back to top
15.8 C
Athens
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026

Μόντε Κάρλο: Εκρηξη τιμών στην Περιουσία

Αλλάζουν οι αντασφαλίσεις, ανεβαίνουν οι τιμές των αντασφαλίστρων, ερωτήματα για το Capacity, απώλειες στα ομόλογα καταστροφών, ύφεση από μέτρα των κυβερνήσεων, μηδενικά επιτόκια πλέον, όχι χαμηλά. Στο επίκεντρο ο τομέας της Περιουσίας.

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ θα συνοδεύσει τους αντασφαλιστές μέχρι την περίοδο των ανανεώσεων τω αντασφαλιστικών συμβάσεων.

«Αν κοιτάξετε του κύκλους που κάνει η Περιουσίας, θα δείτε ότι αυτός ο κύκλος θα παραμείνει επί μακράν, η Περιουσία γίνεται δυσκολότερη, σκληραίνει τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής του κλάδου Περιουσίας της Hannover Re στο Μόντε – Κάρλο και σε συνέντευξη στου ReInsurer.

- Advertisement -

«Κατά μέσο όρο, είναι τουλάχιστον ένας κύκλος πέντε ετών, αλλά αυτή τη φορά μπορεί να είναι μεγαλύτερος λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων».

Σύμφωνα με την Hannover Re τα μέτρα για τον Covid-19 οδηγούν τις οικονομίες σε ύφεση με τα επιτόκια να παραμένουν μηδενικά επί μακράν.

Τα χαμηλά επιτόκια για πολλά χρόνια εμπόδιζαν τις αποδόσεις των αντασφλιστών τώρα ωστόσο δεν είναι μόνο χαμηλά, έχουν μηδενικές αποδόσεις.

Επί πλέον λόγω του Covid-19 ομόλογα καταστροφών έγραψαν το 2020 απρόβλεπτες απώλειες προκαλώντας επιπτώσεις σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Με αυτά τα δεδομένα οι αντασφαλιστές προχωράνε στις ανανεώσεις όπου η τελική εικόνα τους θα διαμορφωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η αγορά είναι πολύ δύσκολη υποστηρίζει η Hannover Re και οι νεοεισερχόμενοι underwrites έχουν να συναντήσουν μία αγορά η οποζ

H Hannover Re εκτιμά ότι θα υπάρξει capacity ωστόσο δεν βλέπει να ενδιαφέρονται τα εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια να μπουν μαζικά στην αγορά.  Εκτιμά σύμφωνα με τα μηνύματα ότι θα βρεθούν στην αγορά παγιδευμένοι τίτλοι, λόγω της αβεβαιότητα που κυριαρχεί από τον Covid-19.

Σημείο αιχμής για τον υπολογισμό και καθορισμό των τιμών των αντασφαλίστρων οι εξειδικευμένες επιχειρηματικές γραμμές και οι απλές γραμμές, στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων.  Οι αυξήσεις στις εξειδικευμένες επιχειρηματικές αντασφαλίσεις θα είναι σοβαρές, σε αντίθεση με τις απλές, η αύξηση των οποίων θα είναι μονοψήφια προς διψήφια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας

Γιατί είναι ευχαριστημένες οι ασφαλιστικές περιουσίας – Τι άλλαξε

Μπορεί η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο να αυξήθηκε μόνο 3% το 2024, το άκρως αντίθετο συνέβη ωστόσο με τις αποζημιώσεις

Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών: από υποχρέωση σε αναγκαιότητα

Καμία ασφάλιση, όσο πλήρης κι αν είναι, δεν μπορεί να αναπληρώσει την απουσία πρόληψης και σχεδίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Στα γραφεία της Karavias Underwriting Agency στελέχη από το συνδικάτο των LLOYD’S

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανοίγουν τον δρόμο για νέες ασφαλιστικές λύσεις, αναφέρει η Karavias Underwriting Agency

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί στην ασφαλιστική τους κάλυψη

Νέες απαιτήσεις για την ασφαλιστική προστασία δημιουργεί η αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με τη φόρτιση, τον εξοπλισμό

Allianz: Έμφαση στην ασφάλεια σε κάθε διαδρομή

Στην αξία της ασφάλισης αυτοκινήτου ως μέσου προστασίας απέναντι στα απρόοπτα εστιάζει η Allianz Greece, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Έκπτωση 20% στην ασφάλιση εξοχικής κατοικίας

Έκπτωση 20% στην ασφάλιση εξοχικής κατοικίας προσφέρει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική σε όσους ασφαλίζουν στην εταιρεία την κύρια κατοικία τους.

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες