back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη 11 Αυγούστου 2026

Το γαϊτανάκι με τα πρόστιμα σε ασφαλιστικές κρατά καλά

Κουραστήκαμε να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια, και μετά να φωνάζουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι όταν ο νομοθέτης ψηφίζει κάποιον νόμο (π.χ. για τα των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), δεν θα πρέπει να αγνοεί τις επιπτώσεις όσων ψηφίζει στα λεκτικά όρων συμβολαίων που ήδη έχουν κυκλοφορήσει και τα οποία λεκτικά έχουν εφαρμόσει πιστά τους προηγούμενους νόμους!

Το «γαϊτανάκι» με τα πρόστιμα στις ασφαλιστικές εταιρίες κρατεί πάρα πολύ καλά εδώ και μερικές 10ετίες, επειδή οι όροι των συμβολαίων που καλύπτουν δαπάνες νοσηλείας δεν επιτρέπουν στον καταναλωτή τους να υπολογίσει με ακρίβεια που να την καταλαβαίνουν όλοι τα ετήσια ασφάλιστρα που θα του ζητάει η ασφαλιστική του εταιρία να πληρώνει σε καθένα από τα επόμενα 3, 5, 10, 15, 20 ή 50 χρόνια!

- Advertisement -

Το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρξει τέτοιο λεκτικό, δεν τολμάει να το ψιθυρίσει καμιά επίσημη αρχή, αρχίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε  από την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ), συνεχίζοντας με την ΕΑΕΕ και καταλήγοντας με την ΤτΕ, μια και για την πλήρη και ορθή διατύπωσή του χρειάζονται εξειδικευμένες ικανότητες τύπου Μαντείου των Δελφών στην νιοστή δύναμη !

Το γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρξει τέτοιο λεκτικό, οφείλετε στο απλό επιχείρημα/γεγονός ότι ουδείς μπορεί να προϋπολογίσει τον ιατρικό πληθωρισμό που επηρεάζει τα εκάστοτε πληρωτέα ασφάλιστρα των συμβολαίων που καλύπτουν δαπάνες νοσηλείας, όχι μόνο για τόσα πολλά χρόνια αλλά ούτε και για το επόμενο 12νηνο!

- Advertisement -

Τώρα όλοι περιμένουμε ο σημερινός νομοθέτης να λύσει όχι μόνο αυτό το πρόβλημα αλλά και μερικά ακόμα, όπως π.χ. το από πια αναλογία αποζημιώσεων (πληρωθείσες αποζημιώσεις συν διαφορά εκκρεμών συν διαφορά IBNR) προς εμπορικά ασφάλιστρα και πάνω θα πρέπει υποχρεωτικά μια ασφαλιστική εταιρία ή να κάνει λελογισμένες αυξήσεις ασφαλίστρων ή «να τρώει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο» επειδή δεν κάνει τις απαραίτητες αυξήσεις ασφαλίστρων!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ψηφιακό σαφάρι της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πάνω από 87.000 παραβάσεις στον τελευταίο έλεγχο

Ο εντοπισμός γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα, μέσω διασύνδεσης των ΒΔ της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Μεταφορών, της ΕΛΑΣ και των ασφαλιστικών εταιρειών

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και απαγόρευση στους κάτω των 17 φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Γ. Κώτσηρας: Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε μετρητά, crypto και ακίνητα

H ριζική αναδιάρθρωση του φορολογικού ελέγχου εισάγει ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης εισοδημάτων, περιουσίας και συναλλαγών

EIOPA: Τετραπλασιάστηκαν τα πρόστιμα κατ’ εφαρμογή της IDD το 2024

Μειωμένο σε σχέση με το 2023 το συνολικό ποσό προστίμων στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πόσα περιστατικά δηλώθηκαν στις 22 ελβετικές ασφαλιστικές ατυχημάτων το 2025

Σύμφωνα με τον Νόμο περί Ασφάλισης κατά Ατυχημάτων (UVG), όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελβετία ασφαλίζονται υποχρεωτικά

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Το ξίφος των ασφαλιστών στο θηκάρι του Ανασφάλιστου

Τον διαπέρασε τον Ανασφάλιστο ένα ξαφνικό ρίγος  και έβαλε το ξίφος του στο θηκάρι μόλις άκουσε μία φράση που σε δεσμεύει αμετάκλητα.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Λουξεμβούργο: Ένα αντασφαλιστικό θαύμα

Πώς το Δουκάτο κέρδισε έδαφος

Καύσωνας και υγεία: Η πρόληψη στο επίκεντρο της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής

Η εταιρεία συνδέει τη σχετική ενημέρωση με την Κάρτα Υγείας ΟΡΙΖΩΝ, η οποία παρέχει πρόσβαση σε δίκτυο υπηρεσιών υγείας και προνομιακές παροχές

Δικαίωμα στη Λήθη: Νομοθετική κατοχύρωση για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου και στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά ασφαλιστικές συμβάσεις που συνδέονται με συμβάσεις καταναλωτικής πίστης, 5 έτη μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας

Προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου προς τον Υπουργό Υγείας για την ενίσχυση της Υγείας στα νησιά

«Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να αποτελεί παράγοντα ανισότητας στην πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας»

Το ΕΕΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων των Δήμων Μάνδρας και Χαϊδαρίου

Παράδοση μεγάλης ποσότητας εμφιαλωμένου νερού – Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η πρόληψη πρέπει να μεταφράζεται έγκαιρα σε έργα και δράσεις