back to top
17 C
Athens
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025

Νέο run-off της DARAG στη Γερμανία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Λίγες ημέρες μετά τις συμφωνίες στη Μεγάλη Βρετανία, o όμιλος DARAG, leader στον κλάδο του run-off, υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση «κλειστού» χαρτοφυλακίου από την γερμανική αντασφαλιστική Schwarzmeer und Ostsee Versicherungs-Aktiengesellschaft (SOVAG).

- Advertisement -

Μάλλον δεν αποτελεί σύμπτωση ότι διευθύνων σύμβουλος της SOVAG είναι ο Arndt Gossmann, τέως επικεφαλής της DARAG έως τον Απρίλιο του 2017, ο οποίος παράλληλα με την SOVAG «τρέχει» και τη δική του επενδυτική εταιρεία, ονόματι Gossmann @ Cie.

Όπως ανακοίνωσε η DARAG, το χαρτοφυλάκιο θα μεταβιβαστεί στον γερμανικό βραχίονα του ομίλου, την DARAG Deutsche Versicherungs- und Ruckversicherungs AG, με τη συναλλαγή να τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων της γερμανικής Εποπτικής Αρχής για τον Χρηματοοικονομικό κλάδο, της BaFin.

- Advertisement -

H DARAG θα κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του χαρτοφυλακίου και θα παράσχει πλήρη βεβαιότητα, όπως απαίτησαν οι μέτοχοι της SOVAG μετά την αναδιάρθρωση της αντασφαλιστικής.

Το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε περιλαμβάνει ασφαλιστικά και αντασφαλιστικά συμβόλαια που αφορούν σε διάφορους κλάδους (περιουσία, μεταφορές, ασφάλειες ΙΧ, εξειδικευμένες καλύψεις κ.α.), με πελάτες από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Μάλτα, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Αυστρία.

«Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της SOVAG ταιριάζει θαυμάσια με τα υπόλοιπα χαρτοφυλάκια της DARAG…Η συναλλαγή αυγή αναδεικνύει την βαθιά κατανόησή μας για τις ανάγκες της γερμανικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου DARAG, Tom Booth, προσθέτοντας ότι «Η Γερμανία παραμένει μια πολύ σημαντική αγορά για την DARAG, καθώς υλοποιούμε την μακρόπνοη στρατηγική μας για επέκταση στην Ευρώπη και πέρα από αυτή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της SOVAG Arndt Gossmann σχολίασε από την πλευρά του ότι «Η πώληση του run-off χαρτοφυλακίου μας συνιστά μεγάλο βήμα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας μας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μεταβιβάσαμε ένα χαρτοφυλάκιο σε άριστη οικονομική κατάσταση. Η ισχύς και η αξιοπιστία της DARAG αποτέλεσαν αποφασιστικό παράγοντα για την απόφασή μας, καθώς βρήκαμε σε αυτή έναν εξαιρετικό συνεργάτη που θα διασφαλίσει τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου και των εκκρεμοτήτων που το συνοδεύουν στο υψηλότερο επίπεδο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Allianz: Πώς ο κορωνοϊός αναγκάζει τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις να «αλλάξουν πίστα»

Τα διδάγματα από την διοργάνωση του Euro 2020 και οι φόβοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με φόντο τους φόβους για νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας της επέκτασης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Swiss Re: Έρχεται ισχυρή αύξηση στα ασφάλιστρα

Πάνω από τα 7 τρις. δολάρια το ύψος της παγκόσμιας αγοράς στο τέλος του 2022.

Διπλή κίνηση από την AIG για τη μονάδα ζωής και συντάξεων

Εισαγωγή στη Wall Street και παράλληλη πώληση μεριδίου 9.9% στη Blackstone έναντι 2,2 δις. δολ.

Έτοιμη η ΕΕ να εγκρίνει υπό όρους τον «γάμο» Aon-WTW

Η συμφωνία ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο και αν προχωρήσει θα καταστήσει την Aon στην μεγαλύτερη μεσιτική εταιρεία στον κόσμο, μπροστά από την Marsh & McLennan Co.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Insurance Europe ανακοινώνει το 16ο Διεθνές Συνέδριο στην Κύπρο

Σε μια ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, καθώς η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Νέο επεισόδιο «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;»: Χρήστος Γιαννούκας και «Όχι άλλα θύματα στην άσφαλτο»

Η συζήτηση αφορά μεταξύ άλλων τα «αόρατα» λάθη που κοστίζουν ζωές και τον ρόλο της εκπαίδευσης, του νέου ΚΟΚ και της τεχνολογίας

Ασφάλιση φυσικών καταστροφών: Το τρίπτυχο επιτυχίας της Allianz

Για την Allianz, η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση φυσικών καταστροφών δεν λύνει το πρόβλημα

Πρόταση Κανονισμού Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αναθεώρηση του Κανονισμού SFDR

Η ΕΑΕΕ ενημερώνει για τις πρόσφατες νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν ως προς την τροποποίηση του Κανονισμού περί γνωστοποιήσεων αειφορίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το insurancemarket φέρνει την ασφάλιση πιο κοντά στους οδηγούς

Καμπάνια 5 εβδομάδων έτρεξε η πλατφόρμα προκειμένου να ενισχύσει την ασφαλιστική συνείδηση και να προβάλει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα

Το 3rd Athens Property Conference ’25 έρχεται 2/12 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

20 έγκριτοι ομιλητές αναλύουν τα δεδομένα και τις τάσεις στα ακίνητα - Στην ατζέντα του συνεδρίου και τα ασφαλιστήρια

Παράταση προθεσμιών στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ανέργους και εργαζομένους

Ως καταληκτική ημερομηνία ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης ωφελούμενων και υπογραφής της Διμερούς Σύμβασης ορίζεται η 5η Ιανουαρίου 2026

Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές – Νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

Συμπλήρωση του κανονιστικού πλαισίου για τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τη φορολογική αρχή και την αποδοχή άμεσων πληρωμών στο σημείο πώλησης

SENATUS: Η ανανέωση Franchise με τον κ. Πρωτογεράκη σηματοδοτεί 30 χρόνια συνεργασίας

Για τη SENATUS, η ανανέωση της σύμβασης αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της διαχρονικής αξιοπιστίας του επιχειρηματικού μοντέλου της