back to top
12.2 C
Athens
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026

CII: Τρία βήματα για να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ασφάλιση

Την ανάγκη να γίνουν άλματα εκ μέρους των εκπροσώπων του ασφαλιστικού κόσμου προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης τονίζει το Chartered Insurance Institute, εισηγούμενο τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις.

Πρόσφατη έρευνα με τη συμμετοχή 1.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καταδεικνύει ότι εκείνες που επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία και το locκdown, εξέφρασαν ανησυχίες για το ζήτημα των εξαιρέσεων κάλυψης, ενώ όσες δεν επηρεάστηκαν πολύ, επικεντρώθηκαν στο θέμα της ανανέωσης συμβολαίων και των τιμών.

- Advertisement -

Η εν λόγω ομάδα επιχειρήσεων, αιτήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να μπορούν να κατανοήσουν πώς και πότε μπορούν να υποβάλουν αξιώσεις.

Τούτων λεχθέντων, το CII, σύμφωνα με το insurancetimes.co.uk,  εισηγείται ένα «τρίπτυχο» προσέγγισης των επιμέρους ζητημάτων προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη προς τον κόσμο της ασφάλισης.

- Advertisement -
  • Βρείτε καλύτερους τρόπους να επικοινωνήσετε και να αντιμετωπίσετε το ζήτημα της ανανέωσης. Πρωτοβουλίες όπως το «Action Points for General Insurance Pricing» στη Βρετανία, έχουν οδηγήσει σε μια σταδιακή βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης από τις ΜμΕ προς τις ασφαλιστικές. Ωστόσο το θέμα αυτό παραμένει φλέγον στη Βρετανία και σε πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Οι ΜμΕ επιθυμούν να λάβουν μεγαλύτερες «εγγυήσεις» σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνουν οι ασφαλιστές προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι υπάρχοντες πελάτες τους  αντιμετωπίζονται δίκαια σε σύγκριση με τους νέους πελάτες.
  • Βελτιώστε τις διαδικασίες παροχής συμβουλών για να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες κατανοούν τόσο τους ασφαλίσιμους όσο και τους μη ασφαλίσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και τι μπορούν να κάνουν για κάθε έναν από αυτούς.
  • Προχωρήστε στη διευθέτηση αξιώσεων μέσω διαπραγμάτευσης όπου είναι δυνατόν. Υπάρχει ακόμη περιθώριο για τις επιχειρήσεις να συνάψουν συμφωνίες με πελάτες σχετικά με το επίπεδο βοήθειας που μπορούν να προσφέρουν. Η βοήθεια που παρέχεται σε πρώιμο στάδιο θα δημιουργήσει περισσότερη εμπιστοσύνη συγκριτικά με μία αποζημίωση που θα δοθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Matthew Connell, διευθυντής Πολιτικής και Δημοσίων Υποθέσεων στο CII σχολίασε σχετικά ότι «οι επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν περισσότερο λόγω covid-19, ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τις εξαιρέσεις που υπάρχουν στα συμβόλαια… Οι ΜμΕ κατανοούν την αξία της ασφάλισης, ωστόσο  επιθυμούν μία καλύτερη και πιο κατανοητή συζήτηση σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τους κινδύνους».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρέμβαση στο δικαίωμα συμβολαίου

Αν είχε λυθεί αυτό, θα είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε άλλα, σοβαρά, όπως η ασφαλιστική συνείδηση που δεν έχει (;) ο Έλληνας

Allianz: Η ελληνική εμπιστοσύνη… μετράει και παγκοσμίως

Σύμφωνα με την έκθεση «Brand Finance Global 500», η εταιρεία πέτυχε την ισχυρότερη ανάπτυξή της σε ετήσια βάση

Μια μεγάλη παραγγελία για ψαλίδι κοπής και αραίωσης στις ασφαλίσεις υγείας

Tο έδαφος μετά τις περικοπές, τις αλλαγές και τα πολλά κλαδέματα έχει διαβρωθεί και κινείται όπως η άμμος

ΠΣΑΣ: Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ιδιωτική ασφάλιση με διαφάνεια και συνεργασία όλων

Ο Σύνδεσμος τοποθετείται σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν τα ασφάλιστρα υγείας, μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Vision Zero: Ο ευρωπαϊκός στόχος για μηδενικούς θανάτους στους δρόμους έως το 2050

H Apeiron Insurance Project επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο σημερινός ρυθμός μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων μοιάζει ανεπαρκής

Τι διαβλέπει η Munich Re, τα στραβοπατήματα

Στο επίκεντρο οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα που περιβάλλει την πολιτική των ΗΠΑ – Προβλέψεις για Ευρώπη, Κίνα αλλά και τεχνολογικές μετοχές

Ένας χρόνος πριν την εφαρμογή της IRRD: Κρίσιμα κενά και προειδοποιήσεις από την Insurance Europe

Bασικά στοιχεία του νέου πλαισίου παραμένουν ασαφή, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο

Με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του θεσμού ολοκληρώθηκε το 8ο Greek Investment Day στο Παρίσι

Αναδεικνύοντας τη συμβολή της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ στη διαμόρφωση σταθερών σχέσεων μεταξύ ελληνικών εταιρειών και διεθνών θεσμικών επενδυτών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΙΟΒΕ: Μικρή υποχώρηση του οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

Η επιδείνωση αποδίδεται σε εξασθένιση των προσδοκιών στις υπηρεσίες και πτωτική τάση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Δ. Γαβαλάκης: «Η καθαρή, ενιαία φωνή του κλάδου έχει φτάσει στα αφτιά όλων των εμπλεκομένων»

Ο ΓΓ του ΕΕΑ μιλά για το ζήτημα των προμηθειών και τις διεργασίες στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Έρευνα EY-Parthenon: Πού ποντάρουν οι CEOs για ανάπτυξη εν μέσω αβεβαιότητας

Οι 1.200 συμμετέχοντες, από 21 χώρες, είναι περισσότερο αισιόδοξοι για τις προοπτικές των εταιρειών τους παρά για εκείνες της παγκόσμιας οικονομίας

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους εργαζομένους της NP Ασφαλιστική

Μέσω πρακτικών ασκήσεων και ρεαλιστικών σεμιναρίων ενισχύθηκε η ετοιμότητα, η ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση όλων των συμμετεχόντων

Τα έκτροπα με τις εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις

Ποιος θα ασχοληθεί με τα κλιμάκια ελέγχου και τις εποπτικές αρχές;