back to top
12.1 C
Athens
Πέμπτη 2 Απριλίου 2026

ΣΔΙΤ για ταξιδιωτική ασφάλιση: Μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Γ. Βερνίκου

Την ώρα που η κοινωνία και οικονομία οδεύει προς μια νέα κανονικότητα αναζητούνται εκείνες οι λύσεις που θα προσφέρουν ασφάλεια και προστασία για την συνέχιση των καθημερινών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο τουρισμός, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες εκείνες που πλήττονται άμεσα και απειλούνται από τον κορωνοϊό.

Μια πρόταση που μπορεί να αναδείξει τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή του γνωστού εφοπλιστή, κ. Γιώργου Βερνίκου. Σύμφωνα με το tornosnews, ο κ. Βερνίκος κάνει λόγο για ΣΔΙΤ που θα αφορούν υποχρεωτικές ταξιδιωτικές καλύψεις με χαμηλό κόστος κάτι που θα μπορούσαν να θέσουν επί τάπητος το Υπουργείο Τουρισμού, η Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο ΣΕΤΕ.

- Advertisement -

“Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης”, σημειώνει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Advertisement -

«Τις μέρες αυτές πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις ανάμεσα στις προτάσεις των επιδημιολόγων για τον περιορισμό των κρουσμάτων από την πανδημία και στην πραγματικότητα της οικονομίας. Βασικό ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος θετικός στον κορωνοϊό, πώς το συντομότερο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο-ασφαλές μέρος και να μένει σε καραντίνα. Ο ταχύτερος τρόπος προφανώς είναι με αερομεταφορά. Είναι μια πιθανότητα και ένα κόστος που μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά, αν υπάρξει συνεργασία του κράτους με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εξεύρεση ενός λογικού κοστολογίου για την ασφάλιση των ταξιδιωτών.

Υπάρχουν πολλών ειδών αντίστοιχες ταξιδιωτικές καλύψεις, όπως π.χ. για να κάνεις σκι στις Άλπεις, είναι υποχρεωτικό να έχεις ασφάλιση ατυχήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό για τον τουρισμό, αρκεί το σχετικό κόστος να είναι χαμηλό. Προϋπόθεση μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να υπάρξει ασφαλιστικό πρόγραμμα με χαμηλό σχετικό κόστος. Είναι δυνατόν ν’ αρχίσουν άμεσα συζητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, την Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και το ΣΕΤΕ.

Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα ΕΑΕΕ: Πάνω από τα μισά οχήματα παρέμεναν στο τέλος του έτους ανασφάλιστα έναντι φυσικών καταστροφών

Πώς εξελίχθηκε το ποσοστό του πλήθους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων με κάλυψη φυσικών καταστροφών από τον Ιούνιο του 2025

Η Ελλάδα 2η στην ΕΕ στη μείωση θανάτων από τροχαία

Τι δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια το 2025

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 26th Insurance & Reinsurance Meeting της Ύδρας

Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης και λοιπές χρήσιμες πληροφορίες

ΕΑΕΕ: Μειωμένα τα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική, αυξημένοι οι ελαφρά τραυματίες

Η «ακτινογραφία» των τροχαίων ατυχημάτων στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας την τελευταία διετία – Δείκτες οδικής ασφάλειας, κατανομή και συνέπειες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

40 χρόνια Karavias Underwriting Agency: «Γιορτάζοντας το παρελθόν, διασφαλίζοντας το μέλλον»

Το μήνυμα του ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Καραβία

Η «Ασφάλιση στην πράξη» υπάρχει πίσω από την κάθε πτυχή των γεγονότων

Ο Χ. Αλεξόπουλος επισημαίνει ότι, παρά το κλίμα αβεβαιότητας και ενώ διεθνώς η Ασφάλιση ενισχύεται ως θεσμός, στη χώρα μας υπονομεύεται

Νέο διαφοροποιημένο προϊόν από την ERGO – Βγαίνει με πλήρη παλέτα σε υγεία και ζωή

Με μότο «Απλά γιατί είναι Σημαντικά» πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Δικτύων Ανεξάρτητων Συνεργατών και Μεσιτών της ERGO – Ανάκτηση 19.000 οχημάτων, πριν το τέλος του 2026 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 50.000

Greek Risk Management Awards 2026: Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων στο Risk Management

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 30 Μαρτίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πασχαλινό Bazaar στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής για καλό σκοπό

Την Παρασκευή 3 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 14:00, στα γραφεία της εταιρείας στη Ν. Σμύρνη

Η «κρυφή» ασφαλιστική κρίση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι διάχυτες ζημιές αποκαλύπτουν νέα κενά προστασίας και εγείρουν δομικά ζητήματα για τα προϊόντα του κλάδου

Ενεργειακή ακρίβεια και γεωπολιτικοί κίνδυνοι στο επίκεντρο ΔΣ του ΕΕΑ

Ζητήθηκαν από την Πολιτεία πρόσθετες παρεμβάσεις αλλά και μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα

Emma: Η τεχνητή νοημοσύνη… στο παρμπρίζ – Νέα πρόταση οδικής ασφάλειας από την Glassdrive

Η αξιοποίηση του παρμπρίζ ως διαδραστικής επιφάνειας πληροφόρησης αποτελεί ανερχόμενη τεχνολογική τάση στον κλάδο της αυτοκίνησης

ΟΠΕΚΕΠΕ: Yπουργοί και βουλευτές στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Ζητήθηκε η άρση της ασυλίας 11 εν ενεργεία βουλευτών, στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας