back to top
17.6 C
Athens
Τρίτη 19 Μαΐου 2026

Εκπαιδευτική δράση από τη Eurolife ERB και την eduACT

Μια ημέρα γεμάτη εργαστήρια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για οικογένειες, διοργάνωσε η Eurolife ERB, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT- ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το καινοτόμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων Train Your Brain!, το οποίο βασίζεται στις αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης. Σκοπός του είναι να εξασκήσει τις δεξιότητες των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από βιωματικά εργαστήρια και προσομοιώσεις. 

- Advertisement -

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της eduACT, τα παιδιά συμμετείχαν σε team-building δραστηριότητες και πήραν μέρος σε ασκήσεις επίλυσης προβλημάτων και λογικής, γνωρίζοντας νέες μαθησιακές μεθόδους. Το πρόγραμμα Train Your Brain! ακολουθεί μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης, η οποία χρησιμοποιεί νέα εργαλεία και πρακτικές, όπως η αρχή της αλγοριθμικής σκέψης, η εκμάθηση κώδικα και τα σενάρια ηγεσίας, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εξασκήσουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης.

Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τα οφέλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της eduACT, ενώ συμμετείχαν σε ένα ενδιαφέρον διαδραστικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO – δοκιμάζοντας κι εκείνοι τις δεξιότητές τους στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα!   

- Advertisement -

Το αποκορύφωμα της ημέρας, για μικρούς και μεγάλους, ήταν η γνωριμία με την ομάδα ρομποτικήςFirst Global Challenge Team Greece”, μια πρωτοβουλία της eduACT και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mathisis. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα μέλη της ομάδας και να μάθουν τα πάντα γύρω από το έργο, την πορεία και τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, όπου και κατέκτησαν το χάλκινο βραβείο.

Η Eurolife ERB συνεργάζεται σταθερά εδώ και χρόνο με τον εκπαιδευτικό οργανισμό eduACT, υποστηρίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο για παιδιά. Μέσα από την υλοποίηση τέτοιων δράσεων, η εταιρεία έχει στόχο να ενθαρρύνει ενεργά τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν τις δεξιότητες παιδιών και ενηλίκων, βοηθώντας τους να δημιουργούν θετικές προοπτικές για το μέλλον τους. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όταν ο Πρεμ Γουάτσα συνάντησε τον Αδ. Γεωργιάδη στο δείπνο της Eurolife FFH

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα.

Eurolife ERB: H “Σκλαβενίτης” και τα προνόμια  υγείας του ομαδικού προγράμματος

Από τον Νοέμβριο του 2019 οι εργαζόμενοι της «Σκλαβενίτης» απολαμβάνουν τις παροχές του ομαδικού προγράμματος  της Eurolife ERB. Mέσα από ένα

Εκπαιδευτική ημερίδα εξ αποστάσεως από τη Eurolife ERB

Μία digital εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Ασφαλιστικός Κλάδος και Υγειονομική Κρίση: Βελτιστοποιώντας τις Επιχειρησιακές Στρατηγικές σε Περιβάλλον Αβεβαιότητας, με χρήση των Business Analytics» διοργάνωσε η Eurolife ERB

Η Eurolife ERB στήριξε έμπρακτα τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Προσφέροντας 680.000 είδη ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με το ΜΚΣ Δεσμός και το Υπουργείο Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υποτροφία «Δ. Κοντομηνάς» στην αριστεύσασα του Executive MBA του ΟΠΑ από τον Όμιλο Interamerican

Η πρωτοβουλία αποτελεί φόρο τιμής στον ιδρυτή της εταιρείας, καθώς και στις αξίες που πρέσβευε

Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 18 Ιούνιου, ενόψει των εξετάσεων της Θεσσαλονίκης στις 27 του μήνα

ΕΑΕΕ και ΕΙΑΣ ενισχύουν τις διεθνείς συνεργασίες τους με 2 εξειδικευμένα σεμινάρια

Σε συνεργασία με τη Miller Insurance και την International Underwriting Association της Αγγλίας, και επίκεντρο τις νέες προκλήσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

O HALA στο FUEDI & NIVRE Seminar 2026

Οι πραγματογνώμονες διαμορφώνουν το μέλλον της διαχείρισης απαιτήσεων

«αν ήξερες!»: Τι σημαίνει η αστική ευθύνη εργοδότη

Καλεσμένος του 4ου επεισοδίου είναι ο Νίκος Γαβρίλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Globalis, με πολυετή διεθνή εμπειρία στην ασφάλιση και στη διαχείριση κινδύνου

Η ΕΥΡΩΠΗ Holdings απέκτησε το 50% της Alpha Insurance Brokers

Η εταιρεία ενισχύει τη θέση της στη ρουμανική αγορά και διευρύνει στρατηγικά τη διεθνή της παρουσία

Στα €20,1 εκατ. οι αποζημιώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ασφαλισμένες ζημιές του διημέρου 21-22/1 επιχειρεί η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ

Νέα πιστοποίηση «Great Place to Work» για τη Mega Brokers

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Επιβεβαίωση της σταθερής μας δέσμευσης να καλλιεργούμε περιβάλλον εμπιστοσύνης, εξέλιξης και ουσιαστικής συμμετοχής»