back to top
19.7 C
Athens
Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

Εναλλακτικές για την ελβετική της μονάδα εξετάζει η Generali

Επί τάπητος η πώληση μέρους η όλων των δραστηριοτήτων

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Τις στρατηγικές της επιλογές για την θυγατρική της στην Ελβετία Generali Switzerland εξετάζει ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος Generali, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, η Generali –σε συνεργασία με τους συμβούλου της- εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων η πώληση μέρους ή όλων των δραστηριοτήτων της στην Ελβετία. Η GeneraliSwitzerland αποφέρει έσοδα 194 εκατ. ελβετικών φράγκων, έχει περί το 1 εκατομμύριο πελάτες και εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της τάξης των 2 δις. ελβετικών φράγκων.

- Advertisement -

Η GeneraliSwitzerland απασχολεί περί τα 1.800 άτομα και δραστηριοποιείται σε 53 περιοχές της χώρας προσφέροντας υπηρεσίες ασφαλειών ζωής, γενικών ασφαλίσεων, νομικής προστασίας καθώς και συνταξιοδοτικά προϊόντα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η Generali μπορεί να αποφασίσει να κρατήσει τη μονάδα της.

Εκπρόσωπος της Generali αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες του Bloomberg. Ο ιταλικός όμιλος φεύγει από ορισμένες αγορές, προκειμένου να απελευθερώσει κεφάλαια για να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες δραστηριότητες. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει αντλήσει περί τα 2,3 δις. δολάρια από την πώληση δραστηριοτήτων σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και ο Παναμάς.

Η αξιολόγηση της πορείας των δραστηριοτήτων στην Ελβετία έρχεται τη στιγμή που η Generali προχωρά με την πώληση ενός χαρτοφυλακίου συμβολαίων ζωής στη Γαλλία, έχοντας επιλέξει την εξειδικευμένη εταιρεία FenchurchAdvisory ως σύμβουλο της δυνητικής πώλησης που θα μπορούσε να αφορά στοιχεία ενεργητικού ύψους 1-2 δις. ευρώ.

Συμφωνία με την BTG Pactual για την πώληση της BSI

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, η Generali ανακοίνωσε επισήμως ότι ήρθε σε συμφωνία με την βραζιλιάνικη τράπεζα BTG Pactual, βάζοντας τέλος στη μεταξύ τους διαιτησία  για την πώληση της BSI. Η διαιτησία ξεκίνησε το 2016, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της BSI από την Generali Participations Netherlands στην BTG Pactual το Σεπτέμβριο του 2015. Ο φιλικός διακανονισμός προβλέπει την καταβολή 245 εκατ. ελβετικών φράγκων προς την BTG Pactual στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής του τιμήματος, την περάτωση της διαιτησίας με την αμοιβαία παραίτηση των μερών από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις. Η καθαρή επίπτωση στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου της Generali  θα είναι της τάξης των 183 εκατ. ευρώ, λαμβανομένων υπόψη προϋπαρχόντων προβλέψεων για την κάλυψη νομικών δαπανών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όλη η εικόνα της Generali στο 9μηνο 2025, στο βάθος η Mediobanca

Διψήφια αύξηση κερδοφορίας, αλλά και δυσαρέσκεια για τον Philippe Donnet

Αλλαγές στην οργανωτική δομή της Generali

Με τον διορισμό του Giulio Terzariol ως Γενικού Διευθυντή - Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου

Δ. Βασιλειάδης, PwC: «Τα μέτρα για την υγεία δεν μπορούν να πάνε μακριά»

Οι εταιρείες, επισήμανε στο συνέδριο της ΕΑΕ, θα πρέπει να κινηθούν προς κατευθύνσεις πέραν των αναπροσαρμογών ασφαλίστρων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz Trade: Κλιματική αλλαγή και απειλές – Οι ασφαλιστικές στην πρώτη γραμμή

Η απώλεια βιοποικιλότητας απειλεί οικοσυστήματα που υποστηρίζουν τα τρόφιμα, το νερό, τη σταθερότητα του κλίματος και την οικονομική ανάπτυξη

Η EIOPA ενισχύει την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών με νέα μακροπροληπτικά πρότυπα

Η Αρχή υπογραμμίζει ότι τα πρότυπα αυτά μεταφέρουν τη θεωρία στην πράξη, εξοπλίζοντας τον κλάδο με μηχανισμούς ανθεκτικότητας

Οι Μεγάλες Ιδέες του Νοεμβρίου 2025 από την GAMA Global

Μέσα από πρακτικές συμβουλές και ιδέες, η έκδοση δείχνει πώς η συνεργασία μπορεί να μετατρέψει την ατομική φιλοδοξία σε συλλογική επιτυχία

Τα κέρδη του underwriting εκτόξευσαν τον ισολογισμό της Swiss Re

Αυξημένες κατά 11% οι αποδόσεις ίδιων κεφαλαίων (ROE) το 9μηνο, χαμηλότερο ωστόσο το συμβατικό περιθώριο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η «Μηχανή του Χρόνου» ζωντανεύει έναν αιώνα ιστορίας στην επετειακή γιορτή του ΕΕΑ

Μια ολοκληρωμένη ιστορική καταγραφή, που φωτίζει άγνωστες πτυχές της δράσης του φορέα, από το 1925 μέχρι σήμερα

Αθέμιτες πρακτικές στην ασφάλιση: Προσοχή στα «δώρα» που παραπλανούν τον καταναλωτή

Η εμπιστοσύνη στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης προϋποθέτει διαφάνεια και επαγγελματική δεοντολογία

Μηνυτήρια αναφορά της ΕΙΝΑΠ για τα ράντζα στο Αττικόν: Παρέμβαση στον Άρειο Πάγο

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Σιδέρης περιγράφει την κατάσταση ως δυσλειτουργική και επικίνδυνη

Νέα πρόεδρος στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Μ. Τσεκούρα αναλαμβάνει τη θεσμική εκπροσώπηση των ασθενών

H ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτεί νέα εποχή ενίσχυσης της συλλογικής φωνής των ασθενών

Προϋπολογισμός 2026 – Επιταχυντής οικονομικής ευμάρειας οι επενδύσεις

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή - 4 άξονες ανθεκτικότητας στην εισηγητική έκθεση