back to top
25.3 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαΐου 2026

Ανθεκτική στον κορωνοϊό η Hannover Re!

Αύξηση 2,5% στα κέρδη πρώτου τριμήνου του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Λίγες ώρες αφότου η γερμανική αντασφαλιστική Munich Re ανακοίνωσε μεγάλη πτώση των κερδών πρώτου τριμήνου αποδίδοντας εν πολλοίς την εξέλιξη στον κορωνοϊό,η συμπατριώτισσα (και ανταγωνίστρια) Hannover Re αποδεικνύεται πιο ανθεκτική στην πανδημία: Ο αντασφαλιστικός βραχίονας του ομίλου Talanx ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 αυξήθηκαν κατά 2,5% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 300,9 εκατ. ευρώ  από 293,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 9,4%, στα 7 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Hannover Re, η υψηλότερη κερδοφορία προήλθε από την αύξηση των κερδών κατά 24,5% στον κλάδο υγείας και ζωής, καθώς και από τα κέρδη στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο. Αντίθετα, ο κλάδος περιουσίας-ατυχημάτων, αφενός… μολύνθηκε από τον COVID-19, αφετέρου επηρεάστηκε από τις ζημίες που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές όπως οι δασικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και η καταιγίδα Sabine/Ciara στη Ευρώπη.

- Advertisement -

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re Jean-Jacques Henchoz σχολίασε: «Τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες μας. Μολαταύτα, δεν θα βγούμε αλώβητοι από την κρίση του κορωνοϊού. Παρότι είναι αδύνατο να ποσοτικοποιήσουμε στην παρούσα φάση τις επιπτώσεις στην αντασφαλιστική βιομηχανία και τις χρηματαγορές, έχουμε διοχετεύσει τους κεφαλαιακούς μας πόρους στην διαχείριση ακριβώς τέτοιων ακραίων γεγονότων».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου, ο επικεφαλής όλου του ομίλου Talanx (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την HDI) Torsten Leue είχε δηλώσει –αναφερόμενος στον κορωνοϊό- ότι «δεν έχουμε δει τέτοια κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της HannoverRe –που έλαβε χώρα χωρίς φυσική παρουσία των μετόχων στις 6 Μαΐου- ενέκρινε την καταβολή μερίσματος ύψους 5,50 ευρώ/μετοχή για την οικονομική χρήση του 2019.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Mega Brokers: Ο μεγαλύτερος πράκτορας της αγοράς, με κύκλο εργασιών 19,1 εκατ. ευρώ το 2025

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ανάπτυξη 17,13% δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς, συνέπειας και συνεργασίας με το δίκτυό μας»

Επιθεώρηση Φουφόπουλου: Η επιτομή της επιτυχίας, έκαστος εφ’ ω ετάχθη

«Σε αυτόν τον τζίρο χωρούν πολλά και έξοδα και αμοιβές» διαβεβαίωσε με απόλυτη ασφάλεια ο Γ. Φουφόπουλος στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων

Οι μεγάλες χαρές των ασφαλιστικών

Τι θα γίνει το 2026 αν οι αγορές δεν πάνε καλά, διερωτάται ο Ανασφάλιστος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

GDV: Η μεταφορά δεν λύνει το πρόβλημα, πώς ασφαλίζονται οι κίνδυνοι

Για τους Γερμανούς ασφαλιστές, οι αυξανόμενοι κίνδυνοι απαιτούν μια συνολική αντίληψη που να εμπεριέχει την πρόληψη και την κυβερνητική ευθύνη

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Στην Κύπρο το 17ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe το 2027

Ο ΣΑΕΚ, που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, αυτές τις μέρες συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της Insurance Europe στις Βρυξέλλες

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»