back to top
12.5 C
Athens
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία

Mε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία των Συνεταίρων του Συνεργατικού Σχήματος “ΠΑΝΟΡΜΟΣ”, την Τετάρτη 21.10.2020, (σε συνέχεια της εξίσου επιτυχούς 1ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του στις 14.07.2020).

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ ίδρυσε Τράπεζα Αίματος (αρχές του καλοκαιριού) για τoυς Συνεταίρους/Μέλη του,  σε διασύνδεση με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του Λαϊκού Νοσοκομείο Αθηνών, Γουδί-Αθήνα, Αττικής (όπου και η Πανεπιστημονική Αιματολική Κλινική του Πανεπιστημίου  Αθηνών).

- Advertisement -

Στα δύο πρώτα καλέσματα δεν προσήλθαν μόνο Εταίροι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους , φίλοι, ακόμη και Ασφαλισμένοι των Συνεταίρων.

Σκοπός και της 2ης & όλων των ακόλουθων/μελλοντικών αιμοδοσιών του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, αλλά και κάθε “ατομικής” εθελοντικής αιμοδοσίας του κάθε Συνεταίρου, στον δικό του χρόνο και με το δικό του πρόγραμμα, είναι να σχηματιστεί ένα “απόθεμα” φιαλών/ασκών αίματος, υπέρ του ΠΑΝΟΡΜΟΥ. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ θα αποκτήσει “μόνιμους” εθελοντές αιμοδότες που θα εφοδιαστούν και με την ηλεκτρονική κάρτα του “Εθελοντή Αιμοδότη”.

- Advertisement -

Από το απόθεμα αυτό θα μπορεί καθένας από τους Συνεταίρους να “αντλεί” φιάλες αίματος, υπέρ του ιδίου, των μελών της οικογενείας ,συγγενών ή και φίλων που θα έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη καλύφθηκαν άκρως επείγουσες και άμεσες ανάγκες μελών και οικείων του Συνεργατικού Σχήματος (παροχή πολλαπλών φιαλών/ασκών αίματος).

Παράλληλα, οι εθελοντές του ΠΑΝΟΡΜΟΥ θα μπορούν να προβαίνουν κατά συνείδηση – σε δεύτερο χρόνο – ως “αιμοπεταλιοδότες” και σε παροχή “αιμοπεταλίων”, καλύπτοντας ανάγκες όσων νοσούν από “επιθετική” (συνήθως νεοπλασματική) νόσο του αίματος υπέρ της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής του ΛΑΙΚΟΥ Νοσοκομείου.

Η Πρωτοβουλία αυτή συγκαταλέγεται στην ευρύτερη δραστηριότητα του Συνεργατικού Σχήματος και δεν έχει να κάνει μόνο με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά με την προσωπική, ατομική ευθύνη και υποχρέωση του καθενός μας ,έναντι του πολύ σοβαρού αυτού Κοινωνικού Ελλείματος.

Αρκετοί Συνεταίροι δεν είναι μόνο αιμοδότες, αλλά και Δωρητές Οργάνων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όσοι απαρτίζουν το Συνεργατικό Σχήμα, δεν είναι μόνο Σοβαροί Επαγγελματίες, δεν τους συνδέει μόνο το επαγγελματικό συμφέρον, αλλά διακατέχονται από Συναδελφική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Ευαισθησία.

Σημειώνεται ότι: Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των “Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)” του “Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (ΕΜΑ)” (https://blooddonorregistry.gr/ ) με τον αριθμό μητρώου 15679 και έχει διασυνδεθεί με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του “Λαϊκού” Νοσοκομείο, όπου τηρείται η “μερίδα/απόθεμά” του.

Οποιοσδήποτε θέλει να δώσει εθελοντικά αίμα υπέρ της “Τράπεζας Αίματος” του ΠΑΝΟΡΜΟΥ μπορεί να επισκέπτεται οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, στην Ελληνική επικράτεια, όπου αιμοδοτεί – δηλώνοντας απαραίτητα τον κωδικό μητρώου 15679 και το όνομα ΠΑΝΟΡΜΟΣ [Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)].

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΜΙΝΕΤΤΑ: Εβδομάδα ΕΚΕ για 7η χρονιά, με δράσεις για τον συνάνθρωπο

Η ασφαλιστική δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις προσφοράς, εκπαίδευσης και αλληλεγγύης

Η EUROINS Μεγάλος Χορηγός στο Συνέδριο «Οι Νέοι Μπροστά!» για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αγγ. Μουρατίδου: «Δέσμευσή μας, να είμαστε παρόντες σε πρωτοβουλίες που προάγουν την πρόληψη, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή»

Mastercard: Πιο απλές και ασφαλείς πληρωμές για όλους το 2026, με την καινοτομία στο επίκεντρο

Στις προτεραιότητες, η μετάβαση σε 100% tokenised συναλλαγές έως το 2030, καθώς και οι προηγμένες λύσεις κυβερνοσφάλειας

Η HDI Global SE, Hellas συμμετέχει σε εθελοντική δενδροφύτευση στην Παιανία

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, μαζί με τις οικογένειές τους, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός πιο πράσινου μέλλοντος για την τοπική κοινότητα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΜΙΝΕΤΤΑ: Εβδομάδα ΕΚΕ για 7η χρονιά, με δράσεις για τον συνάνθρωπο

Η ασφαλιστική δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις προσφοράς, εκπαίδευσης και αλληλεγγύης

Η EUROINS Μεγάλος Χορηγός στο Συνέδριο «Οι Νέοι Μπροστά!» για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Αγγ. Μουρατίδου: «Δέσμευσή μας, να είμαστε παρόντες σε πρωτοβουλίες που προάγουν την πρόληψη, την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή»

Apollon Broker: Αποφοίτησαν δύο στελέχη από το Advanced Program in Management for Insurance Executives 2025

Το πρόγραμμα των Eurolife-ΠαΠει αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά σχήματα στον χώρο της ασφαλιστικής διοίκησης

«Λιγότερο άγχος, περισσότερη αγάπη» – Το μήνυμα της Υδρογείου Ασφαλιστικής για τις φετινές γιορτές

Καθώς οι γιορτές συχνά μετατρέπονται σε ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων, η Υδρόγειος προτείνει 6 πρακτικά βήματα ισορροπίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Σίμος Μασέλης: «Ο πραγματογνώμονας είναι ο θεματοφύλακας της διαφάνειας και της αξιοπιστίας στην ασφαλιστική αγορά»

Ο πρόεδρος του HALA μιλά στον Λ. Ρόδη για τη στρατηγική σημασία της πραγματογνωμοσύνης, τις προκλήσεις αλλά και τη νέα εποχή συνεργασιών

Νέα εποχή για το Αποκλειστικό Δίκτυο της Groupama Ασφαλιστικής

Η νέα γενιά Συντονιστών Ομάδων και Γραφείων, που έχει προκύψει από τον πυρήνα της εταιρείας, θα συμβάλει στην επίτευξη ενός φιλόδοξου στρατηγικού στόχου

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου για τις εκλογές της ΕΣΑΠΕ

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισημαίνει ότι η συμμετοχή στη διαδικασία αποτύπωσε ένα ακόμα μήνυμα ενότητας και ισχυρού ενδιαφέροντος για τον κλάδο

ΜΙΝΕΤΤΑ: Εβδομάδα ΕΚΕ για 7η χρονιά, με δράσεις για τον συνάνθρωπο

Η ασφαλιστική δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις προσφοράς, εκπαίδευσης και αλληλεγγύης

Ασφαλή Χριστούγεννα για διαβητικούς και καρδιοπαθείς

Τα γεύματα των εορτών, συνήθως πλούσια σε λιπαρά, απλούς υδατάνθρακες και αλάτι, δύσκολα εντάσσονται στα αποδεκτά υγιεινοδιαιτητικά πρότυπα