back to top
19 C
Athens
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

ΣΔΙΤ για ταξιδιωτική ασφάλιση: Μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Γ. Βερνίκου

Την ώρα που η κοινωνία και οικονομία οδεύει προς μια νέα κανονικότητα αναζητούνται εκείνες οι λύσεις που θα προσφέρουν ασφάλεια και προστασία για την συνέχιση των καθημερινών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Στο επίκεντρο, μεταξύ άλλων, βρίσκεται ο τουρισμός, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες εκείνες που πλήττονται άμεσα και απειλούνται από τον κορωνοϊό.

Μια πρόταση που μπορεί να αναδείξει τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης και τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι αυτή του γνωστού εφοπλιστή, κ. Γιώργου Βερνίκου. Σύμφωνα με το tornosnews, ο κ. Βερνίκος κάνει λόγο για ΣΔΙΤ που θα αφορούν υποχρεωτικές ταξιδιωτικές καλύψεις με χαμηλό κόστος κάτι που θα μπορούσαν να θέσουν επί τάπητος το Υπουργείο Τουρισμού, η Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και ο ΣΕΤΕ.

- Advertisement -

“Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης”, σημειώνει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

- Advertisement -

«Τις μέρες αυτές πρέπει να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις ανάμεσα στις προτάσεις των επιδημιολόγων για τον περιορισμό των κρουσμάτων από την πανδημία και στην πραγματικότητα της οικονομίας. Βασικό ζητούμενο είναι, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιος θετικός στον κορωνοϊό, πώς το συντομότερο να μεταφέρεται σε νοσοκομείο-ασφαλές μέρος και να μένει σε καραντίνα. Ο ταχύτερος τρόπος προφανώς είναι με αερομεταφορά. Είναι μια πιθανότητα και ένα κόστος που μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά, αν υπάρξει συνεργασία του κράτους με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την εξεύρεση ενός λογικού κοστολογίου για την ασφάλιση των ταξιδιωτών.

Υπάρχουν πολλών ειδών αντίστοιχες ταξιδιωτικές καλύψεις, όπως π.χ. για να κάνεις σκι στις Άλπεις, είναι υποχρεωτικό να έχεις ασφάλιση ατυχήματος. Το ίδιο μπορεί να γίνει υποχρεωτικό για τον τουρισμό, αρκεί το σχετικό κόστος να είναι χαμηλό. Προϋπόθεση μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή συνεργασία κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να υπάρξει ασφαλιστικό πρόγραμμα με χαμηλό σχετικό κόστος. Είναι δυνατόν ν’ αρχίσουν άμεσα συζητήσεις ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού, την Ένωση Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και το ΣΕΤΕ.

Όλες οι προτάσεις που γίνονται σήμερα για την οικονομία σε σχέση με την πανδημία έχουν πολλαπλάσιο κόστος και τις περισσότερες φορές καταλήγουν και σε ανεφάρμοστα μέτρα. Πρέπει να σκεφτούμε και να πάρουμε πρωτοβουλίες πέρα από τον καθιερωμένο τρόπο σκέψης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Έρευνα ΕΑΕΕ: Εξέλιξη ποσοστού πλήθους ασφαλιστηρίων συμβολαίων οχημάτων με κάλυψη φυσικών καταστροφών

Από 01.06.2025 σύμφωνα με τη νομοθεσία κατέστη υποχρεωτική η ασφάλιση οχημάτων έναντι φυσικών καταστροφών και συγκεκριμένα

22 εκατ. ευρώ η ασφαλιστική απάτη σε δύο χρόνια – 13.024 υποθέσεις στο μικροσκόπιο

Περισσότερες από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εντοπίστηκαν από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μέσα σε μόλις δύο χρόνια.

Νέα συζήτηση για την ασφάλιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές στα μέσα του Οκτώβρη από την ΕΑΕΕ

Τη σχέση πρόληψης, ασφάλισης και ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές αναδεικνύει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ #2 – UNDERWRITING: Ποιος αποφασίζει αν ένας κίνδυνος ασφαλίζεται;

Ένα ξενοδοχείο 250 δωματίων ζητά ασφαλιστική κάλυψη για την περιουσία του, την αστική ευθύνη και την απώλεια εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας.

«Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Αλ. Τσίπρα: Όταν ο πολίτης δεν μπορεί να καταναλώσει, ο μικρομεσαίος δεν μπορεί να επιβιώσει

Για την κατάσταση στην αγορά και την πραγματική οικονομία αλλά και για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Η ασφάλιση πριν από τη ζημιά

Η φύση των κινδύνων αλλάζει και μαζί της αλλάζει και ο ρόλος της ασφάλισης.

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte: Gold βραβείο για τη συλλογική πρωτοβουλία του 1ου Εθελοντικού Δασικού Φυτωρίου στις Αφίδνες

Η συνεργασία του ΣΕΑΔ με την Deloitte, το efood, την Interamerican, την Anytime και τη NAK Insurance Brokers διακρίθηκε για τη συμβολή της

Allianz Global Wealth Report 2026: Οι αγορές οδηγούν τον παγκόσμιο πλούτο σε επίπεδα-ρεκόρ

Η 17η έκδοση του «Global Wealth Report» της Allianz, η οποία αναλύει την κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων και των χρεών των

Microsoft | Κάθε εργαζόμενος μπορεί πλέον να δημιουργήσει το δικό του app

Η Microsoft παρουσιάζει το νέο Copilot, σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του AI στην εργασία:

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εκτιμούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίσει την «τράπεζα του μέλλοντος»

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Visa, παγκόσμιου ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, τα ανώτατα στελέχη των ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων

Ξανά στο Race for the Cure για τον καρκίνο του μαστού  η MEGA BROKERS 

Η MEGA BROKERS συμμετέχει και φέτος στο Greece Race for the Cure® 2026, στηρίζοντας τη δράση ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και στήριξης για τον καρκίνο του μαστού.