back to top
28.9 C
Athens
Τρίτη 16 Ιουνίου 2026

Generali: 1 εκατ. ευρώ στο σύστημα υγείας της Τεργέστης από την Generali

Η Generali χορηγεί 1 εκατομμύριο ευρώ στον Πανεπιστημιακό φορέα Υγείας Giuliano Isontina (ASUGI), για την αγορά τόσο του τεχνικού εξοπλισμού των ΜΕΘ για το νοσοκομείο Cattinara στην Τεργέστη όσο και εξοπλισμού ατομικής προστασίας για οίκους ευγηρίας στην Τεργέστη. 

Η πρωτοβουλία είναι μέρος του  Έκτακτου Διεθνούς Ταμείου που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο, για την αντιμετώπιση της πανδημία COVID–19. 

- Advertisement -

Χάρη σε αυτή τη δωρεά, το νοσοκομείο της Τεργέστης θα είναι σε θέση να προμηθευτεί με ιατρικό εξοπλισμό – όπως αναπνευστήρες και βασικά τεχνικά συστήματα για μονάδες εντατικής ή υποεντατικής θεραπείας – τα οποία βοηθούν στη θεραπεία ασθενών με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης, μέρος της δωρεάς θα διατεθεί για την αγορά φορητού ακτινολογικού εξοπλισμού και φορητού εξοπλισμού υπερήχων για τη διαγνωστική εξέταση των ασθενών COVID–19 που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Στόχος του  ASUGI είναι η αύξηση του αριθμού των μονάδων υπο-εντατικής θεραπείας, πνευμονιολογίας και εντατικής θεραπείας- ΜΕΘ, για να βοηθήσει τους ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια, και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος στο Νοσοκομείο Cattinara με 33 νέα κρεβάτια.

Επιπλέον, τα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την αγορά εξοπλισμού ατομικής προστασίας για το προσωπικό και τους επισκέπτες σε οίκους ευγηρίας στην Τεργέστη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου στήριξης των δράσεων της ASUGI για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής ανάγκης. 

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος της Generali, Gabriele Galateri di Genola, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Philippe Donnet, υπογραμμίζουν: «Η καταπολέμηση της επιδημίας COVID-19 είναι μια πρόκληση που επηρεάζει δραματικά τους ανθρώπους, τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας ζωτικής σημασίας το συντονισμό των προσπαθειών, τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο. Η υποστήριξη της Generali προς την κοινότητα της Τεργέστης είναι μια ακόμη πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση και αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας για υπευθυνότητα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». 

Ο Περιφερειάρχης της Friuli Venezia Giulia, Massimiliano Fedriga, τόνισε: «Η κοινότητα χαιρετίζει με ευγνωμοσύνη αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία, η οποία μαρτυρά μία πολυετή σχέση – αυτή μεταξύ της Generali και της τοπικής κοινωνίας– η οποία δεν περιορίζεται στο ιστορικό παρελθόν της αλλά παραμένει παρούσα σε αυτή  τη στιγμή έκτακτης ανάγκης». 

Ο Δήμαρχος της Τεργέστης, Roberto Dipiazza, σχολίασε: «Αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης COVID-19 που αντιμετωπίζουμε, αναδεικνύει την αίσθηση του ανήκειν και της αλληλεγγύης στην περιοχή. Εξ ονόματος της πόλης της Τεργέστης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Όμιλο Generali, μέσω του Προέδρου του Gabriele Galateri di Genola και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Philippe Donnet για αυτήν την πολύ σημαντική υποστήριξη και για το γεγονός ότι είναι πάντα «παρών» για την κοινότητα, όπου δραστηριοποιείται. Ο καθένας μας εργάζεται για την καταπολέμηση αυτού του κοινού εχθρού με τα δικά του μέσα. Μαζί θα κερδίσουμε και θα αναδυθούμε πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι ως κοινότητα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Πολυδιάστατη εμπειρία στη Βαρκελώνη για τους Συνεργάτες Υβριδικού Δικτύου της Generali

Το ταξίδι επιβράβευσης συνέδεσε την υψηλή απόδοση με μοναδικές, διεθνείς βιωματικές παραστάσεις

Generali: Διαμορφώνοντας ενεργά την επόμενη μέρα της ασφάλισης στην Ελλάδα

Η Ετήσια Εκδήλωση Προσωπικού ανέδειξε τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας αλλά και όλα όσα της επιτρέπουν να προπορεύεται των αλλαγών της αγοράς

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Insurancemarket γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας με διαγωνισμό 15.000 ευρώ

Δυνατότητα συμμετοχής σε κλήρωση για όσους ζητήσουν προσφορά ασφάλειας οχήματος μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας

Η Apeiron Insurance Project γιορτάζει 8 χρόνια παρουσίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 17 Ιουνίου, παρουσία συνεργατών, στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου

Pricefox: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας και ασφαλίστε το σπίτι σας»

Η πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων συνδέει το ζήτημα της πρόληψης με την ανάγκη προστασίας της κατοικίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Year of the Human: Στροφή των Ελλήνων στις ζωντανές εμπειρίες το 2026

Η νέα πανευρωπαϊκή έρευνα της Mastercard αποτυπώνει μια σαφή offline τάση, που αποτυπώνεται και στις καταναλωτικές δαπάνες

«αν ήξερες!»: Τι πραγματικά αγοράζεις όταν επενδύεις μέσω ασφάλισης

Ο Παύλος Συμπεράς, Financial Planner, Σύμβουλος Ασφαλίσεων και Επενδύσεων, εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί το ίδιο πρόγραμμα μπορεί να δώσει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα, ανάλογα με τους εκάστοτε στόχους, ανάγκες και επιλογές

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2026 – Έκκληση για επαγρύπνηση από την ΕΑΕΕ

Το μήνυμα της ασφαλιστικής αγοράς είναι σαφές: η πρόληψη σώζει ζωές, προστατεύει το περιβάλλον και περιορίζει τις οικονομικές απώλειες

Η MDRT Hellas στην Καλιφόρνια, για το MDRT Annual Meeting 2026

Κυρίαρχο μήνυμα, ότι η γνώση, η προσαρμοστικότητα και οι ανθρώπινες σχέσεις παραμένουν τα ισχυρότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες του κλάδου

Εθνική Ασφαλιστική: 135 χρόνια ιστορίας και ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης

Η επετειακή βραδιά αποτέλεσε ευκαιρία τόσο για απολογισμό της ιστορικής διαδρομής της εταιρείας όσο και για την ανάδειξη των προτεραιοτήτων της επόμενης ημέρας