back to top
19.7 C
Athens
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026

Lion Hearts: Η εθελοντική ομάδα της Generali στηρίζει παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη

Μία ανθρώπινη αλυσίδα αλληλοβοήθειας σχημάτισαν οι εργαζόμενοι της Generali με στόχο αυτά τα Χριστούγεννα να στηρίξουν παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Κάνοντας πράξη το μήνυμα της εθελοντικής ομάδας LION HEARTS, που δεν είναι άλλο από το να αποτελεί μία ασπίδα προστασίας όσων το χρειάζονται, πάνω από 78 εργαζόμενοι της εταιρείας από Αθήνα & Θεσσαλονίκη, έγιναν αυτά τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης για τα 230 μικρά παιδιά που στηρίζουν το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και το Abba House στη Θεσσαλονίκη.

- Advertisement -

Στις 13 και 18 Δεκεμβρίου οι χώροι της Generali μεταμορφώθηκαν σε ένα μίνι εργοστάσιο παιχνιδιών με στόχο να ετοιμαστούν δώρα εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα παιδιά των δύο οργανισμών. Υποστηρικτές της εθελοντικής ομάδας LION HEARTS ήταν οι συντονιστές της ΜΚΟ ethelon, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ εθελοντών, οργανισμών και εταιρειών, με σκοπό το θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Στη δράση συμμετείχαν εργαζόμενοι και στελέχη από όλες τις βαθμίδες και τμήματα της εταιρείας, οι οποίοι σε κλίμα χαράς, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φέρουν εις πέρας το έργο της συλλογής, της συσκευασίας, του περιτυλίγματος και της προετοιμασίας καρτών για τους λιλιπούτειους αποδέκτες, ηλικίας μέχρι 5μιση ετών.

- Advertisement -

Συνολικά 230 δώρα κατάφεραν να περάσουν τον απαραίτητο… ποιοτικό έλεγχο των “υπεύθυνων παραγωγής” των LION HEARTS, ενώ τα τεχνικά τμήματα επιδόθηκαν στη συναρμολόγηση των συσκευασιών! Επιστρατεύοντας τις σχεδιαστικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, εργαζόμενοι από τα Τμήματα Πωλήσεων, ΙΤ, Εξυπηρέτησης και Marketing ανέλαβαν τη δημιουργία χειροποίητων, προσωποποιημένων χριστουγεννιάτικων καρτών.

Επίσης, καθώς οι καθημερινές ανάγκες σίτισης και φροντίδας των δύο οργανισμών είναι πολλές, οι εργαζόμενοι συνέλεξαν πανελλαδικά φάρμακα, καθαριστικά, είδη πρώτης ανάγκης, παιχνίδια και δωροεπιταγές για τη αγορά φρέσκων τροφίμων. Συνολικά 46 κούτες με το αναγκαίο υλικό συσκευάστηκαν και παραδόθηκαν στους δύο φορείς, σε μία προσπάθεια έμπρακτης στήριξης του έργου τους. Η ομάδα των LION HEARTS, ετοίμασε ακόμη μία έκπληξη στα παιδιά του Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας αφού επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του και στόλισε το χώρο φιλοξενίας, παραδίδοντας τα δώρα στα παιδιά που βρίσκονταν εκεί. Μαζί, τραγούδησαν τα κάλαντα και πέρασαν δημιουργικές στιγμές, παίζοντας με τα καινούργια τους παιχνίδια.

Όπως τόνισε η Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας κα Μαρία Λαμπροπούλου:

«Η Generali, θέλοντας να ενισχύσει την κινητοποίηση των εργαζομένων και την προώθηση της κουλτούρας του εθελοντισμού, δημιούργησε την εθελοντική ομάδα «LION HEARTS». Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε την αγάπη και την αλληλεγγύη που προσφέρουν ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι της Generali σε όσους μας χρειάζονται. Αυτή είναι μόνο μία μικρή κίνηση, ένας κρίκος μιας παγκόσμιας ανθρώπινης αλυσίδας υποστήριξης που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Generali μέσω του παγκόσμιου δικτύου Human Safety Net, που μετράει πλέον δύο χρόνια ενεργούς δράσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρική υπευθυνότητα και η κοινωνική προσφορά είναι άρρηκτα συνδεμένες με το όραμα της Generali να συμβάλει στο βιώσιμο μέλλον κάθε κοινότητας όπου δραστηριοποιείται. Γι’ αυτό έχει δημιουργήσει το Human Safety Net, ένα παγκόσμιο δίκτυο αλληλοβοήθειας, που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών. Η Generali Ελλάδος αποτελώντας μέλος του παγκόσμιου κοινωφελούς δικτύου, στηρίζει διαχρονικά δεκάδες οργανισμούς πανελλαδικά, μέσα από δωρεές και εθελοντικές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα των LION HEARTS ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη ενέργεια, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Λίγα λόγια για το Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Ο οργανισμός φιλοξενεί και διαπαιδαγωγεί αγόρια και κορίτσια προσχολικής ηλικίας 2 1/2 έως 5 1/2 ετών από όλη την Ελλάδα. Στο χώρο του ιδρύματος λειτουργεί παιδικός σταθμός με στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών που φιλοξενούνταν σε καθημερινή βάση. Το ίδρυμα προωθεί το θεσμό των Εθελοντριών Οικογενειών για τα παιδιά τα οποία δεν είναι εφικτή η επανένταξή τους στο φυσικό οικογενειακό περιβάλλον.

Λίγα λόγια για το Abba House

Το Abba House Θεσσαλονίκη είναι μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τη στήριξη και τη φιλοξενία ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών. Στόχος του αστικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, είναι η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και η παροχής δομών φιλοξενίας και φροντίδας των παιδιών σε ανάγκη ή κίνδυνο και ορφανών παιδιών που στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΜΙΝΕΤΤΑ επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν στις Πανελλαδικές

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με επίκεντρο τους ανθρώπους της υλοποίησε η ασφαλιστική

Με χρηματοδότηση της Πειραιώς ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δ. Αττική

Ως Ανάδοχος Αποκατάστασης η τράπεζα έδρασε άμεσα και προχωρά ήδη σε υλοποίηση των έργων, λίγες εβδομάδες μετά την πυρκαγιά στην περιοχή

560 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές τράπεζες για αναβάθμιση υποδομών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

670 ανακαινισμένα σχολεία υποδέχθηκαν 150.000+ μαθητές και εκπαιδευτικούς χάρη στη μεγαλύτερη πρωτοβουλία ΕΚΕ της χώρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.

Η Ατλαντική Ένωση ονομαστικός χορηγός της Auto Athina 2026

Στην Auto Athina 2026, τη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε σήμερα το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026

INTERLIFE: Θετικό Πρόσημο στα Οικονομικά Μεγέθη του Α’ Εξαμήνου 2026

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2026 της INTERLIFE.