back to top
11.5 C
Athens
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025

Εκστρατεία  προληπτικής ιατρικής στην Ικαρία και τους Φούρνους

Την εβδομάδα 3-9 Ιουνίου, η εθελοντική ομάδα των ιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» βρέθηκε κοντά στους κατοίκους της Ικαρίας και των Φούρνων, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη, «Υποστηρίζουμε τη ζωή».

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.096 ιατρικές πράξεις  παιδιών και ενηλίκων και η προσέλευση τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη, παρά το γεγονός ότι η περίοδος της προετοιμασίας συνέπεσε με την περίοδο των δημοτικών/κοινοτικών εκλογών, γεγονός που μείωσε σημαντικά το επίπεδο της πληροφόρησης για την εκστρατεία.

- Advertisement -

Εκτός των προληπτικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φούρνων σεμινάριο άμεσης υποστήριξης ζωής το οποίο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Και στα δύο νησιά, οι κάτοικοι υποδέχτηκαν την ομάδα της εκστρατείας με χαρά, βοήθησαν ενεργά για την ολοκλήρωση της αποστολής και ευχαρίστησαν για τη συνεχή παρουσία και το ενδιαφέρον της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Επισημαίνεται ότι η οργάνωση της εκστρατείας, καθώς και η επιλογή των ειδικοτήτων που ήταν απαραίτητες, έγινε σε επικοινωνία με την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ικαρίας και του Πολυδύναμου Ιατρείου των Φούρνων, και σε όλη τη διάρκεια της η υποστήριξη όλου του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας ήταν καίρια & εξαιρετική.

- Advertisement -

Με αυτή την εκστρατεία έκλεισε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη ζωή»  ενώ οι  εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από Σεπτέμβριο με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος το Νοέμβριο του 2019.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν, με ιδιαίτερη μνεία στο Πολεμικό μας Ναυτικό που διασφάλισε την έγκαιρη & ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας, αλλά και τη φαρμακευτική εταιρεία BRISTOLMYERS SQUIBB η οποία για 2η συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε την εκστρατεία τόσο οικονομικά όσο με και με την εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων» δήλωσε η κα Γιολάντα Βλάχου, Πρόεδρος του Σωματείου “Ανοιχτή Αγκαλιά”».

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος κα Ελισάβετ Προδρόμου τόνισε: «Για 2η συνεχόμενη χρονιά είμασταν κοντά στην “Ανοιχτή Αγκαλιά” για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος “Υποστηρίζουμε τη ζωή”, καθώς για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών η πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι κρίσιμη.  Πέρα από την οικονομική υποστήριξη, είναι ουσιώδης η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της  Bristol -Myers Squibb δείχνοντας έμπρακτα τη δέσμευση της εταιρείας για κοινωνική συνεισφορά και προαγωγή της ισότητας στον τομέα της υγείας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

INTERAMERICAN: Η προληπτική ιατρική άξονας της ασφαλιστικής προσέγγισης

Η προληπτική ιατρική αποτελεί βασικό άξονα της ασφαλιστικής προσέγγισης, καθώς και των υπηρεσιών υγείας που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN. Η εταιρεία εστιάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο

Η INTERAMERICAN σε Φούρνους και Λειψούς, για την υγεία των παιδιών

Και φέτος η εταιρεία επισκέφθηκε δυσπρόσιτα νησιά μαζί με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», προκειμένου να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής»

Η INTERAMERICAN σε Φούρνους και Λειψούς, για την υγεία των παιδιών

Και φέτος η εταιρεία επισκέφθηκε δυσπρόσιτα νησιά μαζί με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», προκειμένου να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής»

Καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης σε 145 ενορίες πρόκειται να υλοποιήσουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιος φοβάται… τα Χριστούγεννα;

Για κάποιους τα Χριστούγεννα δεν έρχονται πάντα με «χρυσόσκονη», αλλά με άγχος, κούραση και πίεση

Red flags – Πώς να τις αναγνωρίσουμε πριν να είναι αργά

Σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις υπάρχουν συμπεριφορές ή μοτίβα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά – και ίσως χρειαστεί να προστατευτούμε

Βγαίνουμε… αλώβητοι από τα γιορτινά τραπέζια

Διατροφή και γιορτές των Χριστουγέννων: Είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι ή μπορούν με μικρά τεχνάσματα να μετατραπούν σε συμμάχους; 

ΕΟΔΥ: Συστάσεις για την εποχική γρίπη ενόψει των εορτών

Η νέα γρίπη Κ και η έξαρση που φέτος ήρθε νωρίτερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Αύξηση 8,1% στα συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων το 2024

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αύξηση του πλήθους των συμβολαίων με καλύψεις CAR, EAR

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» – Η ιστορία του Θάνου Βουλή

Στο επεισόδιο θίγονται ζητήματα όπως η εμπειρία του τροχαίου και της αναπηρίας, αλλά και η στάση της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιρειών

«Στον δρόμο τα δικά σου λάθη δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ»: Η ευθύνη πίσω από το τιμόνι αφορά όλους!

Ένα ιδιαίτερα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια μεταφέρει η νέα καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB