Insurtech: Οι 6 «εκλεκτοί» του Forbes

Eίναι γεγονός ότι το Fintech συνδέεται άρρηκτα με τη διαμόρφωση του κόσμου μας, όπως θα είναι στο μέλλον. Οι όμιλοι το γνωρίζουν καλά και αυτός είναι ο λόγος που επενδύουν ολοένα και μεγαλύτερα κονδύλια στις εταιρείες που απασχολούνται στον τομέα.

Στο insurech τα νούμερα είναι θεαματικά:

Eν έτει 2018, οι εταιρείες insurtech έλαβαν χρηματοδότηση 4,4 δισ. δολαρίων (σ.σ. 410 συμφωνίες) παγκοσμίως ενώ το ποσόν εκτινάχθηκε στα 6,8 δισ. δολάρια το 2019 (σ.σ. 476 συμφωνίες) σύμφωνα με μελέτη της Accenture.

Όταν η ζωή αλλάζει, το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με την ασφάλιση. Με προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και με εύκολη πρόσβαση, οι εταιρείες insurtech καθιστούν την αγορά προϊόντων γρήγορη και ευκολότερη.

Στο πλαίσιο αυτό το Forbes ανέδειξε τις εξής 6 insurtech εταιρείες στη λίστα των «50» του Fintech:

Hippo Insurance

Έλαβε $209 εκατ. από ομίλους όπως οι Bond, Felicis Ventures, Lennar Corp. Η τελευταία εκτίμηση της αξίας της ανήλθε στα 1 δις δολάρια.

Insurify

Mε έδρα στο Cambridge της Μασαχουσέτης, έλαβε χρηματοδότηση 30 εκατ. δολαρίων από ομίλους όπως Hearst Ventures, MTech Capital, MassMutual Ventures.

Lemonade

Εδρεύει στη Ν. Υόρκη και έχουν επενδυθεί στην εταιρεία 480 εκατ. δολάρια από τη SoftBank, την Allianz κ.ά. Η τελευταία εκτίμηση της αξίας της ανέρχεται στα 2,1 δις δολάρια.

Next Insurance

Έχει λάβει 381 εκατ. δολάρια από εταιρείες όπως Munich Re, TLV Ventures, Ribbit Capital. Η εκτιμώμενη αξία της ανέρχεται στο 1 δις δολάρια.

Root Insurance

Εδρεύει στο Ohio και έχει λάβει 528 εκατ. δολάρια από εταιρείες όπως Coatue, DST Global, Tiger Global Management. Τελευταία εκτιμώμενη αξία:3.65 δις δολάρια

Ethos

Με έδρα στην California έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 107 εκατ. δολαρίων και η εκτιμώμενη αξία της ξεπερνά τα 450 εκατ. δολάρια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*