back to top
16 C
Athens
Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2026

Μόντε Κάρλο: Εκρηξη τιμών στην Περιουσία

Αλλάζουν οι αντασφαλίσεις, ανεβαίνουν οι τιμές των αντασφαλίστρων, ερωτήματα για το Capacity, απώλειες στα ομόλογα καταστροφών, ύφεση από μέτρα των κυβερνήσεων, μηδενικά επιτόκια πλέον, όχι χαμηλά. Στο επίκεντρο ο τομέας της Περιουσίας.

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Ένα εκρηκτικό κοκτέϊλ θα συνοδεύσει τους αντασφαλιστές μέχρι την περίοδο των ανανεώσεων τω αντασφαλιστικών συμβάσεων.

«Αν κοιτάξετε του κύκλους που κάνει η Περιουσίας, θα δείτε ότι αυτός ο κύκλος θα παραμείνει επί μακράν, η Περιουσία γίνεται δυσκολότερη, σκληραίνει τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής του κλάδου Περιουσίας της Hannover Re στο Μόντε – Κάρλο και σε συνέντευξη στου ReInsurer.

- Advertisement -

«Κατά μέσο όρο, είναι τουλάχιστον ένας κύκλος πέντε ετών, αλλά αυτή τη φορά μπορεί να είναι μεγαλύτερος λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων».

Σύμφωνα με την Hannover Re τα μέτρα για τον Covid-19 οδηγούν τις οικονομίες σε ύφεση με τα επιτόκια να παραμένουν μηδενικά επί μακράν.

Τα χαμηλά επιτόκια για πολλά χρόνια εμπόδιζαν τις αποδόσεις των αντασφλιστών τώρα ωστόσο δεν είναι μόνο χαμηλά, έχουν μηδενικές αποδόσεις.

Επί πλέον λόγω του Covid-19 ομόλογα καταστροφών έγραψαν το 2020 απρόβλεπτες απώλειες προκαλώντας επιπτώσεις σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Με αυτά τα δεδομένα οι αντασφαλιστές προχωράνε στις ανανεώσεις όπου η τελική εικόνα τους θα διαμορφωθεί στις αρχές του νέου έτους.

Η αγορά είναι πολύ δύσκολη υποστηρίζει η Hannover Re και οι νεοεισερχόμενοι underwrites έχουν να συναντήσουν μία αγορά η οποζ

H Hannover Re εκτιμά ότι θα υπάρξει capacity ωστόσο δεν βλέπει να ενδιαφέρονται τα εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια να μπουν μαζικά στην αγορά.  Εκτιμά σύμφωνα με τα μηνύματα ότι θα βρεθούν στην αγορά παγιδευμένοι τίτλοι, λόγω της αβεβαιότητα που κυριαρχεί από τον Covid-19.

Σημείο αιχμής για τον υπολογισμό και καθορισμό των τιμών των αντασφαλίστρων οι εξειδικευμένες επιχειρηματικές γραμμές και οι απλές γραμμές, στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων.  Οι αυξήσεις στις εξειδικευμένες επιχειρηματικές αντασφαλίσεις θα είναι σοβαρές, σε αντίθεση με τις απλές, η αύξηση των οποίων θα είναι μονοψήφια προς διψήφια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Τα μπόνους των αντασφαλιστών

Παρά τα εύσημα, ωστόσο, η S&P προειδοποιεί για τον κίνδυνο μείωσης των περιθωρίων κερδοφορίας

Γιατί είναι ευχαριστημένες οι ασφαλιστικές περιουσίας – Τι άλλαξε

Μπορεί η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο να αυξήθηκε μόνο 3% το 2024, το άκρως αντίθετο συνέβη ωστόσο με τις αποζημιώσεις

Η ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών: από υποχρέωση σε αναγκαιότητα

Καμία ασφάλιση, όσο πλήρης κι αν είναι, δεν μπορεί να αναπληρώσει την απουσία πρόληψης και σχεδίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ΕΕΑΕ άνοιξε τον διάλογο για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επόμενης ημέρας

Με ισχυρή συμμετοχή του κλάδου, θεσμικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ένα σαφές μήνυμα: γνώση, εμπιστοσύνη, συνεργασία και ανθρώπινη συμβουλή αποτελούν τη βάση για μια πιο ανθεκτική κοινωνία.

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...

Ο Πάνος Λελεδάκης για την υπεύθυνη ηγεσία στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Διαθέσιμο το διαδικτυακό σεμινάριο της GAMA Global με τίτλο «AI Leadership: Responsibility...

Στο σεμινάριο, που εντάσσεται στην εκπαιδευτική σειρά της GAMA Global για τον Οκτώβριο του 2026, ο Πάνος Λελεδάκης αναλύει την ευθύνη των ηγετικών

Άνοιξαν οι ατομικές εγγραφές στο 13ο Συνέδριο ΕΣΑΠΕ & GAMA Global Hellas-Cyprus! “Leading Without Limits”

Η ΕΣΑΠΕ www.esape.gr, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, με την GAMA Global Hellas-Cyprus www.gamahellas.com, συνεχίζουν να συνεισφέρουν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΕΑΕ άνοιξε τον διάλογο για τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή της επόμενης ημέρας

Με ισχυρή συμμετοχή του κλάδου, θεσμικές και ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και ένα σαφές μήνυμα: γνώση, εμπιστοσύνη, συνεργασία και ανθρώπινη συμβουλή αποτελούν τη βάση για μια πιο ανθεκτική κοινωνία.

Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Tην Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2026, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί το Ετήσιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

Ταξίδι στη Μαδρίτη για την Career Sales Force της Eurolife FFH

Για τη Eurolife FFH αξία έχει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει τους ανθρώπους που συμβάλλουν καθημερινά στην ανάπτυξή της.

Νέα συνεργασία του incharge με την Ayvens

Η Ayvens, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, προχωρά σε στρατηγική συνεργασία με το incharge, μέλος του ομίλου Motor Oil

Επίτιμη πρόεδρος της ΕΕΑΕ η Δήμητρα Λύχρου – Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η προσέλευση των επαγγελματιών επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για τις εξελίξεις...