back to top
12.6 C
Athens
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025

ΣΔΙΤ για ταξιδιωτική ασφάλιση: Μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Γ. Βερνίκου

Την ώρα που η κοινωνία και οικονομία οδεύει προς μια νέα κανονικότητα αναζητούνται εκείνες οι λύσεις που θα προσφέρουν ασφάλεια και προστασία για την συνέχιση των καθημερινών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο τουρισμός, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες εκείνες που πλήττονται άμεσα και απειλούνται από τον κορωνοϊό.

Μια πρόταση που μπορεί να αναδείξει τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή του γνωστού εφοπλιστή, κ. Γιώργου Βερνίκου. Σύμφωνα με το tornosnews, ο κ. Βερνίκος κάνει λόγο για ΣΔΙΤ που θα αφορούν υποχρεωτικές ταξιδιωτικές καλύψεις με χαμηλό κόστος κάτι που θα μπορούσαν να θέσουν επί τάπητος το Υπουργείο Τουρισμού, η Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο ΣΕΤΕ.

- Advertisement -

“Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης”, σημειώνει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Advertisement -

«Τις μέρες αυτές πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις ανάμεσα στις προτάσεις των επιδημιολόγων για τον περιορισμό των κρουσμάτων από την πανδημία και στην πραγματικότητα της οικονομίας. Βασικό ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος θετικός στον κορωνοϊό, πώς το συντομότερο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο-ασφαλές μέρος και να μένει σε καραντίνα. Ο ταχύτερος τρόπος προφανώς είναι με αερομεταφορά. Είναι μια πιθανότητα και ένα κόστος που μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά, αν υπάρξει συνεργασία του κράτους με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εξεύρεση ενός λογικού κοστολογίου για την ασφάλιση των ταξιδιωτών.

Υπάρχουν πολλών ειδών αντίστοιχες ταξιδιωτικές καλύψεις, όπως π.χ. για να κάνεις σκι στις Άλπεις, είναι υποχρεωτικό να έχεις ασφάλιση ατυχήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό για τον τουρισμό, αρκεί το σχετικό κόστος να είναι χαμηλό. Προϋπόθεση μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να υπάρξει ασφαλιστικό πρόγραμμα με χαμηλό σχετικό κόστος. Είναι δυνατόν ν’ αρχίσουν άμεσα συζητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, την Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και το ΣΕΤΕ.

Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής το 2024

Εκδόθηκαν 12.616 πολυασφαλιστήρια συμβόλαια, με συνολική ασφαλισμένη αξία 2,02 δισ. ευρώ – Λιγότερες ζημιές και αποζημιώσεις

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Τα παρασκηνιακά της ασφαλιστικής αγοράς αυτήν την εβδομάδα

Και να ήταν το δικαίωμα μόνο στα υγείας, υψηλότατο είναι το δικαίωμα και στα Πυρός και στα Οχήματα...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γιατί είναι ευχαριστημένες οι ασφαλιστικές περιουσίας – Τι άλλαξε

Μπορεί η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο να αυξήθηκε μόνο 3% το 2024, το άκρως αντίθετο συνέβη ωστόσο με τις αποζημιώσεις

Αστική ευθύνη ξενοδοχείων: Τι καλύπτουν πραγματικά τα ασφαλιστήρια και πού κρύβονται οι «παγίδες»

Την εικόνα επιχειρεί να αποσαφηνίσει ο Αρ. Ατσαλάκης, Hospitality Insurance Solutions Manager και μέλος του Business EXCO της Howden Hellas SA

Το νέο σχέδιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Δικό της εσωτερικό μοντέλο υπολογισμού κινδύνων σχεδιάζει η εταιρεία, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς

Πώς θα κλείσει το 2025 για την ασφαλιστική αγορά – Οι συνιστώσες

Σημαντική συμβολή είχε η δέσμη κινήτρων για ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, η τεχνολογία και τα νέα λογιστικά πρότυπα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο συνδυασμός ασφαλιστικής τεχνογνωσίας και χρηματοοικονομικής εμπειρίας αποσκοπεί στον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό και ψηφιακό μετασχηματισμό

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Μισθολογική διαφάνεια: Οι εργαζόμενοι αγνοούν τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία – Ταμπού οι συζητήσεις για τους μισθούς

Έρευνα του kariera.gr δείχνει πως η έλλειψη ενημέρωσης και η μυστικότητα περί τα μισθολογικά κυριαρχούν στην αγορά εργασίας

Χριστουγεννιάτικη «αγκαλιά» σε κοινωνικές δομές από το ΕΕΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Θέλουμε και είμαστε δίπλα στην κοινωνία, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και πίστης σε ένα καλύτερο αύριο»

MINETTA Driving Experience: Όταν η ασφαλής οδήγηση γίνεται βιωματική γνώση

Δηλώστε συμμετοχή στην κλήρωση για θεωρητικό και πρακτικό μάθημα ασφαλούς οδήγησης στην πίστα του Iaveris Park