back to top
33.1 C
Athens
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Παράταση συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ορισμένων παρόχων

Με τροπολογία που αντικαθιστά το άρθρο 22 του ν. 4683/20 δίνεται παράταση των συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και παρόχων συγκεκριμένων κατηγοριών.

Η παράταση των συμβάσεων γίνεται με τους ίδιους όρους αναδρομικά από την ημερομηνία λήξης τους και μέχρι την 10η  Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους 2020, στις παρακάτω κατηγορίες:

- Advertisement -

– Υγειονομικό υλικό

– Πρόσθετη (ακουστικά, ορθοπεδικά και αναπνευστικές συσκευές)

- Advertisement -

 – Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής

 – Οπτικά

 – Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Σε ανακοίνωση του οργανισμού τονίζεται ότι η τροπολογία θεωρήθηκε απαραίτητη καθώς κατά το χρονικό διάστημα έξαρσης του κοροναϊού COVID-19 έληξε η ισχύς των συμβάσεων με ορισμένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο,  δεν υπήρχε η προβλεπόμενη δυνατότητα συμβατικής παράτασης για ένα ακόμα έτος, εξαιτίας των εξαιρετικών και έκτακτων συνθηκών.

Από την πλευρά του οργανισμού αναγνωρίζεται η προσφορά τους:  «Οι πάροχοι εξακολουθούσαν έκτοτε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αδιαλείπτως στους ασφαλισμένους, με συνέπεια η κάλυψη της δαπάνης για τις υπηρεσίες αυτές να καθίσταται υποχρεωτική για τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αντιστοιχεί σε αληθώς παρασχεθείσες υπηρεσίες».

Με την εν λόγω ρύθμιση παρατείνεται αυτοδίκαια με τους ίδιους όρους η ισχύς των συμβάσεων παρόχων του ΕΟΠΥΥ που λήγουν εντός τριμήνου από τη δημοσίευσή του παρόντος και για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία της λήξης τους και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 10ης Οκτωβρίου 2020.

πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: O ΕΟΠΥΥ έβαλε «φέσι» σε 177 φαρμακεία

Με επιστολή προς την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διαμαρτύρεται για την μη καταβολή των οφειλών σε 177 φαρμακεία από τον Ιούνιο. Ο σύλλογος  υποστηρίζει ότι ο οργανισμός τηρεί σιγή ιχθύος για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: O ΕΟΠΥΥ έβαλε «φέσι» σε 177 φαρμακεία

Με επιστολή προς την διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διαμαρτύρεται για την μη καταβολή των οφειλών σε 177 φαρμακεία από τον Ιούνιο. Ο σύλλογος  υποστηρίζει ότι ο οργανισμός τηρεί σιγή ιχθύος για την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

ΕΟΠΥΥ προς γιατρούς: Πως θα κάνετε αίτηση στο πρόγραμμα προσωπικός ιατρός

Η ανοικτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την σύναψη συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με Προσωπικούς Ιατρούς αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του οργανισμού. Η διαδικασία της σύναψης σύμβασης θα γίνεται ψηφιακά.

ΕΟΠΥΥ: Πως ιατροί και ακτινοδιαγνωστικά κέντρα θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης»

Πρόσκληση απευθύνει ο ΕΟΠΥΥ σε ιατρούς και ακτινοδιαγνωστικά κέντρα για την συμμετοχή και υλοποίηση του προγράμματος πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης». Η δράση αφορά προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις μαστογραφίας κατά του καρκίνου του μαστού.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

ΕΦΚΑ: Χωρίς IRIS από τις 3/8 έως τις 10/8

Απενεργοποιείται η δυνατότητα πληρωμών μέσω IRIS από τις 3 έως τις 10 Αυγούστου καθώς τίθεται σε λειτουργία το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών

Η παρέμβαση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επαγγελματικής ασφάλισης

Θετική επί της αρχής, με συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ενισχύει την ψηφιακή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της με τον AI βοηθό «Λύσις»

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ συνεχίζει να επενδύει στην ψηφιακή εξέλιξη των υπηρεσιών της, προσφέροντας στους ασφαλισμένους της μια νέα δυνατότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Hellas: Θα θέλαμε το MDRT Day by MCC Hellas 2026 να αφήσει ένα συναίσθημα

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου των Media Partnerships, το MDRT Hellas προχωρά στη φετινή του επικοινωνιακή διαδρομή προς το MDRT Day

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους

Fairfax: Υποχώρηση κερδοφορίας εξαμήνου, σήκωσαν οι μετοχές

Τα καθαρά κέρδη από επενδύσεις, ύψους 768,9 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2026, προήλθαν κυρίως από καθαρά κέρδη σε θέσεις μετοχών ύψους 743,8 εκατ. δολαρίων