back to top
15.6 C
Athens
Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

Ο κορωνοϊός χτύπησε την Munich Re

της Ελενας Ερμείδου

700 εκατομμύρια ευρώ προσέθεσε στις ζημιές της η Munich Re λόγω COVID-19 το δεύτερο τρίμηνο του 2020, μειώνοντας την κερδοφορία της στο τρίμηνο στα 579 εκατομμύρια από  993 πέρυσι.

- Advertisement -

Σχετικά με τον COVID-19, η Munich Re αναφέρει πως οι σημαντικότερες ζημιές προέκυψαν από ακυρώσει ή αναβολές μεγάλων εκδηλώσεων ενώ λιγότερες ήταν οι ζημιές στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων από αιτήσεις έναντι διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών.

Αποτέλεσμα των υψηλών ζημιών στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων οι αντασφαλιστικές επιχειρήσεις συνεισέφεραν κατά 348 εκατομμύρια στο συνολικό αποτέλεσμα. Η παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε στα 5,5 δισεκατομμύρια ενώ ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα ανέβηκε στο 99,8% από 86,9% το αντίστοιχο δεύτερο τρίμηνο 2019. Συνολικά ο δείκτης στο εξάμηνο επιδεινώθηκε περαιτέρω φτάνοντας στο 103%.

- Advertisement -

L&H

Η αντασφαλιστική L&H έγραψε κέρδη 59 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο 154 εκατομμύρια την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν στα 3,332 από 2,74 δισεκατομμύρια το Q2 2019.

Ο κορωνοϊός επιδείνωσε το τεχνικό αποτέλεσμα της Munich Re’s L&H λόγω πολλών θανάτων. Το τεχνικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 48 εκατομμύρια από 72 το Q2 2019.

Στο ενοποιημένο αποτέλεσμα, οι συνολικές επιχειρήσεις της Munich Re συνεισέφεραν κατά 407 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο 2020 από 858 το περασμένο έτος.  Στο αποτέλεσμα του εξαμήνου κατά 555 εκατομμύρια από 1,4 δισεκατομμύρια το 2019.

ERGO

Η  ERGO ανακοίνωσε κέρδη 173 εκατομμυρίων ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 και 220 για το εξάμηνο. Ο διεθνής βραχίονας της ERGO απέδωσε 59 εκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Συνολικά τα κέρδη της Munich Re υποχώρησαν από τα 993 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2019 στα 579 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Στο εξάμηνο τα κέρδη έκλεισαν στα 800 εκατομμύρια από 1,626 δισεκατομμύρια το 2019.

Τα λειτουργικό αποτέλεσμα στα 755 εκατομμύρια από 1,419 δισεκατομμύριο το 2019 ενώ το μη λειτουργικό συνολικά στα μείον 6 εκατομμύρια.

Συνολικά τα μεικτά ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 12, 827  δισεκατομμύρια στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Στο εξάμηνο κατά 7,7% στα 27,112 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με την Munich Re κατά τις ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάεων τη 1η Ιουνίου αυξήθηκε ο όγκος κατά 8,3% στα 3,8 δισεκατομμύρια. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει τις ευκαιρίες που έχει η αντασφαλιστική στην Βόρεια Αμερική και διεθνώς.  Συνολικά τα αντασφαλιστικά τιμολόγια αυξήθηκαν  2,8% ενώ περαιτέρω βελτιώσεις θα υπάρξουν κατά τον Ιανουάριο.

Συνολικά ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα στο 211%.

Σχετικές δημοσιεύσεις

H ERGO Ασφαλιστική εξυπηρετεί 1 εκατ. πελάτες

Με κεντρικό μήνυμα “Η εμπιστοσύνη σας, δύναμη και δέσμευσή μας”, η ERGO Ασφαλιστική πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωση των Δικτύων

Με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της ERGO για τα Δίκτυα Ανεξάρτητων Συνεργατών και Μεσιτών!

Με κεντρικό μήνυμα “Η εμπιστοσύνη σας, δύναμη και δέσμευσή μας”, η ERGO Ασφαλιστική πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωση

H ERGO εξαγοράζει την Next Insurance αντί του ποσού των 2,6 δισ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η NEXT Insurance θα αποτελέσει μέρος της ERGO της κύριας ασφαλιστικής της Munich Re.

Μία αξιέπαινη πασχαλινή δράση του Συλλόγου Εργαζόμενων στην ERGO

Στα πλαίσια της ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ στην ΕΡΓΑΣΙΑ των ατόμων με αναπηρία,  το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στην ERGO,  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H ελληνική ασφαλιστική αγορά σε αριθμούς (infographic)

Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην ετήσια έκθεσή

Στις 26 Ιουνίου το 18th Insurance Conference

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις της νέας πραγματικότητας της ασφαλιστικής αγοράς καθώς ο ασφαλιστικός κλάδος προχωρά σταδιακά προς την αναγκαία ψηφιοποίησή του

Σε συζητήσεις ο Giuseppe Zorgno με την Reale Mutua

Σε συζητήσεις με την Reale Mutua βρίσκεται ο Giuseppe Zorgno για την εν δυνάμει συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Υδρογείου

Στο +2,7% η παραγωγή ασφαλίστρων, αρνητικά οι ασφαλίσεις Ζωής, +9,5% οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Θετικό πρόσημο κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2025, κυρίως χάρη στην αύξηση που παρουσίασε ο κλάδος κατά Ζημιών.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H ελληνική ασφαλιστική αγορά σε αριθμούς (infographic)

Τα βασικά μεγέθη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς δημοσιοποίησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, στην ετήσια έκθεσή

Aλ. Σαρρηγεωργίου: Ζούμε σε μια εποχή σύνθετων κινδύνων. Οι προκλήσεις αυτές μεταφράζονται σε πραγματικά κόστη

To μήνυμά του με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της ΕΑΕΕ αποστέλλει ο πρόεδρος ΔΣ της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Στις 26 Ιουνίου το 18th Insurance Conference

Όλες οι σημαντικές εξελίξεις της νέας πραγματικότητας της ασφαλιστικής αγοράς καθώς ο ασφαλιστικός κλάδος προχωρά σταδιακά προς την αναγκαία ψηφιοποίησή του

5 περιπτώσεις που η ασφαλιστική σου μπορεί να αρνηθεί την αποζημίωση

Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις, που η ασφαλιστική εταιρεία μπορεί να αρνηθεί την καταβολή αποζημίωσης, ακόμη κι αν το συμβόλαιο είναι σε ισχύ.

“Intelligent Industries”: Oδηγός για τη μεγιστοποίηση της αξίας της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η νέα παγκόσμια έρευνα της KPMG “Intelligent Industries” θεμελιώνει ένα οδηγό για τη μεγιστοποίηση της αξίας της Τεχνητής Νοημοσύνης