Εταίροι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους , φίλοι, ακόμη και Ασφαλισμένοι των Συνεταίρων.

Σκοπός και της 2ης & όλων των ακόλουθων/μελλοντικών αιμοδοσιών του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, αλλά και κάθε “ατομικής” εθελοντικής αιμοδοσίας του κάθε Συνεταίρου, στον δικό του χρόνο και με το δικό του πρόγραμμα, είναι να σχηματιστεί ένα “απόθεμα” φιαλών/ασκών αίματος, υπέρ του ΠΑΝΟΡΜΟΥ. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ θα αποκτήσει “μόνιμους” εθελοντές αιμοδότες που θα εφοδιαστούν και με την ηλεκτρονική κάρτα του “Εθελοντή Αιμοδότη”.

- Advertisement -

Από το απόθεμα αυτό θα μπορεί καθένας από τους Συνεταίρους να “αντλεί” φιάλες αίματος, υπέρ του ιδίου, των μελών της οικογενείας ,συγγενών ή και φίλων που θα έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη καλύφθηκαν άκρως επείγουσες και άμεσες ανάγκες μελών και οικείων του Συνεργατικού Σχήματος (παροχή πολλαπλών φιαλών/ασκών αίματος).

Παράλληλα, οι εθελοντές του ΠΑΝΟΡΜΟΥ θα μπορούν να προβαίνουν κατά συνείδηση – σε δεύτερο χρόνο – ως “αιμοπεταλιοδότες” και σε παροχή “αιμοπεταλίων”, καλύπτοντας ανάγκες όσων νοσούν από “επιθετική” (συνήθως νεοπλασματική) νόσο του αίματος υπέρ της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής του ΛΑΙΚΟΥ Νοσοκομείου.

Η Πρωτοβουλία αυτή συγκαταλέγεται στην ευρύτερη δραστηριότητα του Συνεργατικού Σχήματος και δεν έχει να κάνει μόνο με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά με την προσωπική, ατομική ευθύνη και υποχρέωση του καθενός μας ,έναντι του πολύ σοβαρού αυτού Κοινωνικού Ελλείματος.

Αρκετοί Συνεταίροι δεν είναι μόνο αιμοδότες, αλλά και Δωρητές Οργάνων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όσοι απαρτίζουν το Συνεργατικό Σχήμα, δεν είναι μόνο Σοβαροί Επαγγελματίες, δεν τους συνδέει μόνο το επαγγελματικό συμφέρον, αλλά διακατέχονται από Συναδελφική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Ευαισθησία.

Σημειώνεται ότι: Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των “Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)” του “Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (ΕΜΑ)” (https://blooddonorregistry.gr/ ) με τον αριθμό μητρώου 15679 και έχει διασυνδεθεί με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του “Λαϊκού” Νοσοκομείο, όπου τηρείται η “μερίδα/απόθεμά” του.

Οποιοσδήποτε θέλει να δώσει εθελοντικά αίμα υπέρ της “Τράπεζας Αίματος” του ΠΑΝΟΡΜΟΥ μπορεί να επισκέπτεται οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, στην Ελληνική επικράτεια, όπου αιμοδοτεί – δηλώνοντας απαραίτητα τον κωδικό μητρώου 15679 και το όνομα ΠΑΝΟΡΜΟΣ [Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)].

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AIG Greece

Στο πλαίσιο του «Volunteering Month» της εταιρείας, που επιβεβαιώνει ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο

Σε τροχιά επιτυχίας η Επιθεώρηση Χρυσολόγου – Βραβεύσεις με κοινωνικό μήνυμα και ισχυρό αποτύπωμα για το 2026

Μια βραδιά που συνδύασε την αποτίμηση της προηγούμενης χρονιάς με τον σχεδιασμό για το μέλλον – Δηλώσεις Χ. Χρυσολόγου στην κάμερα του «IW»

Σήμα Διαφορετικότητας: Έως 20/4 δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα του ΕΕΑ και του Υπ. Κοινωνικής Συνοχής

Η Ημερίδα με θέμα «Σήμα Διαφορετικότητας: Γίνε Εργοδότης ίΣων Ευκαιρίων» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 21 Απριλίου

ΕΕΑ: Πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές ενόψει Πάσχα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Οι ΜμΕ, μέσω των δράσεων του ΕΕΑ, ενισχύουν τη συνοχή και την ανθρωπιά»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ν. Κατσιμπέρης από το DEF26: Η αξία του ασφαλιστικού συμβούλου κρίνεται πριν τη ζημία

H Nak Insurance Brokers επιλέγει μια διαφορετική προσέγγιση, επενδύοντας στην ποιοτική συμβουλευτική και στην ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης

Δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AIG Greece

Στο πλαίσιο του «Volunteering Month» της εταιρείας, που επιβεβαιώνει ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο

Φ. Μιχάλη από το DEF26: Το πραγματικό στοίχημα δεν είναι να προσθέτουμε χρόνια στη ζωή μας, αλλά ζωή στα χρόνια που έρχονται

Ιδιαίτερη σημασία αποδόθηκε στη συνεργασία μεταξύ φορέων με στόχο ένα ολοκληρωμένο «οικοσύστημα μακροζωίας» για όλες τις ηλικιακές ομάδες

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής για τα Greek Exports Awards 2026 – Ψηφίστε έως 29/4

Τα Greek Exports Forum & Awards 2026 έρχονται στις 8 Μαΐου στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Άδ. Γεωργιάδης στο DEF26: Στόχος το 50% στον συμψηφισμό clawback – Νέα ώθηση στις κλινικές μελέτες

Πεδίο δήλωσης συμμετοχής σε κλινικές μελέτες θα προστεθεί στον ΕΗΦΥ, για πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες αλλά και προσέλκυση επενδύσεων

Πώς μειώνουμε τον κίνδυνο άνοιας: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός πρόληψης για την υγεία του εγκεφάλου

Αν και η ηλικία παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου, η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι μεγάλο μέρος της πρόληψης βρίσκεται στα χέρια μας

Ν. Κατσιμπέρης από το DEF26: Η αξία του ασφαλιστικού συμβούλου κρίνεται πριν τη ζημία

H Nak Insurance Brokers επιλέγει μια διαφορετική προσέγγιση, επενδύοντας στην ποιοτική συμβουλευτική και στην ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης

Δράσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την AIG Greece

Στο πλαίσιο του «Volunteering Month» της εταιρείας, που επιβεβαιώνει ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα δεν περιορίζεται σε θεωρητικό επίπεδο