back to top
23.9 C
Athens
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026

1135: Ετοιμάζεται τηλεφωνική γραμμή για τον κοροναϊό

Όλα δείχνουν ότι είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί και στη χώρα μας κάποιο κρούσμα του νέου κοροναϊού, που χτύπησε ήδη την πόρτα της γειτονικής Ιταλίας. Οι ελληνικές αρχές εδώ και καιρό ετοιμάζονται πυρετωδώς και ανάμεσα στα σχέδια είναι η λειτουργία μίας ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για τη νόσο, που θα απαντά στον αριθμό 1135.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 το πρωί ευρεία σύσκεψη για το θέμα στο μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να γίνει σε βάθος ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την κατάσταση και το σχεδιασμό που έχει γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί η δημιουργία ειδικής διϋπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση της κρίσης με ενεργό συμμετοχή και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

- Advertisement -

Στόχος του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι να υπάρξει οργανωμένη ενημέρωση των ΜΜΕ και του κοινού, ώστε να αποφευχθεί η διασπορά διαστρεβλωμένων ειδήσεων και προκληθεί πανικός. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες υγείας, ενώ έχουν γίνει έγκαιρα ασκήσεις ετοιμότητας σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος.

Χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να απαγορευτούν οι εκδρομές σχολείων στη γείτονα, αλλά να μην τεθούν σε καραντίνα όσοι μαθητές επιστρέφουν. Παράλληλα, εντείνονται οι προσπάθειες ενημέρωσης στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

- Advertisement -

Η βασική οδηγία προς όλους τους πολίτες που έχουν ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές είναι: Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ στα τηλ. 210-521200, 210-5212054.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κ. Χατζηδάκης: Βούληση της κυβέρνησης να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση στον επισιτισμό – Εντατικοί έλεγχοι από ΣΕΠΕ

Σύσκεψη των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Τουρισμού με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΕΤ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για ανεμβολίαστους, τεστ, εργασία, εκπαίδευση, δραστηριότητες

Τέλος τα δωρεάν rapid tests για τους ανεμβολίαστους σε δημόσιες δομές. Από τις 13 Σεπτεμβρίου τα μέτρα.

Κικίλιας: Πέντε σημαντικές αλλαγές για τη Δημόσια Υγεία

Στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στο τομέα της Δημόσιας Υγείας, όπως αναδείχθηκε την περίοδο της πανδημίας, έδωσε έμφαση ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Delphi Economic Forum.

Κικίλιας: Πόσες προσλήψεις έχουν γίνει στο ΕΣΥ

Προς ενημέρωση των πολιτών ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε διαδικτυακά αναλυτικά στοιχεία για την  θωράκιση του ΕΣΥ με ανθρώπινους πόρους κατά τον τελευταίο χρόνο.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Η κυβέρνηση ξέχασε ξανά τους νοσηλευτές» – Σκληρή ανακοίνωση στη ΔΕΘ 2026

Για πολιτική επιλογή και όχι απλώς παράλειψη κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΕΕ ΠΑΣΟΝΟΠ Γεώργιος Τσόλας 

Νοσοκομείο Νίκαιας: Σοβαρά κτηριακά προβλήματα στο νοσοκομείο – Επικίνδυνες συνθήκες για ασθενείς και προσωπικό

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι η πραγματικότητα απέχει δραματικά από τις κυβερνητικές δηλώσεις

Γεωργιάδης: Nέο πρόγραμμα πρόληψης – 30.000 ευνοήθηκαν από το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

Ο Υπουργός Υγείας παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις σε προγράμματα πρόληψης, παχυσαρκίας, καρκίνου του δέρματος και ψηφιακών μαστογραφιών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Interamerican: 100 υπολογιστές αποκτούν δεύτερη ζωή λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία

Προτεραιότητα δόθηκε σε φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο, καθώς και σε σχολεία απομακρυσμένων και οικονομικά ασθενέστερων περιοχών

Κ. Σαΐας: «Η Κάλυμνος αποκτά ξεχωριστή θέση στην καρδιά της INTERASCO»

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΕKE αλλά και της διαχρονικής δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες

Η δημογραφική αλλαγή φέρνει το financial planning στο επίκεντρο

Η ανάγκη αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του 2nd Financial Planning Forum, που διοργανώνεται στις 20 Οκτωβρίου 2026 στο Μουσείο Μπενάκη

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε δόσεις για τα “αποπαίδια” της Αττικής»

Τη διαφορετική αντιμετώπιση των επιχειρήσεων Περιφέρειας και Αττικής από την Κυβέρνηση στηλιτεύει ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Έκθεση Mastercard: 1 στους 10 καταναλωτές θα χρησιμοποιεί συστηματικά AI agents για αγορές και πληρωμές έως το 2030

Νεότεροι καταναλωτές δείχνουν ήδη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις προτάσεις της ΤΝ σε σχέση με εκείνες φίλων ή γονιών