back to top
33.1 C
Athens
Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία

Mε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία των Συνεταίρων του Συνεργατικού Σχήματος “ΠΑΝΟΡΜΟΣ”, την Τετάρτη 21.10.2020, (σε συνέχεια της εξίσου επιτυχούς 1ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του στις 14.07.2020).

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ ίδρυσε Τράπεζα Αίματος (αρχές του καλοκαιριού) για τoυς Συνεταίρους/Μέλη του,  σε διασύνδεση με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του Λαϊκού Νοσοκομείο Αθηνών, Γουδί-Αθήνα, Αττικής (όπου και η Πανεπιστημονική Αιματολική Κλινική του Πανεπιστημίου  Αθηνών).

- Advertisement -

Στα δύο πρώτα καλέσματα δεν προσήλθαν μόνο Εταίροι, αλλά και μέλη των οικογενειών τους , φίλοι, ακόμη και Ασφαλισμένοι των Συνεταίρων.

Σκοπός και της 2ης & όλων των ακόλουθων/μελλοντικών αιμοδοσιών του ΠΑΝΟΡΜΟΥ, αλλά και κάθε “ατομικής” εθελοντικής αιμοδοσίας του κάθε Συνεταίρου, στον δικό του χρόνο και με το δικό του πρόγραμμα, είναι να σχηματιστεί ένα “απόθεμα” φιαλών/ασκών αίματος, υπέρ του ΠΑΝΟΡΜΟΥ. Με τον τρόπο αυτό ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ θα αποκτήσει “μόνιμους” εθελοντές αιμοδότες που θα εφοδιαστούν και με την ηλεκτρονική κάρτα του “Εθελοντή Αιμοδότη”.

- Advertisement -

Από το απόθεμα αυτό θα μπορεί καθένας από τους Συνεταίρους να “αντλεί” φιάλες αίματος, υπέρ του ιδίου, των μελών της οικογενείας ,συγγενών ή και φίλων που θα έχουν άμεση ανάγκη. Ήδη καλύφθηκαν άκρως επείγουσες και άμεσες ανάγκες μελών και οικείων του Συνεργατικού Σχήματος (παροχή πολλαπλών φιαλών/ασκών αίματος).

Παράλληλα, οι εθελοντές του ΠΑΝΟΡΜΟΥ θα μπορούν να προβαίνουν κατά συνείδηση – σε δεύτερο χρόνο – ως “αιμοπεταλιοδότες” και σε παροχή “αιμοπεταλίων”, καλύπτοντας ανάγκες όσων νοσούν από “επιθετική” (συνήθως νεοπλασματική) νόσο του αίματος υπέρ της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής του ΛΑΙΚΟΥ Νοσοκομείου.

Η Πρωτοβουλία αυτή συγκαταλέγεται στην ευρύτερη δραστηριότητα του Συνεργατικού Σχήματος και δεν έχει να κάνει μόνο με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, αλλά με την προσωπική, ατομική ευθύνη και υποχρέωση του καθενός μας ,έναντι του πολύ σοβαρού αυτού Κοινωνικού Ελλείματος.

Αρκετοί Συνεταίροι δεν είναι μόνο αιμοδότες, αλλά και Δωρητές Οργάνων, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όσοι απαρτίζουν το Συνεργατικό Σχήμα, δεν είναι μόνο Σοβαροί Επαγγελματίες, δεν τους συνδέει μόνο το επαγγελματικό συμφέρον, αλλά διακατέχονται από Συναδελφική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Ευαισθησία.

Σημειώνεται ότι: Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των “Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)” του “Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών (ΕΜΑ)” (https://blooddonorregistry.gr/ ) με τον αριθμό μητρώου 15679 και έχει διασυνδεθεί με την Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας (ΝΥΑ) του “Λαϊκού” Νοσοκομείο, όπου τηρείται η “μερίδα/απόθεμά” του.

Οποιοσδήποτε θέλει να δώσει εθελοντικά αίμα υπέρ της “Τράπεζας Αίματος” του ΠΑΝΟΡΜΟΥ μπορεί να επισκέπτεται οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο, στην Ελληνική επικράτεια, όπου αιμοδοτεί – δηλώνοντας απαραίτητα τον κωδικό μητρώου 15679 και το όνομα ΠΑΝΟΡΜΟΣ [Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών (ΣΕΑ)].

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Mεγάλη φιλοπεριβαλλοντική δράση από το ΕΕΑ στη Βάρκιζα το Σάββατο 18 Ιουλίου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Η φύση είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να την προστατεύουμε. Τόσο από κινδύνους όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες, όσο και από τη ρύπανση»

Allianz Greece: Δίπλα στους πρωταθλητές, ενισχύοντας τη σύνδεση ασφάλισης και αθλητισμού

Αυτή τη στρατηγική της δέσμευση αναδεικνύει η ασφαλιστική με αφορμή τη νέα μεγάλη επιτυχία της αθλήτριας του Team Allianz Γκ. Τζουμακίδου

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών ΝΔ Ελλάδος: Ξεκινά στις 17/7 η εκστρατεία DRIVE SAFE ACHAIA

Με τη συμβολή της Τροχαίας Αχαΐας και την ευγενική χορηγία της Extra Assistance, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου

Ομόλογο συνολικής αξίας 200 εκατ. ευρώ από την Εθνική Ασφαλιστική με επιτόκιο 7,25%

Οι δύο νέες εκδόσεις αντικαθιστούν παλαιό ομόλογο της ΕΤΕ και στόχο έχουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια Tier I και ΙΙ

Pricefox: Τι πρέπει να ξέρουμε πριν εγκαταστήσουμε συναγερμό στο αυτοκίνητο;

Η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών εξηγεί, μεταξύ άλλων, πότε ένα τέτοιο σύστημα είναι απαραίτητο αλλά και πότε μπορεί να μειώσει το ασφάλιστρο

Εκπλήξεις(;) τιμών με τις συμβάσεις νοσηλίων

Nέες διαπραγματεύσεις των διοικήσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τα ιδιωτικά νοσοκομεία ενόψει, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσηκωθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στρατηγική συνεργασία ΕΑΔΕ-ΠΑΠΕΙ για την παραγωγική σύνδεση εκπαίδευσης, έρευνας και επαγγελματικής πρακτικής

Τι προβλέπει το Μνημόνιο που υπεγράφη με πρωτοβουλία του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Από την Comergon στην GrECo Hellas: Ένα νέο κεφάλαιο για τη διαχείριση κινδύνων στην Ελλάδα

Επίσημη παρουσίαση του brand στην ελληνική αγορά με αποκλειστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9 στην Αθήνα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10: «αν ήξερες!» τι πραγματικά συμβαίνει όταν χρειαστείς την ασφαλιστική σου

Στο 10ο επεισόδιο, η Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασατένα, Managing Director of Claims Operations, Hellas Direct, εξηγεί πώς συνδυάζονται ταχύτητα, τεχνολογία, σωστή αξιολόγηση και ανθρώπινη εξυπηρέτηση

Νέα κοινή πρωτοβουλία ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασφαλιστικής απάτης

Το Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης ξεκινά στις 12/10

Λουκάς Γερασίμου: «Η τεχνολογία απλοποιεί τη διαδικασία και ο ασφαλιστικός σύμβουλος δίνει νόημα στην επιλογή»

O Tied Agency Sales Leader του Ομίλου Interamerican μιλά στον Λάμπρο Ρόδη για την «επόμενη ημέρα» του κλάδου