back to top
15.3 C
Athens
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025

Γιατί όχι και ένα ασφαλιστικό πρωτόκολλο

της Ελενας Ερμείδου

Μήπως ήρθε ο καιρός για νέα αναβαθμισμένα σχέδια. Σχέδια που ισοδυναμούν ή καλύτερα οδηγούν στην αναβάθμιση των ασφαλιστών; Και πώς μπορεί να γίνει μία αναβάθμιση στο κλάδο ; Οχι με λόγια που καμιά φορά είναι δυσνόητα, παρερμηνεύονται ή αποπροσανατολίζουν, απομακρύνοντας το κλάδο από τον στόχο.  Γιατί όχι λοιπόν, με ένα ασφαλιστικό πρωτόκολλο;

- Advertisement -

Ολοι οι κλάδοι έχουν και ακολουθούν ένα πρωτόκολλο. Και όσοι δεν έχουν σπεύδουν για να μπορέσουν να δουλέψουν αξιοπρεπώς και με αξιοπιστία στο μέλλον. Δεν θα μπορούσαν και οι ασφαλιστές να ακολουθήσουν ένα πρωτόκολλο το οποίο θα υπαγορεύεται από την νομοθεσία και την φύση του επαγγελματος; Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν μόνοι τους χρειάζονται μία καθοδήγηση, παράλληλα και σωστή εκπαίδευση.

Το ασφαλιστικό πρωτόκολλο θα μπορούσε να απαρτίζεται από τρία μέρη:

- Advertisement -
  • την ταυτότητα του ασφαλιστή και τον αριθμό μητρώου που έχει στο Επιμελητήριο, το όνομα της  εταιρείας με την οποία συνεργάζεται και αν είναι μέτοχος, τι πιστοποιήσεις έχει, αν μπορεί να πουλά προϊόντα συνδεδεμένα με την ασφάλιση, τα unit-linked.
  • Κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη το έντυπο αναγκών του πελάτη, τα στοιχεία επικοινωνίας του πελάτη με την συγκατάθεση του, τα προσωπικά δεδομένα του πελάτη με την έγκριση του, την ιεράρχηση αναγκών, τις προμήθειες του ασφαλιστή.
  • Την επιλογή και καταγραφή της λύσης που προτείνεται για την κάλυψη των αναγκών του πελάτη με όρους κατανοητούς και με σαφήνεια βάσει των όσων ζήτησε ο πελάτης, σε τι συμφωνεί ο πελάτης, σε τι δεν συμφωνεί ο πελάτης.

Φυσικά υπάρχει και το έντυπο αναγκών που πρέπει να συμπληρώνεται. Ενα, όμως  ασφαλιστικό πρωτόκολλο δίνει μεγαλύτερη αξία στον ασφαλιστή και τον πελάτη. Δεν θα απαλειφθούν οι διαφωνίες, αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει πουθενά, θα ελαχιστοποιηθούν, όμως.

Το επάγγελμα του ασφαλιστή στο παρελθόν ήταν παρεξηγημένο, το μερίδιο των ευθυνών για την κατάσταση αυτή το έχει αναγνωρίσει ο κλάδος. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, το επάγγελμα αναβαθμίζεται. Δεν υπάρχει χρόνος για απόδοση ευθυνών, ποιος, γιατί και πως.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κλάδος είναι να κάνει έργο και πράξη ότι σωστό έχει ειπωθεί, αφήνοντας πίσω προσωπικές διαμάχες και ανταγωνισμούς.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δια του προέδρου Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου δείχνει να θέλει να προχωρήσει και να γεφυρώσει τις διαφορές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Υδρόγειος: Η στρατηγική επόμενης ημέρας που αφορά όλη την αγορά

Η ασφαλιστική κινείται προς το μέλλον με στοχευμένες οργανωτικές κινήσεις και σταδιακή ενίσχυση κρίσιμων λειτουργιών

Black Friday και ασφαλιστική κάλυψη

Eυκαιρία για την ασφαλιστική αγορά να αναδείξει τον ρόλο της στην προστασία επιχειρήσεων και καταναλωτών

Εγγυήσεις, πυρκαγιές και αστικές προδιαγράφουν το μέλλον

Τη νέα τάση της ασφαλιστικής αγοράς υποδεικνύουν τα στατιστικά της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Η ελληνική ασφαλιστική αγορά ωριμάζει… πέρα από τους αριθμούς!

Η νέα αναφορά της ΕΑΕΕ για την παραγωγή ασφαλίστρων 9μήνου δίνει σαφή εικόνα της δυναμικής που αναπτύσσεται

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα τραπέζια συζήτησης του 14th Clinical Research Conference

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στηρίζεται στη συνεργασία και στις συνέργειες

Πλήθος ασφαλιστικών στελεχών, συνεταιριστών, συναδέλφων διαμεσολαβητών, δημοσιογράφων και φίλων του cluster συγκέντρωσε το επετειακό συνέδριο

Παραιτήσεις νευρολόγων στο ΠΑΓΝΗ μετά το «εντέλλεσθε»

Έντονη ανησυχία για τη στελέχωση της μεγαλύτερης νευρολογικής κλινικής στην Κρήτη

Υδρόγειος: Η στρατηγική επόμενης ημέρας που αφορά όλη την αγορά

Η ασφαλιστική κινείται προς το μέλλον με στοχευμένες οργανωτικές κινήσεις και σταδιακή ενίσχυση κρίσιμων λειτουργιών

Ταξίδι επιβράβευσης στο Μαρόκο για τους συνεργάτες της Brokers Union

Το ταξίδι περιλάμβανε ενδιαφέρουσες περιηγήσεις, στιγμές χαλάρωσης, αλλά και μια ξεχωριστή Συνάντηση Πωλήσεων