back to top
16.8 C
Athens
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026

Το γαϊτανάκι με τα πρόστιμα σε ασφαλιστικές κρατά καλά

Κουραστήκαμε να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια, και μετά να φωνάζουμε  προς κάθε κατεύθυνση ότι όταν ο νομοθέτης ψηφίζει κάποιον νόμο (π.χ. για τα των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), δεν θα πρέπει να αγνοεί τις επιπτώσεις όσων ψηφίζει στα λεκτικά όρων συμβολαίων που ήδη έχουν κυκλοφορήσει και τα οποία λεκτικά έχουν εφαρμόσει πιστά τους προηγούμενους νόμους!

Το «γαϊτανάκι» με τα πρόστιμα στις ασφαλιστικές εταιρίες κρατεί πάρα πολύ καλά εδώ και μερικές 10ετίες, επειδή οι όροι των συμβολαίων που καλύπτουν δαπάνες νοσηλείας δεν επιτρέπουν στον καταναλωτή τους να υπολογίσει με ακρίβεια που να την καταλαβαίνουν όλοι τα ετήσια ασφάλιστρα που θα του ζητάει η ασφαλιστική του εταιρία να πληρώνει σε καθένα από τα επόμενα 3, 5, 10, 15, 20 ή 50 χρόνια!

- Advertisement -

Το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρξει τέτοιο λεκτικό, δεν τολμάει να το ψιθυρίσει καμιά επίσημη αρχή, αρχίζοντας θα μπορούσαμε να πούμε  από την Ένωση Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ), συνεχίζοντας με την ΕΑΕΕ και καταλήγοντας με την ΤτΕ, μια και για την πλήρη και ορθή διατύπωσή του χρειάζονται εξειδικευμένες ικανότητες τύπου Μαντείου των Δελφών στην νιοστή δύναμη !

Το γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να υπάρξει τέτοιο λεκτικό, οφείλετε στο απλό επιχείρημα/γεγονός ότι ουδείς μπορεί να προϋπολογίσει τον ιατρικό πληθωρισμό που επηρεάζει τα εκάστοτε πληρωτέα ασφάλιστρα των συμβολαίων που καλύπτουν δαπάνες νοσηλείας, όχι μόνο για τόσα πολλά χρόνια αλλά ούτε και για το επόμενο 12νηνο!

- Advertisement -

Τώρα όλοι περιμένουμε ο σημερινός νομοθέτης να λύσει όχι μόνο αυτό το πρόβλημα αλλά και μερικά ακόμα, όπως π.χ. το από πια αναλογία αποζημιώσεων (πληρωθείσες αποζημιώσεις συν διαφορά εκκρεμών συν διαφορά IBNR) προς εμπορικά ασφάλιστρα και πάνω θα πρέπει υποχρεωτικά μια ασφαλιστική εταιρία ή να κάνει λελογισμένες αυξήσεις ασφαλίστρων ή «να τρώει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο» επειδή δεν κάνει τις απαραίτητες αυξήσεις ασφαλίστρων!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ψηφιακό σαφάρι της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα – Πάνω από 87.000 παραβάσεις στον τελευταίο έλεγχο

Ο εντοπισμός γίνεται πλέον αυτοματοποιημένα, μέσω διασύνδεσης των ΒΔ της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Μεταφορών, της ΕΛΑΣ και των ασφαλιστικών εταιρειών

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και απαγόρευση στους κάτω των 17 φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Γ. Κώτσηρας: Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε μετρητά, crypto και ακίνητα

H ριζική αναδιάρθρωση του φορολογικού ελέγχου εισάγει ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης εισοδημάτων, περιουσίας και συναλλαγών

EIOPA: Τετραπλασιάστηκαν τα πρόστιμα κατ’ εφαρμογή της IDD το 2024

Μειωμένο σε σχέση με το 2023 το συνολικό ποσό προστίμων στην Ελλάδα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πώς να μη χαθεί η φιλοδοξία των νέων εργαζομένων

Η φιλοδοξία χωρίς εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε λάθη. Η εμπειρία, όμως, δεν αποκτάται χωρίς προσπάθεια, πρωτοβουλία και δοκιμές.

Αναρριπίζει ο αέρας πάνω από τις ασφαλιστικές

Από τα χρειώδη στον κόσμο μας, καλές οι ασφαλιστικές και η πολιτική για εκείνον που στις ιστοσελίδες ενημέρωσης, αναζητεί, και την βλέπει ωσάν άγος ο λαός.

Ευρώπη Holdings: Την απορρόφηση από την CrediaBank ενέκρινε η ΓΣ

Η Γενική Συνέλευση έλαβε τις εξής αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Ερρίκος Μοάτσος: Ανάγκη περιορισμού του ασφαλιστικού κενού απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Την ανάγκη περιορισμού του ασφαλιστικού κενού απέναντι στις φυσικές καταστροφές ανέδειξε ο Ερρίκος Μοάτσος, διευθύνων σύμβουλος της ERGO Ασφαλιστικής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η γεωπολιτική της AI αλλάζει τους κανόνες του τεχνολογικού παιχνιδιού

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πλέον μόνο υπόθεση τεχνολογικής καινοτομίας.

Οι hackers δεν περιμένουν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμες;

Ένα παραπλανητικό email, ένα λάθος εργαζομένου ή μια στοχευμένη κυβερνοεπίθεση μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία μιας επιχείρησης

Η Klarna και το Magenta Insurance φέρνουν ευέλικτες πληρωμές στην ασφάλιση στην Ελλάδα

Η Klarna, το δίκτυο καθημερινών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, ανακοινώνει τη συνεργασία της με το Magenta Insurance

Πρoστατευμένο: Φίλιππος Κάσσος, KPMG: «Η πραγματική πρόκληση είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική διείσδυση»

Η Ετήσια Έκθεση της KPMG για την Ιδιωτική Ασφαλιστική Αγορά αποτελεί ένα από τα σταθερά σημεία αναφοράς για τον ασφαλιστικό κλάδο

Ο Πάνος Λελεδάκης σε διεθνές webinar για την τεχνητή νοημοσύνη

Στη διεθνή συζήτηση για τον μετασχηματισμό των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμμετέχει ο Πάνος Λελεδάκης, Founder