back to top
26.1 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία

Mε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία των Συνεταίρων του Συνεργατικού Σχήματος “ΠΑΝΟΡΜΟΣ”, την Τετάρτη 21.10.2020, (σε συνέχεια της εξίσου επιτυχούς 1ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του στις 14.07.2020).

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ ίδρυσε Τράπεζα Αίματος (αρχές του καλοκαιριού) για τoυς Συνεταίρους/Μέλη του,  σε διασύνδεση με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του Λαϊκού Νοσοκομείο Αθηνών, Γουδί-Αθήνα, Αττικής (όπου και η Πανεπιστημονική Αιματολική Κλινική του Πανεπιστημίου  Αθηνών).

- Advertisement -

Στα δύο πρώτα καλέσματα δεν προσήλθαν μόνο Εταίροι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους , φίλοι, ακόμη και Ασφαλισμένοι των Συνεταίρων.

Σκοπός και της 2ης & όλων των ακόλουθων/μελλοντικών αιμοδοσιών του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, αλλά και κάθε “ατομικής” εθελοντικής αιμοδοσίας του κάθε Συνεταίρου, στον δικό του χρόνο και με το δικό του πρόγραμμα, είναι να σχηματιστεί ένα “απόθεμα” φιαλών/ασκών αίματος, υπέρ του ΠΑΝΟΡΜΟΥ. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ θα αποκτήσει “μόνιμους” εθελοντές αιμοδότες που θα εφοδιαστούν και με την ηλεκτρονική κάρτα του “Εθελοντή Αιμοδότη”.

- Advertisement -

Από το απόθεμα αυτό θα μπορεί καθένας από τους Συνεταίρους να “αντλεί” φιάλες αίματος, υπέρ του ιδίου, των μελών της οικογενείας ,συγγενών ή και φίλων που θα έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη καλύφθηκαν άκρως επείγουσες και άμεσες ανάγκες μελών και οικείων του Συνεργατικού Σχήματος (παροχή πολλαπλών φιαλών/ασκών αίματος).

Παράλληλα, οι εθελοντές του ΠΑΝΟΡΜΟΥ θα μπορούν να προβαίνουν κατά συνείδηση – σε δεύτερο χρόνο – ως “αιμοπεταλιοδότες” και σε παροχή “αιμοπεταλίων”, καλύπτοντας ανάγκες όσων νοσούν από “επιθετική” (συνήθως νεοπλασματική) νόσο του αίματος υπέρ της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής του ΛΑΙΚΟΥ Νοσοκομείου.

Η Πρωτοβουλία αυτή συγκαταλέγεται στην ευρύτερη δραστηριότητα του Συνεργατικού Σχήματος και δεν έχει να κάνει μόνο με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά με την προσωπική, ατομική ευθύνη και υποχρέωση του καθενός μας ,έναντι του πολύ σοβαρού αυτού Κοινωνικού Ελλείματος.

Αρκετοί Συνεταίροι δεν είναι μόνο αιμοδότες, αλλά και Δωρητές Οργάνων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όσοι απαρτίζουν το Συνεργατικό Σχήμα, δεν είναι μόνο Σοβαροί Επαγγελματίες, δεν τους συνδέει μόνο το επαγγελματικό συμφέρον, αλλά διακατέχονται από Συναδελφική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Ευαισθησία.

Σημειώνεται ότι: Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των “Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)” του “Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (ΕΜΑ)” (https://blooddonorregistry.gr/ ) με τον αριθμό μητρώου 15679 και έχει διασυνδεθεί με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του “Λαϊκού” Νοσοκομείο, όπου τηρείται η “μερίδα/απόθεμά” του.

Οποιοσδήποτε θέλει να δώσει εθελοντικά αίμα υπέρ της “Τράπεζας Αίματος” του ΠΑΝΟΡΜΟΥ μπορεί να επισκέπτεται οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, στην Ελληνική επικράτεια, όπου αιμοδοτεί – δηλώνοντας απαραίτητα τον κωδικό μητρώου 15679 και το όνομα ΠΑΝΟΡΜΟΣ [Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)].

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΟΡΙΖΩΝ και Στ. Ζουλινάκη ενώνουν δυνάμεις για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση μέσα από το επιτραπέζιο «Safe Deal»

Μέσα από τη χορηγική της υποστήριξη, η ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντίληψη του οικονομικού προγραμματισμού και στην πρόληψη

Δωρεάν webinar από το Panormos Business Center

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2026, με θέμα την ανθρώπινη επικοινωνία στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας

Συνάντηση ΠΑΝΟΡΜΟΥ με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου

Το ΔΣ του Συνεταιρισμού σε πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

To ΕΕΑ… πρασίνισε πυρόπληκτη περιοχή του Χαλανδρίου

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Άνω Πάτημα, όπου έφτασαν οι φωτιές του 2024, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αναγέννησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

ΟΡΙΖΩΝ και Στ. Ζουλινάκη ενώνουν δυνάμεις για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση μέσα από το επιτραπέζιο «Safe Deal»

Μέσα από τη χορηγική της υποστήριξη, η ασφαλιστική αναδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην αντίληψη του οικονομικού προγραμματισμού και στην πρόληψη

Σωστή χρήση της μεσαίας λωρίδας στους αυτοκινητόδρομους – Τι μας θυμίζει η Apeiron

Η επιλογή της κατάλληλης λωρίδας συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή συνύπαρξη όλων των οδηγών και στη βελτίωση της συνολικής οδικής ασφάλειας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή